Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου Το ρεπερτόριο του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για τη Χειμερινή Περίοδο 2015-2016

DSCN8901

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παραχωρήθηκε ,  στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, από τον δήμαρχο Αγρινίου   Γιώργο Παπαναστασίου, την αντιπρόεδρο του Δ.Σ.  Όλγα Σαλακίδου αλλά και τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κ. Νίκο Καραγέωργο.

Ο κ. Καραγέωργος, που έχει καταγωγή από το Αγρίνιο, συστήθηκε  στο κοινό ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του δημοτικού θεάτρου, αλλά η πραγματική γνωριμία μαζί του, θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, όταν οι πρώτες παραστάσεις θα ανέβουν στο σανίδι.

Ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου, μίλησε για «έναν από τους καλύτερους ανθρώπους του θεάτρου, που είναι τιμή για την πόλη να τον έχει κοντά της…»

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στον τίτλο του χειμερινού προγράμματος «η δύναμη μου μικρού»: «Με αυτή τη δύναμη προσπαθούμε να αναγεννήσουμε το ΔΗΠΕΘΕ, όπως το οραματίστηκε ο αείμνηστος Στέλιος Τσιτσιμελής. Το θέατρο τα τελευταία χρόνια έκανε κοιλιά και σκοπός μας είναι πλέον να το οδηγήσουμε εκεί που πρέπει», είπε ο κ. Παπαναστασίου.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του αλλά και τη συγκίνησή του που αναλαμβάνει αυτή τη θέση (όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου επιλέχθηκε ανάμεσα σε 19 αιτούντες) και μίλησε για τα χρόνια εκείνα  που, ως μαθητής , παρακολουθούσε από τον εξώστη του ΔΗΠΕΘΕ παραστάσεις, παίρνοντας τα πρώτα του ερεθίσματα: «Εγώ γεννήθηκε εδώ και μάλιστα, από μια καρέκλα του εξώστη στην πέμπτη σειρά, άρχισαν όλα. Είναι περίεργο πράγμα , από εκεί που έχει δει τα πρώτα σου καλλιτεχνικά έργα, από το σημείο που παρακολουθούσες ανθρώπους που σου φαινόταν τεράστιοι και παραμένουν βέβαια, τώρα να είναι συνεργάτες σου…»,σχολίασε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το νέο χειμερινό πρόγραμμα του θεάτρου και τις ενδιαφέρουσες παραστάσεις που θα παρακολουθήσουν τους επόμενους μήνες οι Αγρινιώτες.

Το πρόγραμμα:

Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2015: Παιδική-νεανική σκηνή

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια «ανοίγει» η Παιδική Σκηνή για το κοινό του Αγρινίου από 15 Νοεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ.Τιμές εισιτηρίων: 6 € κανονικό και 4€ παιδικό-μαθητικό.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου επέλεξε να κάνει την έναρξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου με το έργο «Φραουλογλειφιτζουροσοκολατοκαραμελότσιχλα!» ή « Το ταξίδι του Νοστιμούλη » του Αντώνη Αμμολοχίτη, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικών Σχολείων, αλλά και σε παιδιά Γυμνασίων Α΄ και Β΄ τάξης.

Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων  για τους μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Α’και Β’τάξης) θα ξεκινήσει από τις 9 Νοεμβρίου 2015 και θα συνεχιστεί περίπου έως μέσα Δεκεμβρίου 2015. Εβδομαδιαία θα δίνονται μία ή δύο παραστάσεις ημερησίως, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις του προγράμματος του θεάτρου.

Για την παράσταση: Είναι μια διαδραστική παράσταση με συμμετοχή παιδιών-θεατών, και ταυτόχρονα την αυτοσχεδιαστική ευστροφία και ικανότητα των ηθοποιών να επαναφέρουν την υπόθεση στη ροή της. Το παραμύθι αυτό μας δημιουργεί σκέψεις, ιδέες αλλά  μας δείχνει και τρόπους πώς να βρούμε λύσεις, κάθε φορά που νομίζουμε ότι βρισκόμαστε σ’ ένα αδιέξοδο. Την κάθε επιτυχία ή αποτυχία, μπορεί να την αντιλαμβανόμαστε ως μία εμπειρία παραπάνω στη ζωή μας .Η δράση είναι κλιμακωτή, έχει αγωνία, μυστήριο… Γεμάτο μουσική, εκπλήξεις, με υπέροχο ρυθμό, αφήνει στο παιδί το περιθώριο να φαντασθεί, αλλά και να συμμετέχει

Νοέμβριος – Δεκέμβριος: Το θέατρο της στιγμής

Το «Θέατρο της Στιγμής» αποτελεί μια αυθεντική μορφή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, κατά την οποία το κοινό αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του και ύστερα τις παρακολουθεί να παριστάνονται μπροστά του από τους ηθοποιούς. Οι ιστορίες μπορεί να είναι ευχάριστες, δυσάρεστες, παλιές, πρόσφατες, φανταστικές, υπαρκτές…

Στην Ελλάδα, παράσταση του «Θεάτρου της Στιγμής», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2000 από το Studio Υπό το Μηδέν του Νίκου Καραγέωργου.

Οι παραστάσεις του «Θεάτρου της Στιγμής» από το Studio Υπό το Μηδέν, συνεχίζονται με μεγάλη ανταπόκριση από τότε μέχρι και σήμερα.

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (30) ανά παράσταση.

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.00 το βράδυ από τις 25 Νοεμβρίου και για 6 παραστάσεις.

Τιμή εισιτηρίου τα 10 €  ως γενική είσοδο

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016 με Κεντρική Σκηνή

το έργο « Αγαπητέ Θεέ… » του Ερίκ Εμανουέλ Σμίτ

Πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, ώρα 9.00 το βράδυ με

παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 το βράδυ και Κυριακή στις 6.00  το απόγευμα. Τιμές εισιτηρίων 12 € κανονικό και7 € φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων( με επίδειξη της κάρτας και ταυτότητας)

Το «Αγαπητέ θεέ…» αποτελεί μια νουβέλα που έχει αναπτυχθεί σε μορφή επιστολών με παραλήπτη το Θεό, τις οποίες γράφει ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Όσκαρ, μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται καθώς πάσχει από λευχαιμία. Εκφράζει τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του, τα παράπονά του, αλλά ταυτόχρονα και τα όνειρά του και τις ευχές του.

Ο μόνος άνθρωπος στο νοσοκομείο που του μιλά με ειλικρίνεια είναι η κυρία Ροζ, η οποία είναι πάντα δίπλα του και είναι αυτή που τον παρακινεί να γράψει στο Θεό και να αρχίσει να πιστεύει σε αυτόν. Ανοίγει την καρδιά του και εκφράζεται ελεύθερα, γράφοντας τις ανησυχίες του και τις αγωνίες του, ζητώντας του να του δώσει μια ελπίδα φωτός. Η κυρία Ροζ τον βοηθά να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και είναι πάντα δίπλα του, όταν χρειάζεται κάποια συναισθηματική στήριξη: «Είναι θέμα προπόνησης, μου είπε η θεία Ροζ. … Πάντα πρέπει να ελπίζεις»

Στο «Αγαπητέ Θεέ…» ο Eric Emmanuel -Schmitt αναφέρεται σε σημαντικές αξίες της ζωής. Με απλή γραφή, με την μορφή επιστολών, ο συγγραφέας καταφέρνει να εκφράσει τους προβληματισμούς, τα όνειρα και τα γενικότερα συναισθήματα ενός δεκάχρονου αγοριού, του Όσκαρ, που πάσχει από λευχαιμία. Παραλήπτης των επιστολών είναι ο Θεός. Κάθε στιγμή μέσα στο νοσοκομείο είναι μοναδική για τον Όσκαρ. Μέσα από τις επιστολές του ο μικρός Όσκαρ περιγράφει στο Θεό τις εμπειρίες του εκεί. Η άνετη ροή του κειμένου, η παραστατική γραφή, η αγνότητα της παιδικής σκέψης αλλά και η έμφαση στις σχέσεις του Όσκαρ με τους συνανθρώπους του, οι οποίες θα αποτελέσουν κομβικό σημείο στη διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ίδιος δίνουν πρωτοτυπία στο έργο αυτό. Παράλληλα το έργο καταφέρνει να περάσει με εξαιρετικό τρόπο μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και αγάπης για την ζωή.

DSCN8901

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl