Δημοτικό συμβούλιο με εντάσεις για την υπόθεση Καζαντζή

1

Όπως  ήταν αναμενόμενο, ο αποπεμφθείς αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής υπήρξε το πρόσωπο την πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Μετά τη ρήξη του με τον δήμαρχο και την ανεξαρτητοποίηση του, επέστρεψε στα έδρανα της αντιπολίτευσης (η παράταξη Μοσχολιου του παραχώρησε μια θέση) και έγινε αφορμή για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Παπαναστασίου  και του Δ.Τραπεζιώτη ενώ παίρνοντας τον λόγο δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι στον κ. Παπαναστασίου, καταγγέλλοντας την «αποδόμηση» του εκφράζοντας για άλλη μια φορά το παράπονο του για την απόφαση του δημάρχου, την οποία μάλιστα είπε πως είχε την δυνατότητα να την προσβάλει.

Κατά τα άλλα η συνεδρίαση κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνεδρίαση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων με αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα, ερωτήσεις, ανακοινώσεις κλπ.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα ολοήμερα σχολεία, ενώ στη συνέχεια ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, τάχθηκε στο πλευρό των διεκδικήσεων των σχολικών καθαριστριών που παραμένουν μέχρι σήμερα σε εργασιακή ομηρία.  Κατατέθηκε μάλιστα πρόταση ώστε για τις καθαρίστριες να συναφθούν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όμως εκεί δεν ξεκαθάρισε ποιος θα τις πληρώνει…

Στη συνέχεια προτάθηκε για συζήτηση το θέμα της μη πρόσκλησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι. Εισηγητής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παππάς ενώ παρόντες στην αίθουσα ήταν και αρκετοί κυνηγοί – μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου του Αγρινίου. Ο κ. Παππάς, που εκτός από Δημοτικός Σύμβουλος είναι και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου του Αγρινίου, εξέφρασε την έντονη αντίδραση των κυνηγών στην στάση που τηρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβουλιο να απαιτήσει , όπως κάνουν πολλά ακόμη Δημοτικά Συμβούλια , την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Εθνικό Διάλογο για την θήρα.

2

1

Ακολούθησε κατάθεση ερωτήσεων και απαντήσεις όπου ο δήμος ήταν σε θέση να απαντήσει, με τον δήμαρχο για άλλη μια φορά να επαναλαμβάνει πως καλό είναι οι ερωτήσεις να καταθέτονται λίγες μέρες πριν τα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε να απαντώνται γρήγορα.
Έτσι τρεις ερωτήσεις της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο, θα απαντηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ υπήρξε απάντηση σχετικά με τις διανοίξεις και καθαρισμούς δρόμων για την προφύλαξη από τις πυρκαγιές. Ο αντιδήμαρχος Ν. Γκρίζης απάντησε πως οι σχετικές πιστώσεις ήρθαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις ενώ σε άλλο ερώτημα σχετικά με την αποκατάσταση γηπέδων , είπε πως σε πέντε συνολικά γήπεδα θα γίνουν παρεμβάσεις και συγκεκριμένα στο Καινούργιο, το Παναιτώλιο, τις Παπαδάτες, το γήπεδο Καραπαπά και το Δοκίμι.

Ακολούθησε ερώτηση του κ. Διονυσόπουλου σχετικά με την έλλειψη δρομολογίων τις βραδινές ώρες σε διάφορα χωριά, με τον κ. δήμαρχο μεταξύ άλλων να επισημαίνει πως σε ορισμένα σημεία η συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ του Αγρινίου, είναι προβληματική.

Ερωτήσεις κατέθεσε στη συνέχεια ο κ. Τραπεζιώτης . Όμως το θέμα που έθεσε σχετικά με κάποιες αναφορές που έκανε σε δηλώσεις ο κ. Καζαντζής μετά την αποπομπή του περί «άνανδρων συμπεριφορών» ή «υποκατάστασης του» από μη αιρετούς, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου που κατηγόρησε τον κ. Τραπεζιωτη πως ξεπέρασε κάθε όριο ηθικής και αξιοπρέπειας, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικά «τοσοδούλη»!

Στη συνέχεια μετά από πρωτοβουλία του κ. Αντωνάκου, Συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή για το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την «εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που κατά τον Σύμβουλο θα οδηγήσει σε κλείσιμο δομές όπως τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί σταθμοί κλπ. Ο κ. Παπαναστασίου συμφώνησε πως το θέμα είναι σοβαρό και αναμένεται η εισήγηση της διακομματικής δημοτικής  Επιτροπής που συστάθηκε.

Στα κατεπείγοντα θέματα εγκρίθηκε ακόμη  η συμμετοχή με περίπτερο του δήμου Αγρινίου στην έκθεση τοπικών προϊόντων που σε μερικές μέρες ξεκινά στο Μεσολόγγι.

«Χάσαμε πρόσκληση του ΕΣΠΑ;»

Στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Παύλος Μοσχολιος, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από την πλειοψηφία σχετικά με τις ενέργειες που έκανε και κάνει ώστε να ενταχθει σε δράσεις και πρόγραμμα του νέου  ΕΣΠΑ και έκανε γνωστό πως μέχρι τον Απρίλιο «έτρεχε»  από την Περιφέρεια πρόσκληση για σχολικά κτίρια, την οποία ο δήμος Αγρινίου, μάλλον δεν την κατάλαβε… Ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε πάντως πως δεν είναι έτσι.

Ακολούθησε   η παρέμβαση δηλαδή του Ν. Καζαντζή που σε επιθετικό ύφος καταφέρθηκε επανειλημμένα κατά του «Παπαναστασίου» όπως προσφωνούσε απαξιωτικά τον δήμαρχο , χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων άκυρη την απόφαση του δημάρχου για την απομάκρυνση του και επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που τις τελευταίες μέρες εκτοξεύει εναντίον του.

Να σημειωθεί πως κατά την ώρα της παρέμβασης του ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου ο δήμαρχος δεν ήταν παρών και είναι φανερό πως δεν θέλει να δώσει πλέον καμιά συνέχεια.

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Παπαναστασίου ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιηθούν 19 δημοτικοί ξενώνες κακοποιημένων γυναικών (σ.σ. και αυτός του Αγρινίου)  για γυναίκες πρόσφυγες. Ο κ. Παπαναστασίου επανέλαβε πως το προσφυγικό  πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί έτσι και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει τέτοιες λογικές , χωρίς διάλογο, χωρίς συνέργιες και συνεργασίες.

4

3

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl