«Στα μαχαίρια» οι πρόεδροι ΝΟΔΕ και ΝΕΦΕ Αιτία το υλικό των εφορευτικών επιτροπών και οι συμπεριφορές στα εκλογικά τμήματα

5

Οι εκλογές στη ΝΔ μπορεί να τελείωσαν με την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Αιτωλοακαρνανία όμως, όπου και εδώ ο Κ. Μητσοτάκης «ψαλίδισε» τη διαφορά και παραλίγο να κάνει επίσης την ανατροπή, αναδείχτηκε μια σοβούσα, όπως προκύπτει, αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων στελεχών και συγκεκριμένα του προέδρου της Νομαρχιακής (ΝΟΔΕ) κ. Κώστα Σύρου και του προέδρου της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (ΝΕΦΕ) και προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης του Αγρινίου της ΝΔ κ. Φώτη Τσόλκα.

Ετσι τόσο στον πρώτο , όσο και στον δεύτερο γύρο δημιουργήθηκαν έντονες  αντιπαραθέσεις και υπήρξαν και χαρακτηρισμοί , ενώ όπως φαίνεται και η νέα ηγεσία του κόμματος έχει ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις αυτές.
Συγκεκριμένα,  μετά τον πρώτο γύρο ο κ. Σύρος κατήγγειλε ακραία συμπεριφορά σε βάρος του από άτομα που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο του Αγρινίου, μιας και δεν του επετράπη η είσοδος σε αυτό, με τον κ. Τσόλκα να απαντά πως η διαδικασία προέβλεπε συγκεκριμένες παρουσίες εντός των εκλογικών τμημάτων την ώρα της καταμέτρησης, διαψεύδοντας παράλληλα πως ασκήθηκε βία σε βάρος του προέδρου.

Συνέχεια όμως υπήρξε και με τον δεύτερο γύρο των εκλογών, μιας και δημιουργήθηκε ζήτημα με την επιστροφή του υλικού που συγκεντρώθηκε από την διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον «Δυτικά FM» και την εκπομπή του Π. Τσακανίκα, ο Κ. Σύρος υποστήριξε πως τόσο η Κεντρικής, όσο και οι Νομαρχιακές Εφορευτικές Επιτροπές καταργήθηκαν

«Πέντε χρόνια είμαι πρόεδρος στη ΝΟΔΕ και ξαφνικά ανακύπτουν προβλήματα. Την πρώτη φορά δεν έδωσα μεγάλη σημασία αλλά τώρα ενώ οι Εφορευτικές Επιτροπές έχουν καταργηθεί , στην Αιτωλ/νία εξακολουθεί να λειτουργεί! Υφίσταται και υπερκαλύπτει τις αρμοδιότητες της Νομαρχιακής. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ συγκεντρώνει αυτό το υλικό από τα εκλογικά τμήματα χωρίς καμιά δικαιοδοσία. Το υλικό αυτό είναι ευαίσθητο, έχει στοιχεία των ψηφοφόρων και προφανώς δεν θέλει ο καθένας τα στοιχεία του να γίνουν «φεϊγ βολάν» από δω και από εκεί. Είναι ρητή η εντολή από την Γραμματεία του Οργανωτικού του κόμματος. Κάποιοι μου φαίνεται ότι κάνουν τις εφηβικές τους επαναστάσεις. Υπάρχουν δυστυχώς θέματα και αυτοί που εμπλέκονται θα πρέπει να αξιολογηθούν και εγώ και όλοι μας. Υπάρχουν για παράδειγμα πρόεδροι Τοπικών Επίτροπων που δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ. Αυτά πλέον πρέπει να τα δούμε, εάν κάποιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν ας αφήσουν τον χώρο για άλλους που θέλουν να προσφέρουν. Εγώ οφείλω να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα και ας αξιολογήσουν εκείνα αυτές τις συμπεριφορές.» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σύρος.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος με έγγραφο του προς τις ΝΟΔΕ , τις ΝΕΦΕ και τους υπεύθυνους των τοπικών Εκλογικών Τμημάτων, ζητά «άμεση συγκέντρωση του υλικού μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη ΝΟΔΕ, και την ομαδική αποστολή του στα κεντρικά γραφεία για λόγους περιστολής δαπανών» ενώ στη συνέχεια του εγγράφου περιγράφει και ποια είναι τα υλικά που πρέπει να αποδοθούν.

Από το σχετικό κομματικό έγγραφο πάντως προκύπτει πως το υλικό αυτό θα πρέπει να το παραλαμβάνουν οι ΝΟΔΕ ώστε να το στείλουν στα κεντρικά του κόμματος, κάτι που στην Αιτωλοακαρνανία δεν συμβαίνει, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Τσόλκας, θέλοντας σαφώς πάντως να υποβαθμίσει την σημασία του.

Μιλώντας σχετικά στην ίδια εκπομπή ο κ. Τσόλκας σημείωσε πως έχει ακόμη την ευθύνη αυτού του υλικού και γι” αυτό σε συνεννόηση με τους υπευθύνους των τοπικών εκλογικών τμημάτων το συγκεντρώνει και το παραδίδει είτε στην ΝΟΔΕ είτε απευθείας στην Συγγρού. «Δεν νομίζω ότι το θέμα έχει να κάνει με τα δεδομένα των ψηφοφόρων. Άλλωστε όλα αυτά υπάρχουν  και σε ηλεκτρονική μορφή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λειτουργούμε έτσι, τη στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι μετά και την εκλογή του προέδρου. Το υλικό θα σταλεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος είτε από εδώ είτε από το Μεσολόγγι. Τόσο απλό είναι. Πρόκειται  ουσιαστικά ένα διαδικαστικό θέμα που δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνει τέτοια διάσταση.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσόλκας.

Ο κ. Σύρος πάντως φαίνεται διατεθειμένος να μην αφήσει αυτήν την περίπτωση να περάσει έτσι και σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του, προτίθεται τις επόμενες μέρες και μόλις κληθούν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της χώρας να συναντηθούν με τον νέο πρόεδρο, να θέσει το θέμα αρμοδίως…

5

Π.Η.Τ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl