ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Καθησυχαστικές δηλώσεις για την Παθολογική Μετά την έντονη φημολογία ότι επίκεινται προβλήματα με τις εφημερίες

nosokomeiogiatrosstondiadromo

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου σύμφωνα με διαβεβαιώσεις και δηλώσεις αρμοδίων, παρά την έντονη φημολογία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα για υπαρκτό κίνδυνο να παραμένει κλειστή κάποιες ημέρες του μήνα, κατά τον τρόπο που συνέβη πρόσφατα με την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, εξαιτίας του αριθμού των εφημεριών, που δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν.
Στην πραγματικότητα, για την Παθολογική του Αγρινίου διαφάνηκε ένας κίνδυνος πριν από περίπου έναν μήνα , όταν ανέκυψε το θέμα με την επικειμένη συνταξιοδότηση ενός εκ των πέντε ιατρών της,  την στιγμή που άλλος παθολόγος εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από το Δημόσιο και να ιδιωτεύσει. Πλέον το ζήτημα έχει λυθεί, αφού παραίτηση δεν υπήρξε τελικά, η συνταξιοδότηση για τον έναν εκ των πέντε ιατρών πρόκειται να γίνει  μετά από αρκετούς μήνες και παράλληλα η κλινική ενισχύθηκε με έναν ακόμη επικουρικό ιατρό.

Σε επικοινωνία με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μίλτο Ζαμπάρα,  επιβεβαιώθηκε πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Αγρινίου και πως μάλιστα, μετά την έλευση επικουρικού δεν αποκλείεται στο νοσοκομείο να εφημερεύει κάποιες ημέρες και γιατρός από το ΠΕΔΥ Αγρινίου.

Σε ότι αφορά την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ο κ. Ζαμπάρας αφήνει να εννοηθεί πως είναι και θέμα γιατρών το γεγονός ότι παρέμεινε κλειστή η κλινική, αφού στην Παθολογική του Μεσολογγίου, οι τρεις παθολόγοι δεν δείχνουν την πρόθεση να κάνουν παραπάνω εφημερίες από το πλαφόν των προβλεπόμενων εφημεριών.

Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα συνεχίζονται στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, που λειτουργεί με τρεις καρδιολόγους, έναν μόνιμο και δύο επικουρικούς και, επί μήνες, χωρίς διευθυντή.

Παράλληλα,  δρομολογείται άμεσα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 5565/1-6-2016 απόφαση, η πρόσληψη των εγκριθεισών μονίμων θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Πρόκειται για την πρόσληψη δύο παθολόγων, ενός καρδιολόγου και ενός νεφρολόγου.
Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει στη Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου από 8/6 έως 27/6/2016.
«Ένα πρώτο βήμα για την ομαλοποίηση, σε βάθος χρόνου, της προβληματικής λειτουργίας των ως άνω κλινικών. Η ανωτέρω εξέλιξη, εκφράζουμε την πεποίθηση, όταν υλοποιηθεί, να βελτιώσει αισθητά την υφιστάμενη κατάσταση», αναφέρει ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλoακαρνανίας Π. Παπαδόπουλος.

nosokomeiogiatrosstondiadromo

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl