Νέα από την πορτοκαλί μπάλα

aiolos-leon5
Ξένισε η άμυνα
. Αναμενόμενη ήταν η ήττα του Α.Ο. Αγρινίου στη  Λάρισα από την πρωτοπόρο και αήττητη στο πρωτάθλημα Α.Ε.Λ. όμως αυτό που ξένισε ήταν οι 96 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα του Διαμαντάκου.
. Οι «πορτοκαλί» που είχαν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα  μέσο όρο παθητικών πόντων  64 δέχτηκαν 32 πάνω από αυτόν και μοιραία δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τον αγώνα  και έπαιξαν για την χαρά του παιγνιδιού.
. Οι φιλοξενούμενοι που μετά την φυγή του Τσιρώνη έχουν λιγότερες επιλογές φανήκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο Α΄ δεκάλεπτο του ματς όταν βρεθήκαν πίσω με 4 πόντους 28-24.
. Στη συνέχεια του αγώνα η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων παγιώθηκε πάνω από 10 πόντους για να πάρει το σκορ  την τελική  μορφή 96-84.
. Το βάρος της επίθεσης για τον Α.Ο.  το σήκωσαν μόλις τέσσερις παίκτες, οι   Γκόβας 26, Γεωργούλας 20, Μήτσου 18 και Τσατάλας 16 οι οποίοι είχαν και συνολικά 9 εύστοχα τρίποντα.
Με άνεση ο Αίολος
. Με άνεση ο Αίολος Αστακού πέρασε από την Κοζάνη όπου κέρδισε τον ισχυρό Ηρακλή με 78-65. Οι «κιτρονομπλέ» ήταν κυρίαρχοι στο ματς από την  έναρξη του και είχαν για πρώτο σκόρερ σε ένα ακόμη ματς τον Νίκο Κακλαμάνο που επέτυχε 19 πόντους ενώ τον ακολούθησε ο Πανάρας με 14.
. Λιγόστεψαν ακόμη περισσότερο οι ελπίδες της Βόνιτσας για παραμονή μετά τη νέα εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την Μεταμόρφωση Βόλου με 91-84. Οι γηπεδούχοι που ξεκίνησαν πολύ καλά προηγήθηκαν στο α΄ δεκάλεπτο με 29-21, όμως στην συνέχεια «χάθηκαν» από παρκέ μιας και μ” ένα επιμέρους σκορ στο β΄ δεκάλεπτο  29-16 η ομάδα του Βόλου πήγε μπροστά στο ημίχρονο με διαφορά +5 ( 50-45).
. Οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη διατήρησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και με την τελική επικράτηση τους  έφεραν σε πλέον δύσκολη θέση την ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη  που είχε πρώτους σκόρε τους συνήθεις ύποπτους Μανδαλάκη και Πέρλη με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα.
Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ
. Εύκολα διπλασίασε τις νίκες του στην Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο Πήγασος που κέρδισε στο ντέρμπυ της πόλης την Προοδευτική με 66-37. Η καλή αμυντική λειτουργία των νικητών ήταν το κλειδί της νίκης των κόκκινων που είχαν και πάλι τον νεαρό Ορέστη Ρηγογιάννη  (20 π)  και τον αμυντικό ογκόλιθο Θανάση Ζαμπάρα (2 π) ο οποίος διέλυσε όλα τα  επιθετικά συστήματα του ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου κόουτς Γιώργου Ροκοπάνου.
Παιδικό
. Ιωνικός ΄80, Γ.Ο Αμφιλοχίας και Απόλλων Μεσολογγίου είναι οι τρεις ομάδες που ήδη έχουν αποχωρήσει από τον 1ο όμιλο του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ  μέχρι τώρα.
. Στο πρωτάθλημα που συνεχίζεται πλέον με 7 ομάδες προηγείται η ΓΕΑ με 14 νίκες σε ισάριθμα ματς.
. Στο κλειστό της Βόνιτσας την Κυριακή 21/12 (2.μμ)  θα διεξαχθεί ο τελικός  του πρωταθλήματος των εφήβων της ΕΣΚΑΒΔΕ ανάμεσα στον Πας Ναυπάκτου και τον Α.Γ.Σ.Ι.
Α’ΕΣΚΑΒΔΕ
. Με εύκολες νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι  και αήττητοι του 1ου ομίλου της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ Τρικούπης και Πας Ναυπάκτου πριν το σημερινό τους αγώνα στο Μεσολόγγι.
.  Η ομάδα του Ηλία Μούτσιου έκανε ακόμη έναν περίπατο και κέρδισε εκτός έδρας την ΓΕΑ  με διαφορά 53 πόντων 92-39 στο Αγρίνιο. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 51-12 για τους φιλοξενούμενους .
. Ακριβώς τους ίδιους πόντους με τον Τρικούπη (92) επέτυχε και ο Πας Ναυπάκτου  κόντρα στον Αχιλλέα Νεοχωριου. Το τελικό σκορ  (92-45) καταδεικνύει την μεγάλη διαφορά ποιότητας των δυο αντιπάλων . Οι νικητές που προηγήθηκαν στα πρώτα 20΄  με 38-20 είχαν πρώτους  σκόρερ τους Ζησιμόπουλο με 13 και τον Αδαμόπουλο με 12.
. Νέα νίκη γα την ΑΛΦΑ΄93 που νίκησε στην Άρτα την Άνω Πόλη με 67-48. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και έκλεισαν το ημίχρονο με 38-27. Κορυφαίος από την Αγρινιώτικη ομάδα ήταν ο παίκτης – προπονητής της Χρήστος Σταυρόπουλος με 18 πόντους και τον ακολούθησαν οι  Κωστακιώτης και Σωτηρόπουλος με 11 και 10 αντίστοιχα.
. Με καλυτέρους παίκτες τους  Γρατσινόπουλο (20), Κυριαζή (18) και Γεωργούλα (13) ο Λιακατάς Αιτωλικού δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 77-59 τον Πύρρο Αρταίων και να διατηρηθεί ψηλά στην βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
aiolos-leon5

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl