«Από πρώτο χέρι» Θεατρική παράσταση με θέμα τα καπνά στον προαύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου

1

Η θεατρική παράσταση του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι»  με θέμα τα καπνά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη θα παιχτεί στις καπναποθήκες Παπαπέτρου μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων Παναγρίνεια.

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Από πρώτο χέρι» στο Μικρό Θέατρο Αγρινίου και στην Αθήνα, η παράσταση επιστρέφει στο Αγρίνιο.

Όσοι δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν αλλά και όσοι θα ήθελαν να τη ξαναδούν, θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν σε έναν ατμοσφαιρικό, γεμάτο μνήμες χώρο, στον  προαύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 με είσοδο ελεύθερη .

Περιγραφή:

Τρεις νέες ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων, που εργάστηκαν είτε ως καπνεργάτες είτε ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου ,συνθέτουν μια παράσταση – ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γή. Γυρίζοντας στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους αναζητούμε να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το Σίσσυφο “πείσμα ζωής” αυτών των ανθρώπων που στην ουσία έχτισαν και “άνδρωσαν” τις πόλεις του καπνού, κάνοντας αυτές διάσημες μέσα από την ελληνική γή.

Η σκηνοθέτης, Γεωργία Μαυραγάνη επενδύει καλλιτεχνικά σε μνήμες και εμπειρίες από γιαγιάδες, παραγιαγιάδες, παππούδες και παιδιά που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στη μυρωδιά και την κόλλα του καπνού. Χώμα, γη, δάκρυα, γέλια, καπναποθήκες, όνειρα, χωράφια, έρωτες, κόπος, τσακωμοί και μια ανεξήγητη επιθυμία επιστροφής σε εκείνη την εποχή. Ένα σωρό απορίες βαθιές για πρόσωπα και πράγματα παλιά που μας γυρίζουν πίσω…

Η θεατρική παράσταση «Από πρώτο χέρι», είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης έρευνας των συντελεστών της, που στηρίζεται σε αφηγήσεις καπνεργατών και καλλιεργητών καπνού του Αγρινίου, σε πληροφορίες από το βιβλίο του Ευάγγελου Παπαστράτου «Η δουλειά κι ο κόπος της», σε ιστορικά στοιχεία που προκύπτουν από το ιστορικό δοκίμιο «Καπνεργάτες – οι κυνηγοί του ονείρου» του Αριστείδη Μπαρχαμπά, και σε μια σειρά συναισθηματικών, λογοτεχνικών και μουσικών συνειρμών.

Ιστορίες ανθρώπων που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας με τις φωνές τους να σπάνε, με τα μάτια τους να δακρύζουν και με την αδημονία για το πότε θα είναι έτοιμη η παράσταση. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου– μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου – στο οποίο συμμετέχει ολόκληρη η πόλη με εικόνες, μνήμες, εμπειρίες, μαρτυρίες και κυρίως, με μυρωδιά – ψυχή καπνού.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη

Βοηθός σκηνοθέτη – σκηνικά, κοστούμια: Λίλη Κυριλή

Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας

Φωτισμοί – Ήχοι: Δημήτρης Κολοβός

Φωτογράφιση: Βαγγέλης Πατσιαλός

Βίντεο παράστασης: myagrinio

Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη

Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Αγρινίου

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Καραδήμα

1

3

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>