Νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία μετά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

ekloges
Δύο εβδομάδες μόλις απομείνανε για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την 25η Ιανουαρίου στη χώρα μας. Μόλις χθες οριστικοποιήθηκε η σύνθεση των ψηφοδελτίων (δημοσιεύονται στις ακόλουθες σελίδες) μετά από πλούσια παρασκήνια, διεργασίες και καραμπόλες που συνέβησαν σε συμπυκνωμένο πολιτικό χρόνο που μεσολάβησε από την άκαρπη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που οδήγησε άλλωστε στις πρόωρες εκλογές.
Η Ν.Δ. χθες Παρασκευή το μεσημέρι ανακοίνωσε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της και αναμένει αύριο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία. Η συσπείρωσή της ανεβαίνει και μένει αυτό να διαφανεί αύριο και η αισιοδοξία δεν λείπει.
Τα βλέμματα κατά τη διαδικασία σχηματισμού των ψηφοδελτίων στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο δίπολο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και  Κίνημα Δημοκρατών  Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος άλλωστε  έτυχε αποθεωτικής αποδοχής από τους παπανδρεϊκούς στο Αγρίνιο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου αποφασίσθηκε χθες από την Κουμουνδούρου αφού αρχικώς η ίδια επέλεξε εννέα  από τους 18 που πρότεινε η Νομαρχιακή   και τους αντιπρότεινε. Τελικά η Νομαρχιακή από τους εννέα εκλεκτούς της κεντρικής διοίκησης δεν συνηγόρησε σε μια γυναικεία υποψηφιότητα και αντιπρότεινε άλλη. Στις διεργασίες μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες για αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις οι οποίες δεν βγήκαν στην επιφάνεια λόγω της πολιτικής συγκυρίας.
Πρωτόγνωρα πράγματα έγιναν στο χώρο του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ καθώς πολλά στελέχη και στην Αιτωλοακαρνανία προεξάρχοντος βέβαια του βουλευτή Θάνου Μωραΐτη συστρατεύθηκαν με το «Κίνημα Δημοκρατών  Σοσιαλιστών».
Ο Θάνος Μωραΐτης κλήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου να δώσει τη μάχη στη Β΄ Αθήνας και η εξέλιξη αυτή άλλαξε ριζικά το τοπίο. Ακούστηκαν πολλά σενάρια και ονοματολογία για το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού με τον Θύμιο Σώκο να δηλώνει ότι του προτάθηκε να είναι επικεφαλής της λίστας αλλά το αρνήθηκε, ωστόσο σε αυτή  βρίσκεται τελικά ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο πρώην δήμαρχος Ινάχου Σάκης Τορουνίδης και ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Κατερινόπουλος.
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δέχθηκε στους κόλπους του τον πρώην περιφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλο ο οποίος μάλιστα συζητούσε και με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα σενάρια το έφερναν και στο κόμμα Παπανδρέου. Θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του με το κόμμα που τον ανέδειξε και άλλωστε του ανέθεσε την αντιπεριφέρεια το 2010.  Ο Χρίστος Βερελής δεν θα συμμετάσχει, περιορίστηκε σε μια επίσκεψη στο Αγρίνιο και καυστικές δηλώσεις για τον Παπανδρέου.
Η μέχρι πρότινος με τη ΔΗΜΑΡ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα συμμετέχει στη λίστα του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη επιβεβαιώνοντας όλες τις εκτιμήσεις ενώ η ΔΗΜΑΡ Αιτωλοακαρνανίας πέρασε από σαράντα κύματα, διχάστηκε και αποφάσισε τελικά να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.
Οι εννέα του ΣΥΡΙΖΑ
Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα συμμετέχουν    οι  Γιώργος Βαρεμένος , Μαρία Τριανταφύλλου, Γιάννης Κολοβός , Δημήτρης Δούρος , Σωτήρης Κοντονάσιος , Ηρώ Ζαβογιάννη, Παυσανίας Παπαγεωργίου,  Σπύρος Τορουνίδης και Βαλάντη Ευπατρίδη.
ekloges

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl