«Δικαίωμα στη μουσική» Δωρεάν σεμινάρια για όλους από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Αγρίνιο

AFISA OK
Μια σπουδαία πρωτοβουλία ανέλαβε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο της διάδοσης της μουσικής της, σε μουσικούς και μη, 20 πόλεων της Ελλάδας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση!
Οι κύκλοι των σεμιναρίων εκπονούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μέσα στις 20 πόλεις που θα  πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια είναι και το Αγρίνιο, αφού ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου κ. Βασίλης Κονίδας, πρότεινε έγκαιρα την ένταξη της πόλης στα σεμινάρια.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας, στο Αγρίνιο θα διεξαχθούν σεμινάρια μουσικής και μουσικών συνόλων, από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. «Metallon», από την Κυριακή 6/4/2014 μέχρι την Τρίτη 8/4/2014.
Μετά τα πέρας των σεμιναρίων, ένας ταλαντούχος σπουδαστής θα λάβει την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις σπουδές, μέσω επιδότησης για αγορά μουσικού οργάνου ή την κάλυψη της ετήσιας δαπάνης των διδάκτρων του.
AFISA OK
Η σπουδαία αυτή ευκαιρία δεν άφησε ασυγκίνητη της Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και τον μαέστρο της, που καλεί όσους μουσικούς ενδιαφέρονται, να παρακολουθήσουν τα εξαιρετικής σημασίας για τη συνέχεια της μουσικής τους πορείας σεμινάρια. Τα σεμινάρια βέβαια μπορούν να τα παρακολουθήσουν και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική, δράττοντας την μοναδική  ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το μουσικό ταξίδι και να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες. Δεν χρειάζεται άλλωστε να καταβάλλουν για αυτό ούτε ένα ευρώ!
Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, που μπορούν όπως εξηγεί και ο κ. Κονίδας, να είναι από οποιονδήποτε μουσικό χώρο και όχι αποκλειστικά από τη Φιλαρμονική (μουσικό σχολείο, ωδεία κα) ή και να μην παρακολουθούν κάπου μαθήματα, απλά να ενδιαφέρονται για τη μουσική, είναι να συμπληρώσουν μία αίτηση με τα στοιχεία τους μέχρι τις 3 Απριλίου, την οποία θα προμηθευτούν από τον χώρο που στεγάζεται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.
Στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν και τα σεμινάρια, την Κυριακή 6 Απριλίου στις 17:00, Δευτέρα 7 Απριλίου στις 10:00 π.μ. αλλά και το απόγευμα της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης 8 Απριλίου.
Ο κύκλος των σεμιναρίων θα κλείσει με κοινή συναυλία των καθηγητών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και των σπουδαστών των σεμιναρίων, στον κινηματογράφο «Άνεσις», στις 8 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
«Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους, μουσικούς ή και απλούς ακροατές που θέλουν να δουν πως είναι σαν εμπειρία ή και να συμμετέχουν στο μάθημα. Στόχος είναι βέβαια να συγκροτηθεί και ένα σύνολο για τη συναυλία που θα γίνει την Τρίτη 8 Απριλίου και ελπίζουμε παιδιά από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή να πλαισιώσουν την ορχήστρα. Είναι άκρως τιμητικό για εμάς, όχι μόνο σαν Φιλαρμονική αλλά και σαν πόλη, να φιλοξενούμε τέτοιου μεγέθους καλλιτέχνες, πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου βεληνεκούς. Είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε σε επίπεδο μουσικής σε αυτή τη χώρα. Είναι τεράστια και η ευκαιρία που μας δίνεται να πάρουμε από αυτούς πράγματα. Έστω η εμπειρία, έστω η επαφή μαζί τους ,είναι πολύτιμη. Ακόμη και να τους ακούσουμε απλώς να παίζουν είναι σπουδαίο. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στους νέους αλλά και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και σε όποιον άλλο θέλει να δει τι είναι μουσική. Ο τίτλος άλλωστε των σεμιναρίων είναι «δικαίωμα στη μουσική». Γιατί δικαίωμα στη μουσική έχουν όλοι, η μουσική δεν είναι και δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων», δηλώνει στο «Γεγονός» ο διευθυντής της Φιλαρμονικής κ. Κονίδας.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τα σεμινάρια, λόγω της σπουδαιότητας και μόνο της παρουσίας της Κρατικής Ορχήστρας στην πόλη, αναμένεται μεγάλη.
koa_ektosedras_Agrinio_flyer_280214
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαρίνα Ζαρκαβέλη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl