Προχωρά η διαχειριστική μελέτη της ανάπλασης του πάρκου Τώρα θέλει να το "τρέξει" το θέμα η δημοτική αρχή, ελπίζοντας σε έναρξη εργασιών μέσα στο φθινόπωρο

koi-parko-erga2

Συνεδρίασε την Τρίτη 26 Ιουλίου, και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη η κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία προωθείται η διαδικασία ανάθεσης ειδικής διαχειριστικής μελέτης για την νέα ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου του Αγρινίου, μετά το ναυάγιο του προηγούμενου έργου, που τελικά απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας των γνωστών αντιδράσεων, προσφυγών , προβλημάτων με τις μελέτες κλπ.

Στο σχετικό πρακτικό γίνεται αιτιολόγηση της αναγκαιότητας υλοποίησης του έργου , τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο, ακόμη γίνεται παρουσίαση του ιστορικού των μελετών που προηγήθηκαν και επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αγρινίου, κρίνει ως απολύτως αναγκαίο και απαραίτητο, να προχωρήσει τάχιστα στην ανάθεση ειδικής μελέτης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει στις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες ( εξεύρεση πόρων και δημοπράτηση του έργου) και να ξεκινήσει η υλοποίηση της ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου.

Αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή  να αναθέσει τις μελέτες, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 2 περίπτωση γ) του Ν.3316/2005 για τους λόγους που προαναφέρονται.
Η άμεση εκπόνηση της μελέτης θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο Αγρινίου να προχωρήσει στην δημοπράτηση και έναρξη των έργων εντός του φθινοπώρου του 2016, τονίζεται ακόμη στην ίδια απόφαση.

Παράλληλα περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος ανάθεσης, το αντικείμενο της μελέτης και η αμοιβή της, που κοστολογείται στις 59.786 ευρώ.

Επίσης ορίζεται τριμελής Επιτροπή για την διεξαγωγή του σχετικοί διαγωνισμού.

Να σημειωθεί πως στην συνεδρίαση του Οικονομικής Επιτροπής απουσίαζαν οι δυο Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και δυο της πλειοψηφίας, ενώ από τα παρόντα μέλη ο κ. Γκορόγιας, της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» μειοψήφησε.

Κατά τα άλλα,  η δημοτική αρχή του Αγρινίου, με βάση και αυτά που συμπεραίνονται και από δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου αλλά και στελεχών της, προτίθεται να αξιοποιήσει και τις μελέτες που είχαν εκπονηθεί  από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και να προχωρήσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και σε μια διαβούλευση όσο το δυνατόν πιο πλατιά, ώστε και ενημέρωση να υπάρξει και να ληφθούν υπόψη προτάσεις από φορείς,  πολίτες κλπ.

Λίγο έως πολύ όμως θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρχει και πάλι μια μικρή μερίδα πολιτών που δεν θα θέλει να γίνει το οτιδήποτε στο πάρκο. Γι’αυτόν τον λόγο καταρχήν επιδιώκει να υπάρχει μια «θωράκιση» από μελέτες , ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση μπλοκαρίσματος και αμέσως μετά να επιτευχθεί η χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα ΒΑΑ που αφορά στις πόλεις της Πάτρας και του Αγρινίου.

koi-parko-erga2

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl