Έργα σε κεντρικούς δρόμους στο Αγρίνιο Φρεζάρισμα, ασφαλτόστρωση και… διακοπές κυκλοφορίας

12_erga_prosoxi21444324474

Σε κεντρικές οδούς του Αγρινίου(Χαρ, Τρικούπη-Άγιο Κωνσταντίνο-Αγία Τριάδα-Π. Σούλου) οι πολίτες που θα μείνουν στην πόλη το Σαββατοκύριακο θα διαπιστώσουν μεγάλη… κινητικότητα παρότι κατακαλόκαιρο.

Θα ξεκινήσει φρεζάρισμα(ξύρισμα, ξύσιμο) της ασφάλτου στις κεντρικές αυτές οδούς και στη συνέχει από τη Δευτέρα θα αρχίσει να πέφτει νέα άσφαλτος στα σημεία αυτά, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και η χρηστικότητα των οδοστρωμάτων.

Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία που περιλαμβάνει διάφορα έργα στην πόλη και αφορά παρεμβάσεις οι οποίες περιγράφονται ως «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» .

Ο προϋπολογισμός της  μελέτης είναι 1.034.000,00 ευρώ, αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό  είναι πως πρόκειται για εργολαβία που εκπονείται από ίδιους πόρους, από τα ταμεία του δήμου Αγρινίου δηλαδή, κι όχι από κάποιο πρόγραμμα, κρατικό ή ευρωπαϊκό.

Οι εργασίες φρεζαρίσματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή και αυτές της ασφαλτόστρωσης τη Δευτέρα και την Τρίτη

Όπως εξηγούν από τον δήμο Αγρινίου ο λόγος που το φρεζάρισμα(ξύρισμα) του δρόμου προκρίνεται να γίνεται μέσα σε Σαββατοκύριακο, ειδικά σε καλοκαιρινό, είναι ότι παράγονται μεγάλα ποσά σκόνης για μια καθημερινή μέρα με την κυκλοφορία που υπάρχει και θα ήταν δυσχερής η λειτουργία της πόλης.

Έτσι λοιπόν στο διάστημα από το Σάββατο 09-07-2016 έως Τρίτη 12-07-2016 θα εκτελεστούν οι παραπάνω εργασίες στα εξής τμήματα:

-Σε τμήμα της οδού Χαρ. Τρικούπη από το ύψος της οδού Παναγοπούλου (Alpha Bank) έως το ύψος της οδού Μακρή (Τράπεζα Αττικής) και στην διασταύρωση των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

-Σε τμήμα της οδού Π. Σούλου από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως το ύψος της οδού Μακρή.

-Σε τμήμα της οδού Αγ. Κων/νου στο ΤΚ Αγ. Κων/νου από το ύψος της οδού Δαβάκη (50,00 μ πριν την διασταύρωση των οδών Αγ. Κων/νου και Εθνικής Αντιστάσεως) έως το ύψος της οδού Υψηλάντη.

-Στην διασταύρωση των οδών Μακρή και Γοργοποτάμου (Αγ. Τριάδα).

Πριν και κατά την διάρκεια των εργασιών με ευθύνη του Αναδόχου θα τοποθετηθεί εργοταξιακή σήμανση. Μία τουλάχιστον ημέρα πριν τις εργασίες θα τοποθετηθούν φυλλάδια για την ενημέρωση των κατοίκων και προκειμένου να μην υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα που θα εμποδίζουν τις εργασίες.

Ο Δήμος Αγρινίου παρακαλεί τους/τις Δημότες να συνδράμουν, αναλόγως, στην ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

12_erga_prosoxi21444324474

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl