Aμηχανία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα προκαλούν … «Μην μας συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική» λέει τώρα η παράταξη Τραπεζιώτη.

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Αμηχανία και διάχυτος προβληματισμός επικρατεί στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία που επιχειρεί να ελιχθεί σ’ ένα τοπίο κοινωνικού αναβρασμού για το ασφαλιστικό, με τους αγρότες στα μπλόκα,  και τις πλατείες σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι να βουλιάζουν  από κόσμο που διαμαρτύρεται για τη δημόσια Υγεία.

Την ώρα που οι Βουλευτές Γ.Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου  περιορίζονται σε δελτία Τύπου για το… σιδηρόδρομο και το ΕΠΑΚ Κατοχής, τα στελέχη φέρονται  διχασμένα για το πώς θα διαχειριστούν τις κινητοποιήσεις ενώ η παράταξη Τραπεζιώτη στο δημοτικό συμβούλιο επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική ενοχλημένη που σύμβουλοι της επικρίνονται ως… «κυβερνητικοί εκπρόσωποι». Και μέσα σε όλα αυτά, άλλα στελέχη διαγκωνίζονται στο παρασκήνιο με στόχο μια πολυπόθητη θέση στον κρατικό μηχανισμό. Κάποιοι  έσπευσαν άλλωστε να υποβάλλουν αίτηση  για τις διοικήσεις των νοσοκομείων…

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσαν σε όλες τις κινητοποιήσεις στο Αγρίνιο τα χρόνια που το κόμμα τους ήταν στην αντιπολίτευση αντιμετώπισαν επιφυλακτικά έως αρνητικά τα συλλαλητήρια για την υγεία φθάνοντας στο σημείο να μην κρύβουν την ενόχληση τους για τη συστράτευση φορέων όπως το Εργατικό Κέντρο.  Άλλα μάλιστα δεν δίστασαν να έρθουν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις με πρώην συντρόφους τους που δεν ακολούθησαν τη μνημονιακή μετάλλαξη

Ενώ για το αγροτικό ζήτημα δεν εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή Υγείας της Ν.Ε Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας την παραφιλολογία που αναπτύσσονταν για τη στάση της για τα συλλαλητήρια για την υγεία  προέβη σε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει σε αυτά. Ωστόσο και ενόσω όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες γνωρίζουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, η Επιτροπή Υγείας θεώρησε σκόπιμο να απαριθμήσει  το φερόμενο ως κυβερνητικό έργο στον τομέα αυτό παραδεχόμενη τουλάχιστον πως   «όλα αυτά που έγιναν σε 6 μήνες είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα στον νομό μας».

 

Από την πλευρά της η παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση» της οποίας ηγείται ο κ.Δ.Τραπεζιώτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει  πως η προσπάθεια για ταύτιση της με την πολιτική της Κυβέρνησης που επιχειρείται τελευταία, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταύρου Καμμένου για το θέμα του νοσοκομείου, είναι κακόβουλη και κακόπιστη.
Σημειώνει εξάλλου πως «τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου, μια τάση αντιπολιτευτικής τακτικής προς την κεντρική εξουσία, με ένα τρόπο παλαιοκομματικής νοοτροπίας, ο οποίος απουσίαζε, όταν η κυβέρνηση αποτελούνταν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Στα προβλήματα του Δήμου μας δεν χωρούν κομματικές προσεγγίσεις».

Αναφέρει εξάλλου:   «Η Δημοτική Παράταξη  ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ  δεν ταυτίζεται με κανένα κομματικό χώρο και έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι, το στοιχείο της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ πρέπει να χαρακτηρίζει τη δράση και τις επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό ισχύει τόσο για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, όσο και για τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.
Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύεται πλήρως ποιος είναι ξεκάθαρος και σταθερός στις απόψεις του για τα ζητήματα αυτά.
Η Παράταξή μας δεν κρύφτηκε. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, στηρίχτηκε από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ .
Κάποιοι άλλοι, που τότε ντρέπονταν για την κομματική τους ταυτότητα, δήλωναν «ανεξάρτητοι», με το 99,9% των υποψηφίων της παράταξης του κ. Παπαναστασίου, να προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ… Ωραία ανεξαρτησία!
Τώρα, μας αποκάλυψαν ότι η ανεξαρτησία αυτή ήταν απλώς ένα προσωπείο και ότι δρούν ως εντολοδόχοι του πολιτικού φορέα της Νέας Δημοκρατίας.
Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ , προκύπτει σαφώς ότι η Παράταξή μας διαφοροποιήθηκε σε πολλά θέματα από τις επιλογές της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα της μείωσης και της καθυστέρησης των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α ,στο πόρισμα της «επιτροπής σοφών» για το ασφαλιστικό, στο ζήτημα της κατάργησης των βαρέων & ανθυγιεινών (ΒΕΑ) για τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται στην καθαριότητα, στην απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα κ.α.».

Σύσκεψη για την Παιδεία,  εκδήλωση για το ασφαλιστικό  

Την περασμένη  Δευτέρα  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη μελών, φίλων και στελεχών του κόμματος, με αντικείμενο τον ανοιχτό διάλογο για την Παιδεία.  Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Κώστας Αλεξίου, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής και μέλος της επιτροπής Παιδείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση αναλύθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία και έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα, τους στόχους και το όραμά μας για τη Δημόσια Παιδεία στη χώρα μας.

Η επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι του κόμματος δηλώνουν τη διάθεσή τους, όχι μόνο να συμμετάσχουν στον διάλογο για την Παιδεία, αλλά και να ανοίξουν τον διάλογο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία.

«Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες και του Νομού μας να συνδράμουν στον ανοιχτό αυτό διάλογο με τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τη φαντασία τους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Ο στόχος και το όραμα μας είναι Δημόσια, δωρεάν Παιδεία που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, σχολείο δημοκρατικο και ανοιχτό στην κοινωνία, με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το λειτούργημά τους με αξιοπρέπεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εξάλλου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου καλεί σε εκδήλωση με θέμα  «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση – Η πρότασή μας», την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αγρινίου.Ομιλητής θα είναι ο Ν. Σκορίνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl