Πρεμιέρα χθες για την παράσταση «ένας ήρως με παντούφλες» Η πάντα επίκαιρη κωμωδία των Αλέκου Σακελάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

BER_2541 (1)
Πρεμιέρα χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ στο Αγρίνιο για την παράσταση της κεντρικής σκηνής «ένας ήρως με παντούφλες», τη διαχρονική κωμωδία των Αλέκου Σακελάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου .
Το αγρινιώτικο κοινό έδωσε το παρόν και ικανοποιήθηκε από την παράσταση η οποία θα ανεβαίνει έως το τέλος του Ιανουαρίου. Ας σημειωθεί η συγκυρία, καθώς το 2013 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου.
Για τους συμβολισμούς της κωμωδίας , το πάντα επίκαιρο περιεχόμενό της αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζει ο κάθε ένας από τους ηθοποιούς σε αυτή, μίλησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Βασίλης Νικολαϊδης και οι ίδιοι οι ηθοποιοί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα.
Παρών στη συνέντευξη και ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός που αναφέρθηκε κυρίως στα 30 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου: «Ο αείμνηστος δήμαρχος Αγρινίου Τσιτσιμελής φρόντισε ώστε το Αγρίνιο να έχει το πρώτο δημοτικό θέατρο. Βρήκαμε έτοιμη την υποδομή ώστε να ενταχθούμε στον θεσμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από τους πρώτους. 30 χρόνια τώρα, ποτέ δεν μειώθηκε η υψηλή ποιότητα, σε αντίθεση με την τιμή του εισιτηρίου, που είναι προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα».
Ο  κ. Νικολαϊδης  αναλυτικά παρουσίασε την υπόθεση του έργου, το οποίο και χαρακτήρισε «κωμωδία με δόντια».«Ο στρατηγός Δεκαβάλλας, που ζει φτωχικά με τη γυναίκα και την κόρη του, δέχεται να στηθεί ανδριάντας του, αγνοώντας πως αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρήμα οι επιτήδειοι», εξήγησε σχετικά με το περιεχόμενο της παράστασης ο κ. Νικολαϊδης.
Έργο γραμμένο τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, καυτηριάζει την ασυδοσία της κρατικής μηχανής και την εκμετάλλευση του αγνού πατριωτισμού ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα.
Ο πρωταγωνιστής του έργου κ. Πάνος Σκουρολιάκος δεν παράλειψε να αναφερθεί στην απαξίωση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από την κεντρική εξουσία, τονίζοντας πως αυτό του Αγρινίου είναι από τα ελάχιστα που συνεχίζουν παρά τις αντιξοότητες να τα καταφέρνουν. Για τους ρόλους τους στην παράσταση μίλησαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που παρευρέθησαν στην συνέντευξη. Η Ζωή Ρηγοπούλου από τον ρόλο της Ειρήνης, συζύγου του στρατηγού Δεκαβάλλα, η Χριστίνα Δαλαμάγκα που έλκει την καταγωγή της από το Αγρίνιο και κρατά τον ρόλο της Πόπης, κόρης του Στρατηγού αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, μίλησαν για μια παράσταση στην οποία νιώθουν τυχεροί που συμμετέχουν λόγω της ποιότητάς της και του πολλά υποσχόμενου αποτελέσματός της.
Συντελεστές: Διασκευή ο  Κωνσταντίνος Κυριακού, σκηνοθεσία ο Βασίλης Νικολαΐδης. Σκηνικά οι Βασίλης Ραμμόπουλος- Νίκος Βελτσίστας, κοστούμια η Ελένη Καραμέρου, φωτισμοί ο Δημήτρης Παπαδάκης, βοηθός σκηνοθέτη ο Κωνσταντίνος Κυριακού
Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πάνος Σκουρολιάκος (Στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας),  Ζωή Ρηγοπούλου (Ειρήνη, σύζυγός του),  Χριστίνα Δαλαμάγκα ( Πόπη, κόρη του), Κωνσταντίνος Κυριακού (Κώστας Στουπάθης, αρραβωνιαστικός της Πόπης), Γιάννης Κοτσαρίνης (Απόστολος Δεκαβάλλας, εξάδερφος του Στρατηγού),Λένα Υφαντή (Τζούλια, κόρη του Απόστολου),  Δημήτρης Πάσσος ( Άγγελος Στεργίου, ιδιαίτερος του Υπουργού / Παλιατζής), Γιώργος Τάτσης ( Φωτογράφος / Γιατρός) και Λένα Ντζούρβα (Κυρία της επιτροπής).
BER_2541 (1)
Οι παραστάσεις
Παραστάσεις  κάθε Παρασκευή και Σάββατο ώρα 9.00 μ.μ. και Κυριακή ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου
Οι παραστάσεις των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς και γενικά των εορτών διαμορφώνονται ως εξής: Τετάρτη 25/12  ώρα: 9.00 μ.μ., Πέμπτη 26/12  ώρα  9.00 μ.μ., Παρασκευή 27/12 ώρα 9.00 μ.μ., Σάββατο 28/12  ώρα  9.00 μ.μ., Κυριακή 29/12  ώρα 8.00 μ.μ., Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2014 ώρα: 9.00 μ.μ., Πέμπτη 02-01-14 ώρα: 9.00 μ.μ., Παρασκευή 03-01-14 ώρα  9.00 μ.μ., Σάββατο 04-01-14 ώρα: 9.00 μ.μ. και Κυριακή 05-01-14 ώρα  8.00 μ.μ.
Ακολουθούν κανονικά οι παραστάσεις του τριημέρου από την Παρασκευή 10 , Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 9.00 μ.μ. και Κυριακή 12, ώρα 8.00 μ.μ., έως το τέλος Ιανουαρίου.
Τιμές εισιτηρίων 10 κανονικό και 5 ευρώ φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων ( με επίδειξη της κάρτας). Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου (τηλ 26410 – 56 135-Ώρες ταμείου 11 π.μ.- 1 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.)

 DSCN7361

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl