Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Παναιτωλικό

144715573913

Εμφανής είναι η ικανοποίηση που επικρατεί στις τάξεις του Παναιτωλικού μετά την επιστροφή στις νίκες στο τοπικό ντέρμπι με τον Πας Γιάννινα. Τόσο ο Γιάννης Μαντζουράκης όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας μοίρασαν  συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την πολύ καλή εμφάνιση και το τρίποντο και η επόμενη μέρα φαντάζει περισσότερο αισιόδοξη με τα χαμόγελα να κάνουν την εμφάνισή τους στο αγρινιώτικο στρατόπεδο μετά από πολύ καιρό. Ήταν άλλωστε μια νίκη που την ήθελε όσο τίποτε άλλο ο Παναιτωλικός μιας και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως δύσκολο με συνεχόμενα ντέρμπι και αυτή η νίκη θα έλεγε κανείς ότι ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή αντιστρέφοντας πέραν των άλλων και την ψυχολογία της ομάδας προς το καλύτερο. Πλέον και με τη διακοπή που ακολουθεί, ο Γ. Μαντζουράκης έχει όλο το χρόνο μπροστά του να διορθώσει κι άλλο την εικόνα της ομάδας που θα κληθεί σε μία εβδομάδα από σήμερα να αγωνιστεί στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό.

Με το ίδιο πάθος

Το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του στο ματς με τον Πας και η αποφασιστικότητα των παικτών του Παναιτωλικού για τη νίκη στάθηκαν καθοριστικοί παράγοντες να υπερκεράσουν και τις πολλές απουσίες που είχε η ομάδα στο προηγούμενο νικηφόρο ματς. Το ίδιο πάθος και συνέπεια ζητάει ο κόουτς του Παναιτωλικού να επιδείξουν οι παίκτες του και στη συνέχεια με τον έμπειρο τεχνικό να γνωρίζει πως σημαντικό ρόλο στα μέχρι στιγμής ανεπιτυχή αποτελέσματα έπαιζε και το άγχος, κάτι που σαφώς δε θα είναι το ίδιο μεγάλο στα ντέρμπι που ακολουθούν μιας και όπως έχει τονίσει ο ίδιος οκ. Μαντζουράκης, περιμένει από την ομάδα του να αγωνιστεί πιο ελεύθερα και χωρίς πίεση στα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται αγωνιστικά.

Η ρεβάνς του Κυριακίδη και τα εύσημα στον Μύγα

Από τους πλέον διακριθέντες στο παιχνίδι με τον Πας Γιάννινα ήταν τόσο ο πορτιέρο του Παναιτωλικού Δ. Κυριακίδης όσο και ο νεαρός αγρινιώτης Γ. Μύγας που με την εμφάνισή τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Παναιτωλικού με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις που πραγματοποίησε ήταν πραγματικός φύλακας άγγελος των γηπεδούχων κάνοντας το καλύτερο με διαφορά φετινό του παιχνίδι και παίρνοντας ίσως ο ίδιος μια προσωπική ρεβάνς για τις μέτριες έως κακές μέχρι στιγμής εμφανίσεις του και την αμφισβήτηση που είχε ήδη ξεκινήσει προς το πρόσωπό του. Για την εκπληκτική του παρουσία αυτή μάλιστα ο Κυριακίδης ψηφίστηκε ως ο mvp της ομάδας στη σχετική ψηφοφορία που διεξάγεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ συγκεντρώνοντας το 49% των ψήφων με την απονομή του βραβείου του να γίνεται χθες.

Όσο για τον Μύγα, κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναιτωλικού πραγματοποίησε μια εμφάνιση που κυριολεκτικά ενθουσίασε τον κόσμο της ομάδας αλλά και τον προπονητή Γ. Μαντζουράκη που μετά το παιχνίδι έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση για το νεαρό άσσο και μιλώντας με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του. Η ίδια ικανοποίηση επικρατεί και στους κόλπους της ΠΑΕ για την εμφάνιση ενός δικού τους παιδιού που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας και με την εμφάνιση της Δευτέρας έδειξε πως αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο θα αποτελέσει μια ακόμη «μεταγραφή» για την ομάδα με τις προσδοκίες πλέον προς το πρόσωπο του Μύγα να έχουν αυξηθεί. Εκείνο που απαιτείται από εδώ και στο εξής είναι από τον ίδιο σκληρή δουλειά και χαμηλά το κεφάλι και σωστή διαχείριση του ταλέντου του από τους προπονητές του.

Προπονήσεις με απουσίες

Με αρκετές απουσίες συνεχίζονται κανονικά οι προπονήσεις της ομάδας εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί. Μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Γ. Μαντζουράκης στους παίκτες του, αυτοί επανήλθαν στις προπονήσεις την Πέμπτη με το απουσιολόγιο πάντως να καταγράφει επτά ποδοσφαιριστές.

Καμαρά, Κούσας, Κουτρομάνος και Κολοβούρης είναι τραυματίες και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ οι Ουάρντα, Ντάνι και Ντιέγκο Μπεχαράνο απουσιάζουν με τις εθνικές τους ομάδες. Όσον αφορά πάντως τους τραυματίες, εκτιμάται πως ο Κούσας θα είναι απολύτως έτοιμος για το ματς της Τούμπας ενώ σίγουρα θα απουσιάζουν οι Καμαρά και Κουτρομάνος που έχουν υποστεί θλάσεις.

Σαφάρι στην Αργεντινή

Η νίκη του Παναιτωλικού επί των Ιωαννίνων ναι μεν έφερε ξανά τα χαμόγελα στο αγρινιώτικο στρατόπεδο, δεν έλυσε όμως μονομιάς και όλα τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει εμφανίσει μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός. Αυτό το τελευταίο το γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά τόσο οι ιθύνοντες της ομάδας όσο – πλέον- και ο νέος προπονητής. Για το λόγο αυτό και ενώ απομένει ακόμη αρκετός καιρός για την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, έχει ταξιδέψει ήδη στην Αργεντινή ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Μπελεβώνης σε ένα σαφάρι που έχει ξεκινήσει από πλευράς Παναιτωλικού για ανεύρεση παικτών ικανών να καλύψουν τα κενά και τις αδυναμίες που υπάρχουν στην ομάδα.

Ασφαλείς πληροφορίες του «Γ» αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ εκτιμώντας την όλη μέχρι στιγμής αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, είναι διατεθειμένος να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και να δαπανήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ενδεχομένως και να ξεπεράσει τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να έρθουν στο Αγρίνιο ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά και θα αλλάξουν εντελώς προς το καλύτερο τόσο το πρόσωπο όσο και τα αποτελέσματα της ομάδας. Ονόματα ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει, εκείνο όμως που θεωρείται βέβαιο είναι ότι οι αγρινιώτες θα εμπιστευτούν για ακόμη μια φορά με «κλειστά μάτια» τον Άλεξ Ντε Μπαρτόλο, άνθρωπο που έχει φέρει στο Αγρίνιο για λογαριασμό του Παναιτωλικού τους αργεντινούς Γοδόι, Μαρτίνες, Βιγιαφάνιες, Ρουσκουσέδα (και είναι ο εκπρόσωπός τους) και απ’ ότι φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της χώρας του μιας και οι τέσσερις προαναφερθέντες παίκτες αποτέλεσαν στο σύνολό τους πολύ πετυχημένες μεταγραφές.

Από την άλλη και με δεδομένο το γεγονός ότι αναμένεται να αποκτηθούν τουλάχιστον πέντε παίκτες, ενδέχεται να ζητηθεί από κάποιους υπάρχοντες να αποχωρήσουν, κάτι που θα ξεκαθαρίσει στο άμεσο μέλλον και ανάλογα με τους παίκτες (και τις θέσεις) που θα έρθουν, με την αντικειμενική δυσκολία πάντως –αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο- να έγκειται στα συμβόλαια που έχουν οι ποδοσφαιριστές τα οποία και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθούν. Σε κάθε περίπτωση, ο μεταγραφικός Γενάρης αναμένεται να είναι πολύ… καυτός για την ομάδα του Παναιτωλικού με τις εξελίξεις να έπονται.

144715573911

144715573913

Π.Κ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl