Πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου «Νινιάν» Ένας νάνος που έρχεται να μας θυμίσει πως πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι.

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινιου
«Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέματα», λέει κάποιο τραγούδι και ιστορίες όπως αυτή του βραβευμένου «Νινιάν» επιβεβαιώνουν τον στίχο. Διδακτικό, αληθινό και βγαλμένο μέσα από συναισθήματα όπως αυτό του ανικανοποίητου και της πλεονεξίας που διακατέχουν όλους μας κατά καιρούς, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου από το Αγρίνιο, που έγραψε την ιστορία του νάνου «Νινιάν» που θα ανοίξει την παιδική-νεανική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου αποτελώντας μάλιστα κομμάτι των εορτασμών για τα 30 του χρόνια, μιλά στο «Γεγονός» και μας δίνει μια πρώτη γεύση για την πλοκή του έργου.
 Όλα ξεκινούν με την ερωτική ιστορία μεταξύ του διαδόχου στο βασίλειο των νάνων και της διαδόχου του βασιλείου των γιγάντων. Ο νάνος «Νινιάν» φοβούμενος μια πιθανή απόρριψη από τη  γιγάντισσα, ξεκινά μια περιπέτεια με σκοπό να αλλάξει τον εαυτό του, να γίνει «μεγάλος». Μέσα από λάθος πρότυπα, πονηρές συμβουλές από κακοπροαίρετους, τελικά τα καταφέρνει. Και τότε. έχει τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα. Χάνει την αγάπη της γιγάντισσας που τον είχε ήδη ερωτευτεί ως νάνο, χάνει την επαφή με τους ανθρώπους και είναι τότε που η πραγματική περιπέτεια, το πραγματικό ταξίδι, ξεκινά.
«Η ιστορία θυμίζει τη μετάβαση του ανθρώπου από την παιδική και εφηβική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Μιλά για τη δυσκολία που έχουν οι νέοι στο να αποδεχθούν τον εαυτό τους, όπως είναι. Σήμερα τα πρότυπα είναι φθηνά και από αυτά βάλλονται οι νέοι, θεωρώντας πως, αν δεν είναι και οι ίδιοι όπως αυτά που τους προβάλλουν, κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό τους. Είναι ένα έργο παιδικό-νεανικό, η ιστορία του όμως αφορά όλους μας. Μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε όταν πρέπει να κάνουμε το ταξίδι προς την ωριμότητα», δηλώνει η κα Ζορμπά.
Το έργο «Νινιάν» έχει βραβευθεί το 2003 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, παίχτηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων το 2004 και το 2005 βραβεύτηκε και πάλι από τον δήμο Κερκυραίων.
Μια ιδιαιτερότητα του έργου, είναι πως η μουσική που το πλαισιώνει, γράφτηκε αποκλειστικά για αυτό. Μια μουσική μάλιστα, που θα παίζεται ζωντανά με πιάνο από τον συνθέτη της, την ώρα της παράστασης!
«Ευχαριστώ τον δήμο Αγρινίου και τον ίδιο το δήμαρχο, αλλά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ που μου έδωσαν την ευκαιρία να παιχτεί ο «Νινιάν», εδώ, στην πόλη μου και εμπιστεύτηκαν το έργο μου» δηλώνει η κα Βησσαρία Ζορμπά Ρμμοπούλου.
Η αγρινιώτισσα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου έχει εκδώσει τα τελευταία 13 χρόνια 20 βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και εφήβους, αλλά και για ενήλικες. Ο «Νινιάν», δεν έχει γίνει ακόμη βιβλίο, μια τέτοια προοπτική όμως φαίνεται πως βρίσκει και την ίδια τη δημιουργό πολύ θετική.
Τη σκηνοθεσία του θεατρικού έχει αναλάβει ο Δημήτρης Σταμούλης, τη σκηνογραφία ο Βασίλης Ραμμόπουλος, τον φωτισμό ο Δημήτρης Παπαδάκης, τη μουσική ο Ανδρέας Κατερινόπουλος, τα κοστούμια η Ελένη Καραμέρου και τη χορογραφία η Φαίδρα Σούτου.
Το ρόλο του «Νινιάν» κρατά ο Γιώργος Τάτσης, και της γιγάντισσας η Χριστίνα Δαλαμάγκα. Παίζουν ακόμη οι: Γιάννης Κοτσαρίνης, Ανδρέας Κατερινόπουλος, Δημήτρης Πάσσος, Λένα Υφαντή.
Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων για τους μαθητές της Α” βάθμιας και Β” βάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσει από 19 Φεβρουαρίου 2014 και θα συνεχιστεί περίπου έως τα μέσα Μαρτίου 2014. Θα δίνονται μία ή δύο παραστάσεις ημερησίως, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις του προγράμματος του θεάτρου.
ΔΗΠΕΘΕ Αγρινιου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαρίνα Ζαρκαβέλη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl