Οι προτάσεις της ΝΔ για τους αγρότες Συνέντευξη Τύπου του Γ.Κασαπίδη στο Αγρίνιο

kasapidis3

Στην Αιτωλοακαρνανία επί τριημέρου  βρέθηκε ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης χθες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ επισκέφτηκε την Αμφιλοχία, τη Βόνιτσα, τον Αστακό και το Νιοχώρι, επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες συναντήθηκε με φορείς στο Επιμελητήριο στο Αγρίνιο όπου παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Στη συνάντηση που προηγήθηκε της συνέντευξης, παρευρέθηκαν και κομματικά στελέχη και πολιτευτές της Ν.Δ. ενώ φορείς της περιοχής του περιέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, που σχετίζονται με αυτόν. Έντονα υπήρξαν τα παράπονα και για το αρδευτικό δίκτυο, για το οποίο ο κ. Κασαπίδης έδωσε απαντήσεις στη συνέχεια.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, που πραγματοποιήθηκε στο εκθετήριο τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε αρχικά: «Σκοπός της περιοδείας είναι να δούμε επι τόπου τα γεωργικά οικοσυστήματα και το περιβάλλον παραγωγής της περιοχής και να ανταλλάξουμε απόψεις με παραγωγούς και εκπροσώπους τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Βασική επιδίωξη είναι να συμπληρώσουμε την κεντρική προγραμματική μας κυβερνητική πρόταση για τον αγροτικό τομέα και με επιμέρους προτάσεις που θα αφορούν κάθε περιοχή. Ζητήσαμε από τους πολίτες αλλά και τους φορείς να έχουμε μια διαρκή συνεργασία πάνω στη βάση αυτή και το μήνυμά μας στους πολίτες είναι το εξής: Η ΝΔ είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν άποψη και πρόταση και ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό. Τους καλούμε να επικοινωνούν με τους ανθρώπους εδώ ΝΟΔΕ με τους οποίους είμαστε σε άμεση συνεργασία». 
Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη και στην Αιτωλοακαρνανία «ο αγροτικός κόσμος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τα μέτρα που εφαρμόζει και την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση και διαμαρτύρεται για την εξαπάτηση που έχει υποστεί από αυτή η οποία δεν υλοποίησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις». «Νοιώθουν ουσιαστικά παραπλανημένοι οι Έλληνες αγρότες γιατί τους υφάρπαξαν την ψήφο για αυτό και ζητάνε από τη ΝΔ μια πιο δυναμική αντιπολίτευση στα θέματα και του αγροτικού τομέα», πρόσθεσε.
Ο κ. Κασαπίδης άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας: « Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη γλώσσα και το λόγο της αλήθειας. Για τον αγροτικό τομέα ήδη έχουμε καταθέσει 11 σημεία που αφορούν ζητήματα παραγωγής και ανάπτυξης τα οποία είναι σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και πνεύμα από αυτό της υπερφορολόγησης και της εχθρικής στάσης με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον αγροτικό πληθυσμό . Οι αγρότες ασφυκτιούν από την υπερφορολόγηση του εισοδήματος και εκφράζουν φόβους ότι δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την έντονη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών η οποία ουσιαστικά ροκανίζει το κέρδος τους μη επιτρέποντάς τους να συνεχίζουν τη δουλειά τους . Εξαιτίας του συνόλου των μέτρων που δημιουργούν το κλίμα της υπερφορολόγησης νιώθουν ότι δε τους συμφέρει να αυξήσουν την παραγωγή. Και είναι αυτό το συναίσθημα και η πραγματικότητα που ζούνε πολύ επικίνδυνη για την ελληνική ύπαιθρο για την εθνική και αγροτική μας οικονομία . Φοβάμαι ότι θα δημιουργηθεί ένα κενό στην παραγωγή της χώρας με την εγκατάλειψη των εκμεταλλεύσεων από τους παραγωγούς και αναρωτιέμαι και εκφράζω το ερώτημα προς τους κυβερνώντες : για πιο λόγο εφαρμόζει αυτή την πολιτική; Θέλει με αυτό τον τρόπο να εκτοπίσει τους μικρομεσαίους αγρότες από την παραγωγική διαδικασία και αυτό το κενό ποιος θα το καλύψει; για ποιους δουλεύει η σημερινή κυβέρνηση;».
Ο κ. Κασαπίδης υποστήριξε πως η ΝΔ πρεσβεύει «ένα μείγμα πολιτικής με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και στον αγροτικό τομέα με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και με διατήρηση του ταμείου του ΟΓΑ  αυτόνομου και αυτοτελούς που θα καλύπτει τους επαγγελματίες γεωργούς και θα ασφαλίζει με ευνοϊκούς όρους και τα μέλη της οικογένειας τους».  «Με αυτόν τον τρόπο θα διαμορφωθεί  ένα περιβάλλον ασφάλειας για να συνεχίσουν να παράγουν οι  γεωργοί και εφόσον βελτιωθούν οι συνθήκες της οικονομίας με αυτά τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ  για την επόμενη φάση ήδη έχουμε επεξεργαστεί και τη δυνατότητα να μειώσουμε και τους φορολογικούς συντελεστές από το 24% στο 13% ώστε να μειωθεί και περαιτέρω το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Άρα συνολικά αυτό που πρέπει να ξέρουν οι αγρότες είναι ότι η ΝΔ θέλει να αντιμετωπίσει πιο ευνοϊκά τους έλληνες παραγωγούς πιστεύοντας  ότι μπορούν να αποτελέσουν την παραγωγική βάση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας πάνω στην οποία θα βασιστούν πολλά άλλα επαγγέλματα και θα παραχθεί πλούτος   ως εισόδημα στις οικογένειες όχι μόνο των  αγροτών αλλά και των άλλων που ασχολούνται με την μεταποίηση και την περαιτέρω πορεία των προϊόντων . Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί  ευκαιρία και σε νέους επενδυτές ώστε να κάνουν επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα», συμπλήρωσε.
Ως  προτάσεις της ΝΔ ο κ. Κασαπίδης ανέφερε  τη διατήρηση του ΟΓΑ ως  αυτοτελούς ασφαλιστικού ταμείου , τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τη   μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ  από το 24% στο 13%  «σε ένα πνεύμα εντελώς διαφορετικό από πού εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση και αυτό είναι η διακριτή διαφορά της πρότασης της ΝΔ από την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». «Καλούμε από τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας να έρθουν πιο κοντά στη ΝΔ και να ξεπεράσουν την καχυποψία και τη  στεναχώρια που  δικαιολογημένα νιώθουν και για αστοχίες και λάθη που μπορεί να έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση.  Διότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που είχαμε εξασφαλίσει στο τέλος του 2014 και ουσιαστικά αυτό που προτείνουμε είναι μια σταδιακή επαναφορά του οικονομικού περιβάλλοντος που αφορά και την αγροτική παραγωγή και τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας στο περιβάλλον που ίσχυε το 2014», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο, ο κ. Κασαπίδης ανέφερε πως ο λόγος που πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα , κάτι που έχει ζητήσει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι , μεταξύ άλλων, «για να μην χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και για τους αγρότες και για να μπορέσει η Ν.Δ. , ως κυβερνών κόμμα , να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω». Oυσιαστικά δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα πάρει πίσω τα μέτρα που πλήττουν τους αγρότες, υπό την προϋπόθεση να μην επιδεινωθούν άλλο οι δείκτες της οικονομίας.
Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. , αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής, αναφέροντας όμως πως γίνεται αλόγιστη χρήση των υδάτων , κυρίως στη γεωργία.«Μέσα από δράσεις ενημέρωσης των αγροτών για τη σωστή χρήση των υδάτων, αυτό σιγά σιγά θα αλλάξει , αφού οι αγρότες θα έχουν εκπαιδευτεί διαφορετικά. Ήδη υπάρχει σχέδιο από τη Ν.Δ. για καταγραφή όλων των αρδευτικών δικτύων της χώρας και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Oι ΤΟΕΒ θα πρέπει να είναι πολυεργαλεία», σημείωσε.

10+1 προτάσεις της ΝΔ για τους αγρότες

Οι βασικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά ζητήματα προβλέπουν:

1.  Τη διατήρηση της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο της πρότασής για 3 Ασφαλιστικά Ταμεία (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων και αγροτών).
2. Τη διατήρηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 13%.

3. Το στενότερο ορισμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών, εντός των ορίων που θέτει το κοινοτικό κεκτημένο.
4. Την επανεξέταση των συντελεστών Φ.Π.Α., όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, στο πλαίσιο γενικότερης αναμόρφωσης του Φ.Π.Α..
5. Την ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέσα από την απλούστευση διαδικασιών.
6. Προτεραιότητά ακόμα είναι η ταχύτερη επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας .
7. Την ενίσχυση των εσόδων του Ο.Γ.Α. με την εφαρμογή των συμψηφισμών οφειλομένων εισφορών με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ώστε να αποτραπεί η υπέρμετρη αύξηση των εισφορών.
8. Την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου και τη μείωση του διοικητικού κόστους για την πρόσκληση αλλοδαπών εργατών γης και την καταβολή του εργόσημου που μειώνει το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών και επιφέρει έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα.
9. Η Νέα Δημοκρατία, θα προχωρήσει στον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ συντάξεων και πρόνοιας, εν συνεχεία θα επιδιώξει, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και κυρίως τη συμβολή των φορέων των ίδιων των ασφαλισμένων αγροτών, να μειωθούν αισθητά οι απώλειες των ασφαλιστικών εισφορών. Αν συμβούν τα παραπάνω τότε μειώνεται ο κίνδυνος λελογισμένης αύξησης των εισφορών.
10. Τη θέσπιση προαιρετικής παρακράτησης των ασφαλιστικών εισφορών από την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων/επιδοτήσεων, ώστε να διευκολύνεται η ταμειακή ρευστότητα των αγροτών και να εξασφαλίζεται η είσπραξη των εισφορών από τον Ο.Γ.Α..
11. Τέλος, η ενεργοποίηση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής για την εκπόνηση και υλοποίηση εθνικής στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα, η οποία θα εδράζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου θεωρείται απαραίτητη.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν εξαντλούν, αλλά αποτελούν μέρος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική πολιτική.

kasapidis3

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl