Κατεδαφίζονται ετοιμόρροπα σπίτια στο Αγρίνιο 13 κατεδαφίσεις μέσα σε λίγους μήνες μετά από καταγγελίες πολιτών για «επικίνδυνα» παλιά σπίτια

DSCN3392

Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων, ετοιμόρροπων κτιρίων και κτισμάτων» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση. Πρόκειται για εργολαβία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον δήμο Αγρινίου, αφού μέχρι και πέρυσι τη διαδικασία των κατεδαφίσεων αναλάμβανε το τμήμα αυτεπιστασίας του δήμου.

Η διαδικασία έχει ως εξής: μετά από καταγγελίες πολιτών, κυρίως,  στον δήμο  Αγρινίου για συγκεκριμένες περιπτώσεις σπιτιών που θεωρούνται επικίνδυνα λόγω παλαιότητας, οι  Υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου ενημερώνουν την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (επιτροπή επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων ) που αποτελείται από τρεις πολιτικούς μηχανικούς, οι οποίοι ενεργούν αυτοψία και αποφασίσουν αν όντως το κτίσμα χρήζει κατεδάφισης. Από τις αρμόδιες αρχές ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των σπιτιών , ώστε να προβούν οι ίδιοι στην κατεδάφιση των σπιτιών. Αν αυτό δεν γίνει εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, αναλαμβάνει ο δήμος Αγρινίου.

Από την έναρξη του έργου μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 13 κατεδαφίσεις. Συγκεκριμένα κατεδαφίστηκαν πέντε σπίτια στο Αγρίνιο, τρία στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, ένα στις Παπαδάτες , ένα στο Ζευγαράκι, ένα στο Τριχώνιο , ένα στη Γαβαλού και ένα στο Καστράκι. Το έργο πήρε παράταση μέχρι τέλη Αυγούστου , αφού το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν μέχρι αρχές Ιουνίου, ενώ εκκρεμούσε ακόμη μία κατεδάφιση σπιτιού που δεν ήταν εφικτό να γίνει μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα και που ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο.

Πρόκειται για σπίτι, επί χρόνια ακατοίκητο, σε παράδρομο της οδού Προόδου στο Αγρίνιο, με την κατεδάφιση του οποίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του προγράμματος (δείτε φωτο).
Ωστόσο, στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αγρινίου για το 2016, έχει ήδη καταχωρηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα για κατεδαφίσεις ρυμοτομούμενων, ετοιμόρροπων κτιρίων και κτισμάτων. Ήδη άλλωστε υπάρχουν αναφορές και για άλλα κτίσματα που θεωρούνται ακατάλληλα και ετοιμόρροπα στον δήμο Αγρινίου και που εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή, ώστε να δρομολογηθεί η κατεδάφισή τους, μέσω της νέας εργολαβίας.

Κάποια εξ’ αυτών κρίνεται απαραίτητο να κατεδαφιστούν, αφού τυχαίνει να βρίσκονται σε κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους ή και σε περιοχές που με καθημερινή διέλευση μικρών παιδιών, κοντά σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

DSCN3393

DSCN3388

DSCN3392

One Response to Κατεδαφίζονται ετοιμόρροπα σπίτια στο Αγρίνιο 13 κατεδαφίσεις μέσα σε λίγους μήνες μετά από καταγγελίες πολιτών για «επικίνδυνα» παλιά σπίτια

  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Θα ήθελα να με ενημερώσετε για το παραπάνω δημοσίευμα γιατί είμαι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου και δεν έχω λάβει κανένα ιδοπιειτηριο για την κατεδάφιση
    Ονομάζομαι Τζιτζικας Κωνσταντίνος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl