Ξεκίνησαν τα Παναγρίνεια 2015 Mε στόχο να καταστούν θεσμός. Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

unnamed

Mε τον φιλόδοξο στόχο να καταστούν θεσμός, χθες 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις Παναγρίνεια 2015.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που γίνονται στo πλαίσιo του Κοινοτικού Προγράμματος  I.C.E. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη Καινοτόμων ιδεών τουριστικού ενδιαφέροντος και διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), η Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» και περιλαμβάνουν 14 διαφορετικές δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και μνήμης, που θα γίνουν από 2 μέχρι 5 Οκτωβρίου 2015.

Την περασμένη Τρίτη μάλιστα οι τέσσερις φορείς που διοργανώνουν τα ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015 παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της οποίας  εισήγηση έγινε από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Παναγιώτη Χατζηγεωργίου , ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος και υπογράμμισε το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό την υλοποίηση ενός πολύπλοκου προγράμματος και ζήτησε την στήριξη των μέσων ενημέρωσης, ώστε τα ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ να γίνουν θεσμός.

Ακολούθως η εκπρόσωπος του Δήμου Αγρινίου Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Παπαγεωργίου, αφού διάβασε χαιρετισμό του Δημάρχου τόνισε την αναγκαιότητα προβολής του τουριστικού προιόντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου, που έχει να παρουσιάσει μεγάλο πλούτο.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σκιαδάς αναφέρθηκε στη σημασία κάποιων εκδηλώσεων, όπως της θεατρικής παράστασης που θα δοθεί στην αυλή των καπναποθηκών Παπαπέτρου και το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν με πολύ κόπο από ανθρώπους που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κ. Χρήστος Θετάκης, μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στο δρόμο της η υλοποίηση του προγράμματος, όπως η περικοπή του προϋπολογισμού, που λίγο έλειψε να γίνει αιτία για ματαίωση του προγράμματος.

Τελευταίος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» κ. Θεμιστοκλής Γαμβρούλης, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του για συνέχιση των εκδηλώσεων που για φέτος θα σημαδευτούν από την εμφάνιση της χορωδίας «Ν . Μάντζαρος» Άνω Κορακιάνας Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα  

Παρασκευή 2-10-2015

19.00: Παρουσίαση Μοντέρνου χορού από το αντίστοιχο  τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.) και Μοντέρνου χορού, Ρυθμικής Γυμναστικής, Κλασικού Μπαλέτου, Τango, Capoeira , Zumba από τα τμήματα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

20.00: Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Τα εν οίκω, εν δήμω», στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου. Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

20.30:  Εκδήλωση με θέμα «Αγρίνιο: Ιστορία-Ταυτότητα-Προοπτική», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην  κτήριο Τράπεζας της Ελλάδας). Ομιλητές: Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στo τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών) και Ηλίας Ντζάνης (Γεωπόνος-Ερευνητής, πρ. Προϊστάμενος Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε  στο Αγρίνιο).

 

Σάββατο 3-10-2015

09.00: Επίσκεψη-ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους αρχαίας Στράτου, αρχαίου Αγρινίου, Μεγάλης Χώρας (μιναρές από μουσουλμανικό τζαμί), καθώς και στα πέντε μουσεία της πόλης του Αγρινίου (Αρχαιολογικό, Λαογραφικό, Γλυπτοθήκη Καπράλου, Πινακοθήκη Αγρινίου, Αθλητικό Μουσείο Γ.Ε.Α.). Τα  λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.  Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

18.00: Επίδειξη τοξοβολίας από το τμήμα της Γ.Ε.Α., στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου. Ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό από 10 ετών και πάνω.

19.30: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Αγρίνιο και ευρύτερη περιοχή: Από το χθες στο σήμερα», στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (κτήριο παλαιάς Λαχαναγοράς) με υλικό από το αρχείο της Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε. και ιδιωτικές συλλογές.

21.00: «Συνάντηση Χορωδιών» με συντονιστή το μουσικό σύλλογο ΟΡΦΕΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Κυριακή 4-10-2015

08.30: Πραγματοποίηση εκδρομής γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα με επίσκεψη-ξενάγηση σε σημαντικά αρχαία και βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Γνωριμία με το φυσικό οικοσύστημα της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής. Τα  λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.  Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

10.30: Παρουσίαση του αθλητικού προγράμματος για παιδιά «Κids athletics-Παίζω …στίβο», στην Πλατεία Δημοκρατίας Aγρινίου. Υπεύθυνο διοργάνωσης το τμήμα Στίβου της Γ.Ε.Α.

11.30: «Τρέχω-βαδίζω-ποδηλατώ στην πόλη μου». Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων μέσα στην πόλη του Αγρινίου, που δεν θα έχουν συναγωνιστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν Ποδηλατοδρομία, Τρέξιμο, Βάδισμα με σημείο έναρξης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου. Υπεύθυνο διοργάνωσης το τμήμα Στίβου της Γ.Ε.Α.

18.00: Αγώνες σκακιού μεταξύ παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών από τα τμήματα της Κ.Ε.Δ.Α. και της Γ.Ε.Α., στην Πλατεία Σιντριβανιού. Ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

20.00: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και το Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

Δευτέρα 5-10-2015

18.00: Επίδειξη τοξοβολίας από το τμήμα της Γ.Ε.Α., στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου. Ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό από 10 ετών και πάνω.

20.00: Θεατρική παράσταση από το Μικρό Θέατρο Αγρινίου με τίτλο «Από πρώτο χέρι» με θέμα την καλλιέργεια και επεξεργασία του καπνού, στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο την ίδια ώρα.

unnamed

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>