Καπνοπαραγωγοί σε απόγνωση γιατί βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες

kapna

Σε απόγνωση βρίσκονται 100 και πλέον καπνοπαραγωγοί καπνού ποικιλίας «Κατερίνης (ΣΑΜΨΟΥΣ Σ53)» στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακρυνείας γιατί βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες παρότι έχουν παραδώσει την παραγωγή τους στην εταιρεία με Επωνυμία «ΚΑΠΝΙΚΗ Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α. Ε.» από την αρχή της χρονιάς. Οι καπνοπαραγωγοί τον Νοέμβριο 2015 παρέδωσαν την παραγωγή τους και, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, έπρεπε να έχουν πληρωθεί τα Χριστούγεννα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καπνοπαραγωγοί και της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωντων βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, Διαμάντως Μανωλάκου και Νίκου Καραθανασόπουλου, «οι καπνοπαραγωγοί εφάρμοσαν πλήρως τη σύμβαση που προβλέπονταν, μια σύμβαση σύγχρονης σκλαβιάς που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της καπνοβιομηχανίας. Η εταιρεία δεν τους πληρώνει και τους εκβιάζει να παραδώσουν ξανά την παραγωγή για τη νέα χρονιά στην ίδια εταιρεία με τις ίδιες εξευτελιστικές τιμές».

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, επικοινώνησε εξάλλου και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος, και έθεσε το θέμα της πολύμηνης καθυστέρησης πληρωμής που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας για τα καπνά εσοδείας 2015 που έχουν παραδώσει.
Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, στον οποίο υπογράμμισε την ανάγκη διευθέτησης της εκκρεμότητας το ταχύτερο δυνατόν, καθώς η πληρωμή της προηγούμενης εσοδείας είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου οι παραγωγοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έχει ήδη καταβάλει 150.000 ευρώ στους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας και δεσμεύτηκε ότι την περασμένη  Πέμπτη, θα κατέβαλλε  ακόμη 50.000. Από το υπόλοιπο των χρεωστουμένων, το 50% προτίθεται να το καταβάλει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το υπόλοιπο 50% μέχρι το τέλος Ιουλίου.

kapna

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl