Με το ανατρεπτικό έργο του Μποστ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» προκρίθηκε το Θεατρικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου στο 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Ομάδων

500

To Θεατρικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου προκρίθηκε να συμμετάσχει στο 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Ομάδων «Μώμος ο Πατρεύς» στην Πάτρα, στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016, με το ανατρεπτικό έργο του Μποστ «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ».

Ερασιτεχνικοί θίασοι απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Θεατρικό τμήμα του Δήμου Αγρινίου, έστειλαν βιντεοσκοπημένα θεατρικά δρώμενα μέγιστης διάρκειας δέκα λεπτών, καταθέτοντας υποψηφιότητα για το 8ο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς». Η Επιτροπή επιλογής είδε και αξιολόγησε τις συμμετοχές και προέκρινε δέκα θεατρικές ομάδες, μεταξύ αυτών και τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Αγρινίου με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Το διήμερο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο «Πάνθεον» στη Γούναρη, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που το Θεατρικό μας τμήμα προκρίθηκε και θα συμμετάσχει στο 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Ομάδων «Μώμος ο Πατρεύς» το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης θιάσων και ομάδων, που τιμούν την ερασιτεχνική δημιουργία σε πανελλαδική κλίμακα, αναδεικνύοντας την ουσία ενός εποικοδομητικού θεατρικού διαλόγου.. Η συμμετοχή μας θεωρώ δεν προέκυψε τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα του υψηλού επίπεδου δουλειάς που γίνεται από το θεατρικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου» σημείωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα.Μαρία Παπαγεωργίου.

Λίγα Λόγια το Έργο

Ο Μποστ εμπνέεται από την πασίγνωστη ρομαντική σαιξπηρική ιστορία. Οι ήρωες έρχονται από το παρελθόν στο παρόν, λέγοντας την ιστορία με
το δικό τους τρόπο μέσα από τον αυτοσαρκασμό, το χιούμορ και τις ανατροπές.
Ο Ρωμαίος γεμάτος από έρωτα για την Ιουλιέτα αντιπροσωπεύει το πάθος, το αίσθημα, αλλά και τη δύναμη, έτοιμος να θυσιαστεί για τα ιδανικά της αγάπης. Η Ιουλιέτα, μέσα πάντα από τον ανατρεπτικό όσο και σουρεαλιστικό λόγο του Μποστ, είναι ένα κορίτσι και αργότερα γυναίκα που τη διακρίνει η δυναμικότητα και αποφασιστικότητα, έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την αγάπη της για τον Ρωμαίο.
Και σε αυτό το έργο του Μποστ, πρωταγωνιστής είναι η γλώσσα. Μέσα σε αυτόν τον ευρηματικό και απροσδόκητο δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει με το δικό του υπονομευτικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης)
τροβαδούροι : Καραγιώργου Ειρήνη, Μπάκα Μαρία, Πατσιαλού Δώρα
αφηγήτριες: Καρασούλου Βιβή, Τσίρκα Μαίρη
Ρωμαίος: Παμποράκης Πασχάλης
Μερκούτιος: Τραγουλιάς Μάκης
Κα Καπουλέτου: Δαφνιά Ειρήνη
Υπηρέτρια: Ζαχρήστου Σπυριδούλα
Ιουλιέτα: Καραμπέκιου Εύη
Καραγκούνη Ολυμπία: Ηγεμόνας
Καπουλέτος: Μπαταγιάννης Άρης
Πάρις: Μπιστιτζάνος Τάσος
Σαλπιγκτής: Σελιμάς Κώστας
Παραμάνα: Σκοτίδα Κωνσταντίνα
Κοράκια, οπαδοί: Ανδρεόπουλος Χρήστος, Βασιλοπούλου Θέκλα, Στεφανόπουλος Πολυδεύκης
Μαγείρισσα: Φράγκου Αλεξάνδρα
Λαυρέντιος: Σαρδέλης Κώστας
Μπάρμαν: Παπαδημητρίου Λίλιαν
Υπάλληλος: Κουθούρη Ειρήνη
Λήδα: Σπέντζα Λένα
Γκρέκο: Κόντος Βασίλης, Σελιμάς Κώστας

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ζαρκάδα Κάτια
Βοηθός σκηνοθέτη: Τσάμπου Αλεξάνδρα
Σκηνικά και Κοστούμια: Καραγιώργου Ειρήνη, Ζαχρήστου Σπυριδούλα, Βασιλοπούλου Θέκλα, Σίμου Καλλιόπη, Καρασούλου Βιβή
Μουσική επιμέλεια: Ρεντίφη Μάγδα, Ζαρκάδα Κάτια, Πατσιαλού Δώρα
Επιμέλεια προγράμματος: Σαρδέλης Κώστας

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας ερασιτεχνικών θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» έχει γίνει πλέον θεσμός στην Πατρινή αποκριά και τη διοργανωτική ευθύνη έχει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας». Το θεατρικό, σατιρικό φεστιβάλ του «Μώμου» που χαρίζει πάντα άφθονο γέλιο στους θεατές, τελεί και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.).

500

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl