Στην Αθήνα τα «Στίγματα Πορείας» του γλύπτη Θόδωρου

γλυπτης θοδωρος

Τα πρώτα σχέδια του διεθνώς καταξιωμένου Αγρινιώτη γλύπτη Θόδωρου, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, φιλοξενούνται, από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στίγματα Πορείας. Ίχνη Σπουδών 1947-1962».

Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που ανεβάζει  κατακόρυφα τον πήχη στον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και κάνουν πράξη την βασική στόχευση του Δήμου Αγρινίου για  εξωστρέφεια και στον πολιτισμό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου  παρουσία πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να δει την πορεία του μεγάλου δημιουργού στα μονοπάτια της Σύγχρονης Τέχνης, μέσα από σκίτσα στα οποία απεικονίζονται πρόσωπα της οικογένειας, φίλων και συνεργατών του, αρχής γενομένης από τα παιδικά του χρόνια στον Άγιο Βλάση, το χωριό του πατέρα του, όπου περνούσε τις παιδικές διακοπές και, αργότερα, τα μαθήματα ιχνογραφίας στο Γυμνάσιο Αγρινίου. Στην έκθεση εκτός από σχέδια του γλύπτη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο, παρουσιάζονται και 9 γλυπτά από τη σπουδαστική περίοδο του γλύπτη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και αργότερα στην Ecole des Beaux- Arts στο Παρίσι.

Η έκθεση  θα παραμείνει στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, στην Αθήνα) έως τις 23 Απριλίου 2016, με ώρες λειτουργίας για το κοινό, Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.–2 μ.μ, Τετάρτη & Παρασκευή 6 – 8 μ.μ. και Σάββατο 12-2 μ.μ.

γλυπτης θοδωρος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl