Ιερός πόλεμος για τον Κοσμά τον Αιτωλό Μεγάλη έκταση δόθηκε σε αφοριστικές δηλώσεις πρώην Ραβίνου της Θεσσαλονίκης μεβαρείς χαρακτηρισμούς για τον Κοσμά τον Αιτωλό. Σκληρή απάντηση από τον Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανίας

_DSC7525

Όποιος νόμιζε ότι στην εποχή μας έχουν λήξει πολλά από τα θεολογικά ζητήματα που απασχόλησαν, ειδικά, την νεότευκτη Ελλάδα μάλλον έκανε λάθος. Είναι γνωστό ότι ένα τέτοιο θέμα υπήρξε το ερώτημα αν ο Κοσμάς ο Αιτωλός αντιπαθούσε ή και μισούσε τους Εβραίους, παράλληλα με το πραγματικό ιστορικά γεγονός -που αποδέχονται και οι ίδιοι οι Εβραίοι της Ελλάδας- ότι χρημάτισαν Τούρκους για να τον θανατώσουν στα όρια της σημερινής Αλβανίας, με μαρτυρικό τρόπο. Γιατί όμως επανήλθαν όλα αυτά και μάλιστα με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς;

_DSC7525

286823
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στην εβδομάδα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, οι πρόσφατες δηλώσεις ενός ραβίνου Αρχιερέα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Σύμφωνα με το θέμα που έκανε το γύρο του διαδικτύου, πρόκειται για τον  πρώην ραβίνο της Θεσσαλονίκης που καταφέρεται κατά του Κοσμά του Αιτωλού μέσω εκπομπής που ανέβασε στο youtube, μια πρακτική που εφαρμόζει προκειμένου να κάνει θρησκευτική κατήχηση και να θίγει πολιτικοκοινωνικά θέματα από τη σκοπιά του τυπολατρικού Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού.
Αν και ο Κοσμάς ο Αιτωλός είναι γνωστό ότι είχε τη φήμη του αντισημίτη ανάμεσα στους παλιότερους και τους σύγχρονους Εβραίους της Ελλάδας, εντούτοις  τα διαδίκτυο γέμισε από σχόλια που έλεγαν ότι ο ραβίνος Φριζής καταφέρεται και «κατά της Ελλάδας». Στο βίντεο που υπάρχει πάντως στο youtube δεν φαίνεται να  καταφέρεται κατά της Ελλάδας παρά μόνο κατά του Κοσμά του Αιτωλού λέγοντας πολύ σκληρές εκφράσεις όπως «εξολοθρεύσαμε τον Κοσμά τον Αιτωλό που εξέφραζε έναν βρωμερό δολοφονικό αντισημιτισμό», «Δόξα τω Θεώ οι Εβραίοι εκείνης της εποχής κατάλαβαν τον κίνδυνο και έκαναν τα απάντα για να τον διώξουν  από μπροστά τους» και «δεν αισθανόμαστε καμιά ντροπή που εξολοθρεύσαμε αυτόν τον δολοφονικό αντισημίτη και ευχόμαστε κάθε δολοφονικός αντισημίτης να βρει αυτό που του αξίζει»!
Ποιος όμως είναι ο «αρχιραβίνος» όπως διαβάζει κανείς απαξιωτικά να αναφέρεται σε ίντερνετ και δημοσιεύματα; Ο Ραββίνος Μορντεχάϊ Ι.Φριζής πρώην Ραββίνος Θεσσαλονίκης και εγγονός του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή ,είναι ένας υπερ-ορθόδοξος Εβραίος που παρουσιάζει την Ιουδαϊκή θρησκεία σχεδόν κυριολεκτικά, βάσει των Ιουδαϊκών βιβλίων. Είναι βασικός ιδεολογικός αντίπαλος φιλελεύθερων Εβραίων της Ελλάδας όπως ο δημοσιογράφος Ζαν Κοέν. Και είναι γνωστό ότι κάνει ιντερνετική κατήχηση για θεολογικά θέματα αλλά και για πολιτικά ζητήματα με γνωστές κόντρες με την ελληνική ακροδεξιά αλλά και τους πιο αριστερούς Εβραίους της Ελλάδας, ακριβώς λόγω της απολυτότητας των απόψεών του.

 Ο ήρωας παππούς του στο Αλβανικό Μέτωπο
Γενεαλογικά πάντως ο συγκεκριμένος πρώην ραβίνος είναι από τους πιο ακατάλληλους για να υπηρετήσει το εβραϊκό αρχέτυπο που πολλοί Έλληνες αποδέχονται. Αιτία ο παππούς του Μαρδοχαίος(Μορντεχάι) Φριζής ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου, απόφοιτος της Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, από την οποία αποφοίτησε το 1916. Έλαβε μέρος στον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εκστρατεία στην Ουκρανία, και στη μικρασιατική εκστρατεία, όπου, κατά την υποχώρηση, πιάστηκε αιχμάλωτος στη Σμύρνη. Όταν άλλοι Εβραίοι πληροφορήθηκαν το γεγονός, και συγκέντρωσαν χρήματα για να τον απελευθερώσουν, εκείνος όμως αρνήθηκε λέγοντας «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για όλους». Ένα χρόνο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αξιωματικούς. Ο Μαρδοχαίος Φριζής ελευθέρωσε το ’40 την Κόνιτσα και προχώρησε στο αλβανικό έδαφος ανακόπτοντας την προέλαση των Ιταλών, και επιτυγχάνοντας την αναστροφή του μετώπου. Όταν ο Φριζής και οι άντρες του δέχθηκαν επίθεση από ιταλικά αεροπλάνα. Ο Φριζής έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να πέσουν στα χαρακώματα, παρ” όλα αυτά, για να μην υπάρξει πανικός στους στρατιώτες, ο ίδιος παρέμεινε καβάλα στο άλογό του και συνέχισε να τους εμψυχώνει. Ως καβαλάρης έγινε εύκολος στόχος για τα εχθρικά αεροπλάνα. Στην αρχή δεχτηκε βολές από το αεροπορικό πολυβόλο και έπειτα μία βόμβα τον αποτελείωσε. Προτομές του έχουν τοποθετηθεί έξω από το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι, στη γενέτειρά του τη Χαλκίδα και στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Κανείς δεν αμφισβητεί τη φιλοπατρία, το ακέραιο ήθος του, τον ηρωισμό και την προσφορά του.

Τι ειπώθηκε για το ραβίνο
Σύμφωνα  με πολλά σχόλια… ελληνικά σχόλια η συμπεριφορά του εγγονού Φριζή  κατέρριψε οριστικά τα «επιχειρήματα» όσων χαρακτηρίζουν «συνωμοσιολόγους» εκείνους που μιλάνε για «το απύθμενο μίσος των Θεοκτόνων εναντίον μας»! Άλλοι λένε ότι  εκείνος ουδέποτε προέτρεψε τους Ρωμηούς σε πράξεις βίας κατά των συνεργατών των Τούρκων, αλλά θυμίζουν ότι «τελικά τους κατέσφαξε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά»(προφανώς φέρνοντας μεγάλη χαρά στους αφηγητές)! Και ο λόγος του Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά (δηλώσεις στον Αχελώο tv) επίσης δεν ήταν και καθόλου ανεκτικός για τον Φριζή τον νεότερο, κατακεραυνώνοντάς τον με τα εξής λόγια: «Μέσα στη Ορθόδοξο Ελλάδα, στην Ορθόδοξο Θεσσαλονίκη, την πόλη του μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, κοντά στο Άγιο Όρος, τόλμησε ένας Εβραίος, ένας αρνητής του Χριστού και Αντίχριστος να μιλήσει για τον Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος δεν υπήρξε ένας απλός άνθρωπος.  Είναι ο ιερομάρτυρας, ο ισαπόστολος, που δίδαξε το Γένος. Άφησε το Άγιο όρος για την αγάπη των αδελφών προτιμώντας να χαθεί ο ίδιος για τους συνανθρώπους του. Δεν μίσησε κανέναν ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ούτε τους Εβραίους…
Πολέμησε τους εχθρούς του Χριστού και ειδικά στα Γιάννενα έδωσε μάχη για να καταργηθεί το παζάρι της Κυριακής ώστε να δοξάζουν το Θεό και να ωφελούνται οι Χριστιανοί. Αντίθετα οι Εβραίοι εμίσησαν και πολέμησαν τον Κοσμά τον Αιτωλό και πλήρωσαν τους Τούρκους για να τον σκοτώσουν. Αυτός ο άνθρωπος- ας τον ονομάσω έτσι τον αρχιραβίνο- καταλαβαίνει που βρίσκεται; Παρακαλώ και ικετεύω αυτούς που μας κυβερνούν να ξυπνήσουν! Θα μας πάρουν φαλάγγι οι εχθροί και οι Εβραίοι! Είναι ντροπή μέσα στη Ελλάδα μας να μην αντιδρά κανένας από τους 300 που τους έστειλε εκεί ο λαός για να υπερασπίζονται τα όσια και τα ιερά. Αλλά και μεις οφείλουμε να λέμε ότι εδώ είναι Ελλάδα και ο Άγιος Κοσμάς δεν θα αφήσει ποτέ ο Ορθοδοξία να υποστεί άλλους διωγμούς».
Είναι σαφές λοιπόν ότι κάτι…υποβόσκει εδώ! Αν δεν είναι απροκάλυπτη απέχθεια εκατέρωθεν. Ίσως τον αντικειμενικό παρατηρητή, πάντως, τον βγάζουν από τη δύσκολη θέση τα λόγια του ίδιου του Κοσμά του Αιτωλού που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες τουλάχιστον για το πώς θεωρούσε ότι τον έβλεπαν οι Εβραίοι. Όπως είχε πει, «Δέκα χιλιάδες χριστιανοί με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χίλιοι Εβραίοι με θέλουσι νεκρό και ένας μόνο όχι»!

3 Responses to Ιερός πόλεμος για τον Κοσμά τον Αιτωλό Μεγάλη έκταση δόθηκε σε αφοριστικές δηλώσεις πρώην Ραβίνου της Θεσσαλονίκης μεβαρείς χαρακτηρισμούς για τον Κοσμά τον Αιτωλό. Σκληρή απάντηση από τον Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανίας

  1. Ο/Η Χατζόπουλος Σ. λέει:

    Για τον άγνωστο βίο του Μορντεχάι Φριζή

    Από ότι λέει ο εγγονός για τον παππού του ήταν σιωνιστής και πιστός στην παράδοση της θρησκείας του, μας δημιουργεί πολλά σοβαρά ερωτήματα!

    Ποίοι τον προώθησαν στον Ελληνικό στρατό και γιατί;
    Πως λαμβάνουν θέσης ηγεσίας οι σιωνιστές στην Ελλάδα;
    Ποίους σκοπούς εξυπηρετούσε ο σιωνιστής Μορντεχάι Φριζή;
    Τα συμφέροντα των Σιωνιστών και του Ελληνικού λαού είναι ίδια;
    Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν υπόθεση του Ελληνικού λαού;
    Είχαμε όφελος στην ανάμειξη αυτή;

    Οι λαοί δεν παίρνουν τις αποφάσεις για πολέμους, αλλά οι οι ηγεσίες τους, που δεν εκλέγονται οπωσδήποτε με δημοκρατικές διαδικασίες, και δεν αντιπροσωπεύουν οπωσδήποτε την κοινή γνώμη ενός λαού!

    Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ίσως να εμψυχώνε ορισμένους στον Ελληνικό στρατό το ηθικό και το όραματους τους, με δικαιολογημένη την χρήση οποιουδήποτε ατοπήματος προκειμένου να επιτύχουνε το στόχο τους όταν αυτός είναι ιερός!!!!!

  2. Ο/Η Karageo λέει:

    Kε Χατζοπουλε οι Ελληνες , Εβραιοι στο θρησκευμα ειναι Ελληνες οσο και εσεις. Οι αγωνες τους ειναι αγωνες υπερ της πατριδας.Με λιγα λογια θελω να εφρασω την απορια μου ποιος σας δινει το δικαιωμα να αμφισητητε την φιλοπατρια αυτων των συμπατριωτων μας;;

  3. Ο/Η Καραμήτρος λέει:

    Κε, Κα Karageo,

    οι Εβραίοι στο θρήσκευμα κατ” αρχήν δεν είναι Έλληνες. Μπορεί να έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά Έλληνες είναι όσοι γεννιούνται από Έλληνες γονείς. Αυτός είναι ο ορισμός του Έλληνα και όχι αυτά που λέτε. Αν μια αγελάδα γεννηθεί σε σταύλο αυτό δεν την κάνει άλογο. Επιπλέον θέτετε το πρόβλημα της φιλοπατρίας. Έτσι έκαναν και οι διεθνιστές κομμουνιστές παλιώτερα σε όσους τους έλεγαν προδότες. Δικαιολογημένα άλλωστε αφού η αφοσίωσή τους ήταν στην ΕΣΣΔ την οποία ανέφεραν σαν πραγματική τους πατρίδα. Πόσο μπορούν λοιπόν οι Ελλαδίτες (και όχι Έλληνες) Εβραίοι από τη στιγμή που έχουν διπλή υπηκοότητα και υπηρετούν στο στρατό της πατρίδας τους το Ισραήλ να μπορούν να ισχυρίζονται και εσείς μαζί τους ότι αγαπούν την πατρίδα τους; Και αν μεν εννοείτε το Ισραήλ καλώς το εννοείτε αλλά σε καμία περίπτωση δεν βάζουν την Ελλάδα πάνω από το Ισραήλ. Όσο για τους αγώνες τους υπέρ πατρίδος με κάνετε να γελάσω. Πολέμιοι ήταν πάντα των Ελλήνων και συνεργάτες των εχθρών τους. Η ιστορία προτού την ξαναγράψουν οι κατά καιρούς ρεπούσηδες είναι σαφής και τα παραδείγματα πολλά.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl