Νέες συλλήψεις στον Λούρο Καθεστώς πλήρους αναρχίας με τα καταστήματα της παραλίας να μην διαθέτουν ούτε... μισή άδεια!

louros-11

Για άλλη μια φορά, το καθεστώς αναρχίας, σύγχυσης αρμοδιοτήτων, αλληλοεπικάλυψης ευθυνών, γραφειοκρατίας κλπ στην προστατευόμενη περιοχή του Λούρου και γενικότερα των εκβολών του Αχελώου αναδεικνύεται μέσα από την νέα αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Τετάρτη 27 Ιουλίου  στα καταστήματα-αναψυκτήρια που δραστηριοποιούνται εκεί από την αρχή του καλοκαιριού.

Καμιά αδειοδότηση, σύγχυση σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας και αδειοδότησης των επιχειρήσεων αυτών που χωρίς καμιά άδεια, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά. Ετσι όπως ήταν φυσιολογικό και κάτω και από τις πιέσεις ευαίσθητων πολιτών, Αστυνομία και Τμήμα Εμπορίου, επισκέφτηκαν την περιοχή την περασμένη Τετάρτη και ουσιαστικά όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία του Λούρου , συνελήφθησαν…
Συνολικά έγιναν συλλήψεις επτά υπευθύνων ή προσωρινά υπευθύνων αυτών των «αναψυκτηρίων» ενώ γίνονταν αναζητήσεις και για άλλα άτομα. Αναλυτικά συνελήφθησαν ένας 47χρονος, ένας 32χρονος, ένας 43χρονος, ένας 30χρονος, ένας 58χρονος, μια 68χρονη και ένας 18χρονος. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ 11:45 π.μ. και 14:10 μ.μ.
Οι παραβάσεις έχουν να κάνουν με έλλειψη άδειας κατασκευής των ξύλινων αυτών αναψυκτηρίων με έλλειψη άδειας λειτουργίας, με έλλειψη άδειας χρήσης αιγιαλού και ενοικίασης ομπρελών. Τέλος δεν υπήρχε, όπως είναι φυσιολογικό και άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων!

Παράλληλα βεβαιώθηκαν και τρεις αγορανομικές παραβάσεις για τιμοκαταλόγους κλπ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων. διαφωνιών, αντιδράσεων αλλά και ερωτηματικών σχετικά με το τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δεν δίνονται άδειες, εάν μπορούσαν κάποια καταστήματα να αδειοδοτηθούν ή όχι κλπ.
Για παράδειγμα υπάρχουν εκείνοι που λένε πως ο δήμος Μεσολογγίου φέτος καθυστέρησε να προχωρήσει στην δημοπράτηση των θέσεων που προβλέπονται για αυτού του είδους της επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να είναι σε «ομηρία” οι επαγγελματίες.
Από τον δήμο του Μεσολογγίου υποστηρίζεται ότι τόσο η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους όρους δημοπράτησης, όσο και η απόφαση σχετικά με την χωροθέτηση των εκτάσεων στις οποίες μπορεί να γίνει εκμετάλλευση, εκδόθηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου, με αποτέλεσμα η αρμοδιότητα από την 1η Ιουνίου να περάσει πλέον στην Κτηματική, που δεν προχωρά από την πλευρά της σε σχετικές διαδικασίες.
Πηγές από τον δήμο Μεσολογγίου επισημαίνουν πως αυτή η καθυστέρηση δεν είναι και τόσο «αθώα»  αφού σημειώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και επέφερε έτσι μεταξύ άλλων και απώλεια εσόδων στους δήμους και «κέρδος» επιπλέον έσοδα στο κράτος.

Όμως τουλάχιστον στην περίπτωση του Λούρου αυτό δεν φαίνεται να ισχύει αφού καμιά δημοπράτηση δεν έγινε και εξακολουθεί να υφίσταται ένα καθεστώς πλήρους αναρχίας και όλα να είναι «στον αέρα». Και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς καμιά άδεια, σε ένα καθεστώς που ίσως να βολεύει και κάποιους και συνεχίζουν οι διαμαρτυρίες πολιτών που επισημαίνουν πως την στιγμή που καμιά  άδεια δεν υπάρχει, τα περισσότερα από αυτά τα αναψυκτήρια πρέπει να κλείσουν.

Να θυμίσουμε πως με πρόσφατο έγγραφο του (που δημοσίευσε το «Γ» ) ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου έχει κάνει μια σειρά από επισημάνσεις προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τονίζει πως μόνο δυο με τρία καταστήματα που έχουν πρόσβαση στον δρόμο μπορεί τελικά να αδειοδοτηθούν , ενώ έχει καταγράψει πολλές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που ζημιώνουν το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.

louros-11

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl