«Ευρώπη με τον Παναιτωλικό!» Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναιτωλικού επί του Λεβαδειακού, Φαμπιάν Μουνιός, μιλάει για τους στόχους και τα όνειρά του.

33b78df3-a96b-42ce-ba7d-5a0c0e95107a

Ήρθε στον Παναιτωλικό για να… φορέσει τα παπούτσια του Βιγιαφάνιες. Και το ξεκίνημά του ήταν εκρηκτικό! Πέρασε αλλαγή στο 0-0 και με δύο δικά του τέρματα οδήγησε τα «καναρίνια» σε μια ακόμα νίκη, που τους επιτρέπει να κοιτάζουν ψηλά και να… ονειρεύονται!

Ο 24χρονος, από την πρώτη στιγμή έδειξε πλήρως συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό ως μεγάλη ομάδα. Είναι άλλωστε εκείνη που τον εμπιστεύτηκε και τον έφερε Ευρώπη. Και εκείνος είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να το ανταποδώσει στον σύλλογο και τους οπαδούς.

Λίγες ώρες μετά την «ντομπλέτα» του με τον Λεβαδειακό, ο Μουνιός μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για το ονειρικό του ντεμπούτο, την προσαρμογή και τους στόχους του με τον Παναιτωλικό.

Ντεμπούτο εντός έδρας με δύο γκολ. Το λες κι ονειρικό…

«Η αλήθεια είναι πως ήταν όπως το ονειρευόμουν, ένα σημαντικό ματς στην έδρα μας στο οποίο είχα την δυνατότητα να παίξω λίγο παραπάνω από το προηγούμενο ματς, κατάφερα να σημειώσω δύο γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος γι” αυτό».

Σε είδαμε στα αριστερά στην επίθεση, ποια είναι η φυσική σου θέση;

«Μπορώ να παίξω τόσο αριστερά, όσο και δεξιά και στο κέντρο. Προτιμώ, αν με ρωτάς, να παίζω στα πλάγια και αισθάνομαι πιο άνετα αριστερά, αλλά μπορώ να παίξω και στις τρεις θέσεις».

Ήρθες στον Παναιτωλικό μετά την αποχώρηση του Βιγιαφάνιες για τον Παναθηναϊκό για να καλύψεις ουσιαστικά το κενό του. Πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθείς σε αυτό το ρόλο;

«Ήρθα στην ομάδα αφού ο Βιγιαφάνιες πήρε την ευκαιρία να πάει σε άλλο σύλλογο και αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω, ώστε όλη την ομάδα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

 

Ήσουν στην Νιούελς Ολντ Μπόις με τον Σκόκο, μιλήσατε καθόλου πριν έρθεις;

«Ναι ήμασταν μαζί στη Νιούελς, είχαμε πολύ καλή σχέση και συνεχίζουμε να έχουμε. Έχω μιλήσει μαζί του αρκετές φορές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πάντα μου έλεγε ότι αισθανόταν πολύ καλά όταν έπαιζε εδώ, βρήκε την ευκαιρία να βελτιωθεί και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Όλο το διάστημα που έμεινε στην Ελλάδα ήταν πολύ καλό γι” αυτόν. Μου μίλησε με πολύ θετικά λόγια».

Στον Παναιτωλικό υπάρχει… παροικία από τη Λατινική Αμερική, σε βοηθάει αυτό στη γρήγορη προσαρμογή;

«Είναι σαφώς καλύτερο, υπάρχουν Αργεντίνοι, Βραζιλιάνος (Μάρκους Πάολο), Ισπανός (Κέβιν) και με βοηθάει πολύ το ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, κάνει καλύτερα τα πράγματα για μένα».

Ο Παναιτωλικός είχε τον Μαρτίνες, ο οποίος πήγε στον Ολυμπιακό. Τον Βιγιαφάνιες που πήγε Παναθηναϊκό. Λες να είσαι ο επόμενος που θα κάνει μεταγραφή; 

«Πρέπει να περιμένουμε για όλα αυτά, εγώ θέλω να κάνω καριέρα στον Παναιτωλικό, να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής και αν έρθει πρόταση κάποτε από μια άλλη ομάδα θα το δούμε. Τώρα αυτό που θέλω να κάνω είναι να τα δώσω όλα εδώ, στον Παναιτωλικό και να βοηθήσω την ομάδα να παίξει στην Ευρώπη».

Είναι εφικτός ο στόχος της Ευρώπης;

«Μακάρι, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, τίποτα δεν είναι εύκολο, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα και θέλουμε να δώσουμε τη χαρά στους οπαδούς μας».

Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια μικρή πόλη όπως το Αγρίνιο;

«Όχι, όλα είναι πολύ καλά εδώ. Μια ήρεμη πόλη, ο κόσμος εξαιρετικός και όλοι στην ομάδα και στην πόλη μου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο».

Ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Μόνο να τους ευχαριστήσω για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν και να υποσχεθώ ότι θα κάνουμε το καλύτερο από την πλευρά μας για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

33b78df3-a96b-42ce-ba7d-5a0c0e95107a

gazzetta.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl