Aυτό το κόμμα ποιος θα το πάρει… Άρχισαν τα …όργανα στη Νέα Δημοκρατία

αρχείο λήψης (2)

Φουντώνει τις τελευταίες ημέρες το παρασκήνιο για τις εσωκομματικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας που είναι σε εξέλιξη με φόντο το Τακτικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί  από τις 22 ως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα.

Με την ανακοίνωση της απόφασης για τη διεξαγωγή του συνεδρίου δόθηκε στη δημοσιότητα και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών στις κομματικές  οργανώσεις. Σύμφωνα με αυτό, στις 3 Απριλίου θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και  μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Αντιπροσώπων – Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο. Στις

6 Απριλίου θα λάβουν χώρα εκλογές για την ανάδειξη Υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων και στις  17 Απριλίου εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων. Κατά τη διεξαγωγή των εργασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα εκλεγεί και η νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, διαδικασία που επίσης τραβά το ενδιαφέρον πολλών στελεχών.

Σε εξέλιξη είναι λοιπόν έντονες διεργασίες στις οργανώσεις της ΝΔ και στην Αιτωλοακαρνανία. Παρά το γεγονός ότι η σύνθεση (γύρω στα 140 άτομα) του εκλεκτορικού σώματος που θα εκλέξει τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ  δεν είναι ακόμη γνωστή καθώς θα προκύψει από τις εκλογές στις ΔΗΜ.ΤΟ και των υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων,  ήδη διακινούνται διάφορα ονόματα για τη θέση  και ξεκίνησαν οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις.

Βασική παράμετρος της διαδικασίας είναι η- σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις -επιθυμία ισχυρών κοινοβουλευτικών, κομματικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων να την ελέγξουν ή να την πατρονάρουν. Δεν είναι τυχαίο πως διάφορα στελέχη έχουν βολιδοσκοπηθεί για το αν ενδιαφέρονται να ηγηθούν της ΝΟΔΕ.   Σε αυτή τη συγκυρία πάντως

πιθανότατη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν προέδρου  ΝΟΔΕ Κώστα Σύρρου και  σίγουρη  αυτή  του νυν προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Αγρινίου Φώτη Τσόλκα.  Διακινήθηκε το όνομα της Έλενας Κοτρολού χωρίς η ίδια να έχει σχετικές βλέψεις, του αντιδημάρχου Αγρινίου Γ.Μελιάδη χωρίς ο ίδιος να το επιθυμεί, του Τάσου Σκαρμούτσου στενού συνεργάτη του δημάρχου Μεσολογγίου, του Κώστα Λιούπρα αλλά και άλλων.

Επιθυμία της Κεντρικής Διοίκησης είναι η βελτίωση της εικόνας του κόμματος ενώ σημειωτέον πως στελέχη της Αιτωλοακαρνανίας συνάντησε προ ημερών η κυρία  Ακριβή Χάραρη που  ανέλαβε  τον συντονισμό στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας ως κομματική περιφερειάρχης.  Η εν λόγω κυρία είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και δραστηριοποιείται στην Πάτρα ενώ κατάγεται και από το Μεσολόγγι.

Αυτά διαδραματίζονται ενόσω  ο Κυρι άκος  Μητσοτάκης έχει θέσει το κόμμα σε εκλογικό συναγερμό  καθώς διακινούνται   πληροφορίες που φθάνουν στη Συγγρού για εκλογικό αιφνιδιασμό και κάλπες την Κυριακή των Βαΐων, 24 Απριλίου. Πράγμα που σημαίνει πως θα ανοίξει και η κουβέντα  και για το ψηφοδέλτιο όπου αναμένονται πολλές εκπλήξεις.

αρχείο λήψης (2)

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl