Θα το πιστέψουμε όταν το δούμε έτοιμο… Oλοκληρώνεται μέσα στο 2016 το κλειστό γυμναστήριο στο Αγρινίου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Ποια θέματα έθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου.

DSCN0594

Συγκρατημένα αισιόδοξες ειδήσεις για το κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στην περιοχή της αερογέφυρας στο Αγρίνιο προέκυψαν από την παρουσία στην πόλη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Iούλιου Συναδινού, που είχε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή, όπως άλλωστε και με αυτές των δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.
«Η έλλειψη δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου δυσχεραίνει τη δυνατότητα άθλησης όλων αυτών των αθλητικών σωματείων, ενός έργου που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2004 και ακόμη δεν έχει, δυστυχώς, αποδοθεί στους πολίτες του Αγρινίου», ανέφερε ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου υπογραμμίζοντας πως το έργο «κατέληξε γεφύρι της Άρτας» ωστόσο επισήμανε πως πλέον οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά θέτοντας ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση του.
Ο Γενικός Γραμματέας ξεναγήθηκε στο εν λόγω κλειστό γυμναστήριο και δείχνοντας ενημερωμένος για την υπόθεση του σημείωσε τα εξής: «Το γήπεδο ξεκίνησε το ’98 και είναι ντροπή για τον αθλητισμό και την πολιτεία να μην μπορεί να ολοκληρώσει ένα απλό προπονητήριο , ιδιαίτερα σε μια πόλη και έναν δήμο που έχει μεγάλες ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές. Μιλήσαμε με τους αναδόχους και ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Η πολιτεία δεν εξασφάλιζε τις πιστώσεις και υπάρχουν ευθύνες. Τώρα έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις και από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο ώστε μέσα στο 2016 να τελειώσει το έργο, αν υπάρξει η απαραίτητη τεχνική πρόοδος. Η Αιτωλοακαρνανία δεν υπήρχε πουθενά. Για το κλειστό θα εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις και άρα εξαρτάται πλέον μόνο από τους τεχνικούς να το τελειώσουν. Είναι ντροπή και για το Υπουργείο και για την πολιτεία να υπάρχει τόσα χρόνια ένα ανολοκλήρωτο τέτοιο έργο»

Επαγρύπνηση ζητά ο Μοσχολιός

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός. «Ας ελπίσουμε οι παράγοντες που παρευρέθηκαν στην επίσκεψη του Γ.Γ.Α. να επαγρυπνούν, ώστε να ολοκληρωθεί το κλειστό γυμναστήριο. Είναι προφανές ότι λόγω του ιστορικού του έργου κανείς δεν πιστεύει ότι ολοκληρώνεται αν δεν το δει έτοιμο. Ακόμη περισσότερο σήμερα λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας κινδυνεύει να διακοπεί και να μείνουν έτσι στον αέρα όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι οι παράγοντες που προσέτρεξαν για να παρευρεθούν στην επίσκεψη του Γ.Γ.Α. στο έργο, που άλλοι αγωνίσθηκαν για να το «αναστήσουν», να επαγρυπνούν για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της εργολαβίας του 2010, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να αποδοθεί στους Αγρινιώτες πολίτες έστω και μετά από 20 χρόνια», ανέφερε ο Π.Μοσχολιός , επικεφαλής σήμερα της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία».
Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 1995, αφού παραχωρήθηκε οικόπεδο περίπου 3 στρεμμάτων από τον Δήμο Αγρινίου. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 15-2-1997 με προϋπολογισμό 220.000.000 δρχ. και στις 18-2-1998 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο. Τον Αύγουστο του 1999 ο ανάδοχος προέβη σε διακοπή εργασιών, στις 19-7-2000 κηρύχθηκε έκπτωτος και μετά από μακρά δικαστική διαμάχη στις 15-4-2003 έγινε οριστική διάλυση της εργολαβίας ενώ είχε κατασκευασθεί ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου.
Όταν ανέλαβε  Δήμαρχος, ο  Π.Μοσχολιός ξεκίνησε επαφές με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη και τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Δουβή και μάλιστα πολλές φορές με την παρουσία αθλητικών παραγόντων της περιοχής, όπως ο Κώστας Νικάκης. Συμφωνήθηκε ο Δήμος να αναλάβει την επικαιροποίηση της στατικής μελέτης και της οικοδομικής άδειας καθώς επίσης και την λειτουργία του σταδίου όταν αυτό ολοκληρωθεί.
Η μελέτη ολοκληρώθηκε στις 13-4-2009 και περιελάμβανε την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 1.241.460 Ευρώ, 500 θέσεων, με ξύλινο δάπεδο και αποδυτήρια για την φιλοξενία αθλητών.
Το έργο δημοπρατήθηκε στις 20-4-2010, μοναδικό  που δημοπρατήθηκε από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού το 2010. Δυστυχώς και ο νέος ανάδοχος δεν μπόρεσε να κατασκευάσει το έργο. Πάλι με δικές μου προσπάθειες και προκειμένου να μην χαθεί το έργο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απεφάσισε να υποκαταστήσει τον ανάδοχο με την Κοινοπραξία Τζούρου-Γούναρη που ήταν οι επόμενοι μειοδότες και στις 14-2-2012 ανέθεσε το έργο το οποίο εκτελείται μέχρι σήμερα με πολλά προβλήματα χρηματοδότησης και με διαρκή αγώνα για να μην διακοπεί.

ΔΑΚ και Μακρυνεία
Η επίσκεψη του Ιούλιου  Συναδινού πάντως υπήρξε χρήσιμη καθώς  ζητήματα που αφορούν γενικότερα τις αθλητικές υποδομές στο Δήμο Αγρινίου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου. Μετά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου, ακολούθησαν επισκέψεις στο κλειστό γυμναστήριο  και στο γήπεδο της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου.
Μεταξύ των βασικών ζητημάτων, πέραν του κλειστού γυμναστηρίου, που έθεσε ως προτεραιότητα o κ. Παπαναστασίου ήταν  η χρηματοδότηση, από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας , παρεμβάσεων στο ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» αλλά και η  βελτίωση άλλων δημοτικών αθλητικών υποδομών του Δήμου. Ζήτησε επίσης να υπάρξει  χρηματοδότηση και ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Μακρυνείας
Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Αγρινίου, το  ΔΑΚ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», περιήλθε στο Δήμο Αγρινίου το 2001 και μέχρι τη στιγμή της ανάληψης από τη σημερινή δημοτική αρχή έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, γεγονός που το καθιστά πλέον ανεπαρκές για την άθληση των δημοτών και των ερασιτεχνικών σωματείων.
Οι εγκαταστάσεις του στην πλειοψηφία τους είναι άνω των  35 ετών και με κατασκευαστικές κακοτεχνίες, ενώ η βοήθεια από την κεντρική εξουσία τα χρόνια αυτά ήταν ανύπαρκτη. Καθημερινά εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του παραπάνω από 2000 δημότες και πάνω από πενήντα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, αντισφαίρισης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης).

Ανέφερε ο Γ.Παπαναστασίου πως η  Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ασχολήθηκε συστηματικά με το ΔΑΚ Αγρινίου   και ήδη έχει πετύχει την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου του, με σύγχρονα μέσα, την αντικατάσταση των προβολέων του κεντρικού γηπέδου, την εξασφάλιση μόνιμης αδειοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου με ίδια έσοδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Πέραν αυτών, ο δήμος έχει καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο υλικοτεχνικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του ΔΑΚ Αγρινίου, με σκοπό την ανάδειξή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο όχι μόνο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται μια σειρά σοβαρών παρεμβάσεων που τέθηκαν αναλυτικά στο υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Συναδινό.
Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στο Αθλητικό Κέντρο Μακρυνείας, το οποίο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο. Ο δήμος ζητά τη  χρηματοδότηση και ανακατασκευή του  ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των πολυπληθών Δημοτικών Ενοτήτων . Το προτεινόμενο πλάνο εργασιών προϋποθέτει χρηματοδότηση 900.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

Ο Γενικός Γραμματέας κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα που κατέθεσε και γραπτώς ο Δήμαρχος Αγρινίου. Έκανε λόγο για έναν γενικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει πανελλαδικά για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε περιοχής, σε όλα τα αθλήματα, εξηγώντας ότι υπάρχει καθυστέρηση σε σχέση με άλλους νομούς στο θέμα των αθλητικών υποδομών, αφού η Αιτωλοακαρνανία έλειπε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της χώρας, από το 1998, παρά μόνο με τη σύμβαση για το κλειστό της αερογέφυρας.

DSCN0599

αγρινιο-συναδινος-1024x682

DSCN0594

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl