Γεννηματά στην Αμφιλοχία, Σκανδαλίδης στο Αγρίνιο Παρέμβαση Μωραΐτη που καλεί σε συσπείρωση και "αδήριτη ανάγκη για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο"

gennimata

Κορυφώνει το ΠΑΣΟΚ την προεκλογική του εκστρατεία και στην Αιτωλοακαρνανία, με καθημερινές περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών και στελεχών ενώ σήμερα Σάββατο καθ’οδόν για Άρτα, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, θα σταματήσει στο Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας, όπου θα προβεί και σε δηλώσεις.

Η  ομιλία του πρώην υπουργού και βουλευτή κ. Κώστα Σκανδαλίδη θα είναι και η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

Η συγκέντρωση αυτή θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ.

Στο μεταξύ, η τοποθέτηση του Θάνου Μωραΐτη στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλλον και η πιο «ηχηρή μεταγραφή» από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών  του Γιώργου Παπανδρέου. Μια απόφαση την οποία ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός και για μια 11ετία περίπου βουλευτής Αιτωλ/νιας την χαρακτήρισε δύσκολη και καθαρά πολιτική σε δήλωση του, όπου επίσης επισημαίνει την ανάγκη συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου. Μιλά ακόμη για χρέος που υπάρχει απέναντι στην παράταξη και τη χώρα, ώστε να ενωθεί ο δημοκρατικός κόσμος.

Αναλυτικά η δήλωση του υπ. βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ:

«Μετά από 6 χρόνια μύθων και συνωμοσιών έχουν δικαιωθεί απολύτως όλες οι μεγάλες αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετ

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η Κοινοβουλευτική  Ομάδα  σήκωσαν στις πλάτες τους αποφάσεις που κράτησαν την χώρα όρθια, προχώρησαν μεταρρυθμίσεις εν μέσω ύβρεων, συκοφαντιών και  προπηλακισμών  με πρωτοστάτες την Δεξιά και την Αριστερά που έδιναν τα χέρια στις πλατείες των αγανακτισμένων.

5 χρόνια μετά τα παραμύθια τελείωσαν.

Η κυβερνητική έλευση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 δημιούργησε προσδοκίες στους προοδευτικούς πολίτες οι οποίες δυστυχώς κατέρρευσαν παταγωδώς.

Το πέρασμα όμως στην εποχή της κατάρρευσης των πολιτικών φαντασιώσεων δεν ήταν ανώδυνο για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Το επόμενο διάστημα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με εξίσου κρίσιμες αποφάσεις που είτε θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη είτε θα την βυθίσουν πλέον οριστικά.

Συνεπώς, η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου αποτελεί μια κομβική πολιτική, ιστορική στιγμή στην οποία δεν μπορεί κανείς προοδευτικός πολίτης να μείνει αμέτοχος.

Ήμουν από το ξεκίνημα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου μέχρι την απόφαση της μη καθόδου αλλά και τις επόμενες  μέρες.

Η απόφαση που πήρα ήταν πολύ δύσκολη και ήταν καθαρά πολιτική.

Ανταποκρίθηκα στην τιμητική πρόταση της Φ. Γεννηματά γιατί ένιωσα ότι οφείλω να συμμετέχω ως απλός στρατιώτης σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη για τη χώρα.

Σα μέλος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ η οποία ολομόναχη και προπηλακισμένη κράτησε την χώρα όρθια νιώθω πως δεν έχω δικαίωμα να πω ότι σε αυτές τις εκλογές μπορεί να είναι λύση ή αποχή.

Δεν μπορώ να πω οτι δεν έχω άποψη για το τι πρέπει να γίνει σε αυτές τις εκλογές αλλά και το τι πρέπει να γίνει στην παράταξη μετά από όλα όσα έχουν συμβεί.

Το τέλος αυτού του πολιτικού κύκλου που κλείνει αποδεικνύει την αδήριτη ανάγκη για  έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο που θα υπηρετεί αρχές, αξίες και ιδεολογικά προτάγματα.

Η ιστορική αυτή ανάγκη μας ξεπερνά όλους.

Ξεπερνά εγωισμούς, καρέκλες και προσωπικές εμμονές.

Οι απόψεις που είχα για το πώς πρέπει να πορευτεί η παράταξη παραμένουν σταθερές και δεν αλλάζουν.

Από τον Ιούνιο του 2012 μιλούσα για ένα γενναίο κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που συμπορευτήκαμε για χρόνια.

Οφείλουμε να μιλήσουμε, να βρεθούμε ξανά με τους πολίτες που πικράναμε, που απογοητεύτηκαν δικαιολογημένα ή και αυτούς που νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις

Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα, να πιάσουμε το νήμα ξανά των μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων στις οποίες πάντα αυτή η παράταξη πρωταγωνιστούσε.

Η προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της η μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να συμπορευτούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να στηριχτεί, να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η προσπάθεια που έγινε δεν προχώρησε σε αυτή τη φάση και υπάρχουν ευθύνες εκατέρωθεν. Κάποιοι επιχαίρουν και έκαναν τα πάντα για να μην προχωρήσει…

Όμως όλοι μαζί έχουμε χρέος απέναντι στην παράταξη και την χώρα να ενώσουμε τον δημοκρατικό κόσμο.

Η παράταξή μας για να είναι χρήσιμη στον τόπο πρέπει να γίνει ξανά ισχυρή και οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ο πρώτος σταθμός».

gennimata

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl