ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Έκπληξη στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αναταράξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή με τη Νομαρχιακή του κόμματος να του εύχεται «να έχει γερό στομάχι»

nosokomeio-2

Θέση για την επιλογή του νέου διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Αιτωλοακαρνανίας (Νοσοκομεία Αγρινίου- Μεσολογγίου) πήρε η Νομαρχιακή Επιτροπή  Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να καταρρίψει τις φήμες και τις πληροφορίες περί δυσαρέσκειας στελεχών του κόμματος.

H Noμαρχιακή Επιτροπή για την επιλογή του Δημήτρη Μιχάλη εκφράζει τη χαρά της που «ένας Αγρινιώτης επιστήμονας επιστρέφει στον τόπο του με διάθεση να παλέψει για τη λύση των προβλημάτων» και του εύχεται επιτυχία και να έχει «γερό στομάχι». Ωστόσο  δεν παραλείπει να σχολιάσει και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η επιλογή προκάλεσε αντιδράσεις σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Σκέψου τι θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε, αν ο νέος διοικητής ήταν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας στην ανακοίνωση της: « Μαζί με όλους τους συμπολίτες μας θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα έχει σαν στόχο την καλυτέρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου, τη στελέχωσή του και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στον λαό της περιοχής. Είμαστε δίπλα του».

Ασχέτως της επικοινωνιακής διαχείρισης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του  Δημήτρη Μιχάλη ,ύστερα από τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη καθώς το όνομα του δεν είχε διακινηθεί στις διεργασίες του προηγούμενου διαστήματος. Αιφνιδίασε απόλυτα τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στα οποία είχε σχηματιστεί η βεβαιότητα πως νέος διοικητής θα είναι ο Θανάσης Τορουνίδης.

Ο Δημήτριος Μιχάλης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1956, 4ο παιδί από επτά αδέλφια αγροτικής οικογένειας. Αποφοίτησε από την  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Γενική Ιατρική και μετεκπαίδευση στην υπέρταση στο Ερευνητικό Αντιϋπερτασικό Ιατρείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική στο ΕΚΑΒ και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου από το 2000 έως το 2013 και ιδιώτης γιατρός.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό ο κ. Μιχάλης όχι μόνο δεν υπήρξε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντιθέτως υπήρξε σφοδρός επικριτής της Κυβέρνησης. Η πληροφορία αυτή  προκάλεσε  δυσαρέσκεια σε παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο μάλλον πόντους κέρδισε η επιλογή σε επίπεδο κοινωνίας.

«Αξιολογήθηκα για τα προσόντα μου»

Πληροφορούμενος λοιπόν αυτό το κλίμα ο κ. Μιχάλης έσπευσε να εξηγηθεί αναφέροντας τα εξής: «Δεν αξιολογήθηκα για την κομματική μου ταυτότητα, αλλά για τα προσόντα μου και τις ικανότητές μου. Είμαι πολίτης που πονάει τον τόπο του και συμμετέχει στα κοινά από πολλά μετερίζια. Που προβληματίζεται και κρίνει πολιτικές επιλογές και επικοινωνιακές πρακτικές των εχόντων εξουσία.
Έτσι οφείλει να είναι κάθε πολιτικό ον κατά τους προγόνους μας.
Αν κάποιοι θέλουν για τις θέσεις ευθύνης μόνον πολιτικές ταυτότητες, τότε, ναι, δεν είμαι εγώ αυτός.
Προσωπικά στήριξα πολλές από τις επιλογές της τωρινής κυβέρνησης, όπως κριτίκαρα και άλλες που κατά την πολιτική μου κρίση δεν ήταν οι δοκιμότερες.
Σαφώς και θα στηρίζω τις πολιτικές επιλογές στην υγεία και ειδικά στον τομέα ευθύνης μου, όμως αυτό δεν μου απαγορεύει να έχω προσωπικές απόψεις επί των δημοσίων δρώμενων και να τις διατυπώνω ευθαρσώς.
Αυτό διακρίνει τους ανθρώπους που έχουν «μη στρατευμένη» πολιτική κρίση.
Οι ειλικρινείς πολίτες και συμπολίτες μου περιμένω να με κρίνουν με κριτήριο το αν είναι ειλικρινής ή «στρατευμένη» η άποψή μου και κυρίως από το έργο που θα παράξω με τη συνδρομή όλων αυτών που υπερβαίνοντας τέτοιες μικρότητες, θα σταθούν δίπλα μου για το καλό των συμπολιτών μας..
Κάποιοι δυστυχώς βιάζονται να με “ακυρώσουν” επειδή έχω το θάρρος της γνώμης μου. Φαίνεται πως αυτό για κάποιους δεν αποτελεί προσόν
».

Όπως και να έχει η επιλογή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Κανείς δεν αμφισβήτει τις καλές προθέσεις του νέου

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

«Σκέψου τι θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε, αν ο νέος διοικητής ήταν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ»

Διαβάζουμε κι ακούμε τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Δημήτρη Μιχάλη, τα όσα γράφονται και λέγονται περί «σοκ», «ανησυχίας», «μη ικανοποίησης» κ.λ.π. των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μονολογούμε: «τι άλλο θα δούμε;». Σκέψου τι θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε, αν ο νέος διοικητής ήταν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. (Εκεί φυσικά δεν υπάρχει κανείς ικανός και άξιος…). Αξιοκρατία; Ναι, φυσικά, αλλά πάντα θα βρούμε κάτι να έχουμε να λέμε.
Και για να σοβαρευτούμε. Ο πολύπαθος χώρος της υγείας έχει ανάγκη από ανθρώπους άξιους, τίμιους, ικανούς να συγκρουστούν με συμφέροντα, γιατί δυστυχώς πολλά είδαμε και βλέπουμε να αποκαλύπτονται για το μαύρο χρήμα που διακινούνταν στον χώρο της υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές πληγές έχει αφήσει πίσω της η τελευταία εξαετία των μνημονίων και της λιτότητας. Και μόνο η τριπλέτα που πέρασε από τον χώρο, Λοβέρδος-

25615_113522465347670_6646938_n

nosokomeio-2

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl