Αφράτο: Κόντρα κοινότητας – Δασαρχείου για τους δασικούς δρόμους

dasikos_dromos_0248_red
Έξω φρενών ο πρόεδρος του Αφράτου κ. Καρβέλας με τις υπηρεσίες του Δασαρχείου του Αγρινίου. Καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να καθαρίσει υφιστάμενους δασικούς δρόμους.
«Έχουμε σχεδόν κάθε χρόνο εμπρησμούς στην περιοχή. Μας δόθηκε επιτέλους μετά από 15 χρόνια μπουλντόζα από την Περιφέρεια αλλά προσκρούουμε στην ακατανόητη στάση του Δασαρχείου του Αγρινίου, που δεν μας επιτρέπει τον καθαρισμό υφιστάμενων δασικών δρόμων, επειδή μπορεί να κοπεί καμιά… ασφάκα. Μας ζητάνε άδεια για υφιστάμενους δρόμους, που έχουν διανοιχτεί από το 1968. » . δηλώνει ο πρόεδρος του Αφράτου κ. Καρβέλας, εξαιρετικά ενοχλημένος με την κατάσταση.
Όπως σημειώνει οι δασοφύλακες απειλούν τον χειρίστη της μπουλντόζας να μην προβεί σε εργασίες. «Αυτό είναι αδιανόητο, δεν συμβαίνει πουθενά, ούτε στη Σριλάνκα. Δεν ανοίγουμε καινούργιος δρόμους. Για το κάνουμε αυτό άλλωστε θα πρέπει να περάσουν δέκα χρόνια και αν μας δώσουν τέτοια άδεια. Εμείς αγαπάμε το περιβάλλον,. Με τα χεριά μου έχω φτιάξει το δρόμο από την Παραβόλα μέχρι το Αφράτο , αλλά  αυτοί (σ.σ. το Δασαρχείο) δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Δεν ζητάω  ούτε καινούργιους δρόμους, ούτε να πάει κάποιος στο χωράφι του. Μιλάμε για υφιστάμενους δασικούς δρόμους, έχω το ο.κ. και από την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο μου πάει κόντρα” συμπληρώνει ο πρόεδρος του χωριού.
Παράλληλα τονίζει πως επιχειρήθηκε να ανοίξει ένα σημείο ώστε να γυρνάνε τα Πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και αυτό απαγορεύτηκε από τους δασοφύλακες.
Πάντως η θέση του Δασαρχείου του Αγρινίου, σχετικά με την υπόθεση είναι τελείως διαφορετική, αφού υποστηρίζεται πως επιχειρήθηκε νέα διάνοιξη. «Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα εάν καθαρίζονταν υφιστάμενοι  δασικοί δρόμοι, αλλά έχει διαπιστωθεί πως επιχειρείται νέα διάνοιξη και μάλιστα σε μια περίπτωση έγινε νέα διάνοιξη σε μήκος 100 μέτρων. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί, αφού απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, μελέτες και αδειοδοτήσεις. Στην περιοχή υπάρχουν τρείς δασοφύλακες που ελέγχουν την κατάσταση. » υποστηρίζεται από την πλευρά του Δασαρχείου του Αγρινίου.
 Μάλιστα χθες το μεσημέρι εκ νέου ομάδα υπάλληλων της υπηρεσίας επισκέφτηκε την περιοχή για να κάνει αυτοψία και να διαπιστωθεί εάν έχει προκύψει κάτι επιλήψιμο.
dasikos_dromos_0248_red

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl