Αντιδράσεις αλλά και ικανοποίηση για την κατεδάφιση των πελάδων. Στον Εισαγγελέα για τα καταστήματα του Λούρου Καταγγελίες σχετικά με εργασίες που γίνονται στην δημοφιλή παραλία, στάχτη έγινε κατάστημα από πυρκαγιά

pelades_mesologgi_onairnews2

Από τα «σαράντα κύματα» πέρασε η υλοποίηση της τελεσίδικης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την κατεδάφιση πελάδων στην Τουρλίδα και στο νησί της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι.

Οι μεγάλες και εν πολλοίς αναιτιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της απόφασης (που έχει αναλάβει εργολάβος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από ευαισθητοποιημένους πολίτες που δημοσιοποίησαν τις καταγγελίες τους και προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου. Αυτό όπως φαίνεται θορύβησε αρκούντως κι έτσι στην αρχή της εβδομάδας συνεργείο προχώρησε στην αποξήλωση κατασκευών και πελάδων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κάτοχοι των παράνομων αυτών κτισμάτων την Τετάρτη μάλιστα εμφανίστηκαν να αντιδρούν αλλά η παρουσία της Αστυνομίας, απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ ουσιαστικά επήλθε και μια συμφωνία ώστε οι πολίτες αυτοί να απομακρύνουν τα προσωπικά τους είδη, έπιπλα κλπ από τις πελάδες, ώστε αυτές στη συνέχεια να κατεδαφιστούν. Παράλληλα όπως φάνηκε δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της απουσίας φορτηγίδας για μετάβαση στο νησί της Τουρλίδας των συνεργείων που αφού ξηλώσουν τις κατασκευές θα πρέπει να τις μεταφέρουν στο χερσαίο τμήμα και να τις απομακρύνουν. Να σημειωθεί πάντως πως ακούστηκαν και κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την εξειδίκευση των συνεργειών στη δουλειά αυτή, αφού πολλές από τις κατασκευές είναι από αμίαντο, που χρήζει, όπως λένε, ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Τα προβλήματα και οι ενστάσεις πάντως στις πολύπαθες προστατευόμενες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά στο Εθνικό Πάρκο των λιμνοθαλασσών , εκβολών του Αχελώου και των Εχινάδων, συνεχίζουν να υφίστανται και θα συνεχίσουν τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης και κυρίως, πολιτικής βούλησης ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξευρεθεί ένα άλλο μοντέλο ήπιας ανάπτυξης μιας πολλά υποσχόμενης αλλά και υποβαθμισμένης περιοχής, που πληγώθηκε επί δεκαετίες από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι διαμαρτυρίες τώρα, εστιάζονται στην περιοχή του Λούρου, όπου μάλιστα πριν από λίγες μέρες και κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, κάηκε ολοσχερώς παραλιακό κατάστημα εστίασης, που φέρεται να το εκμεταλλεύονται δυο άτομα. Η Π.Υ. του Μεσολογγίου ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς και δεν αποκλείεται ο εμπρησμός.

Οι διαμαρτυρίες τώρα, προέρχονται εκ νέου από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο του Νεοχωρίου που καταγγέλλει  σωρεία παράνομων ενεργειών στην παραλία του Λούρου. Με αναφορα τους στον εισαγγελέα του Μεσολογγίου, που κοινοποιείται σε φορείς, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, το Δασαρχείο, η Κτηματική, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας κλπ επισημαίνουν πως άτομα διαμορφώνουν τον χώρο στην μεγάλη παραλία, κατασκευάζοντας ξύλινα παραπήγματα, εκχερσώνουν θάμνους και διαμορφώνουν χώρους στις θέσεις όπου λειτουργούσαν καταστήματα εστίασης το 2015.
Το αξιοσημείωτο σε αυτές τις δραστηριότητες είναι πως τα συγκεκριμένα άτομα λειτουργούν ήδη σαν εκμισθωτές των καταστημάτων, την στιγμή που δεν έχει γίνει η δημοπράτηση τους  από τον δήμο Μεσολογγίου για την φετινή θερινή περίοδο!

Στην αναφορά γίνεται λόγος για εξόφθαλμη παρανομία με καταστροφή του αιγιαλού και της παραλίας, αυθαίρετη λειτουργία καταστημάτων χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, καταστροφή θαμνώδους βλάστησης και δασικών φυτών κλπ, ενώ καλούνται οι αρμόδιες αρχές και ειδικά η τοπική Αστυνομία,  να επιληφθούν ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία και να εφαρμοστούν οι νόμοι.

pelades_mesologgi_onairnews2

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl