Να δείξει χαρακτήρα Καυτό τριήμερο για Παναιτωλικό που δοκιμάζεται σε Γιάννινα, Ξάνθη

sup-panai-asteras19
Η αναπάντεχη εντός έδρας ήττα της περασμένης Κυριακής από την Κέρκυρα στο Αγρίνιο προσγείωσε ανώμαλα τον Παναιτωλικό. Χρόνος όμως για περαιτέρω στεναχώριες δεν υπάρχει στο αγρινιώτικο στρατόπεδο και πλέον η ομάδα του Μ. Χάβου καλείται στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Γιάννινα (Κυριακή, 15:00, novasports2) και Ξάνθη (Τετάρτη, 17:15, novasports4) να δείξει χαρακτήρα αποσπώντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που θα της επιτρέψουν να παραμείνει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πρωταθλήματος, ρεφάροντας κατά κάποιο τρόπο την εντός έδρας γκέλα και αποκτώντας ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Δυο ματς, δυο «τελικοί»
Ως δυο «τελικούς» βλέπουν τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια στον Παναιτωλικό και όχι άδικα. Η βαθμολογική θέση τόσο του Πας Γιάννινα όσο και της Ξάνθης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόλις δύο βαθμούς πίσω από την αγρινιώτικη ομάδα επιτάσσει αυτόν το χαρακτηρισμό στις δύο αναμετρήσεις μιας και στον Παναιτωλικό γνωρίζουν πως αν κερδίσουν τους αντιπάλους τους θα τους θέσουν ουσιαστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης ενώ σε αντίθετη περίπτωση το πράγμα θα αρχίσει να γίνεται πολύ περίπλοκο έως και δύσκολο μιας και θα μπουν για τα καλά στο «παιχνίδι» είτε ο Πας, είτε η Σκόντα είτε και οι δύο σε περίπτωση αντίστοιχων βαθμολογικών απωλειών του Παναιτωλικού και στα δύο παιχνίδια.
Μυαλό μόνο για τον Πας
Όσο κι αν τα δυο ματς γίνονται σε διάστημα μόλις τριών ημερών, στο αγρινιώτικο στρατόπεδο έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικά στο αυριανό παιχνίδι στις Ζωσιμάδες με αντίπαλο τον Πας Γιάννινα μιας και το «μότο» τόσο του Μάκη Χάβου όσο και των παικτών είναι να βλέπουν τα παιχνίδια ένα – ένα. Με καθημερινές προπονήσεις και αναλύοντας τον αντίπαλο σε βίντεο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα που μας πέρασε με την αποστολή να αναχωρεί σήμερα για την πόλη των Ιωαννίνων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πας στο κοντινό ντέρμπι που πέραν του βαθμολογικού ενδιαφέροντος που έχει, υπάρχει πάντα και το έξτρα κίνητρο μιας και ο αγώνας θεωρείται και είναι ένα κοντινό και μεγάλο επαρχιακό ντέρμπι δύο ομάδων με πολύ ιστορία και έντονη αντιπαλότητα.
Σε άδεις εξέδρες
Αν ο Παναιτωλικός ήταν μία από τις ομάδες που βίωσε για τα καλά στο πετσί της το τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην έδρα σου χωρίς κόσμο, αυτή την αγωνιστική θα είναι ο αντίπαλός του, ο Πας Γιάννινα που θα αναγκαστεί να βιώσει κάτι παρόμοιο ένεκα της απόφασης του υφυπουργού αθλητισμού κ. Κοντονή που αποφάσισε (μετά και τα νέα έκτροπα στο ΟΑΚΑ στο ματς κυπέλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού) να παρατείνει το «κεκλεισμένων των θυρών» για μια ακόμη αγωνιστική.
Ούτως ή άλλως το σκεπτικό του υφυπουργού, πέραν του να παρθούν από τις ομάδες τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ήταν να αγωνιστούν όλες οι ομάδες της Super League για μια αγωνιστική χωρίς τον κόσμο στην έδρα τους, κάτι που πρακτικά για να συμβεί θα έπρεπε να οδηγηθεί το πρωτάθλημα σε δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, όπως και τελικά έγινε.
Στον Παναιτωλικό γνωρίζοντας ότι ο κόσμος του Πας είναι κοντά στην ομάδα και ειδικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι θα έδινε βροντερό παρών, θέλουν να δουν το άδειο γήπεδο ως πλεονέκτημα μιας και ο αντίπαλός τους δε θα έχει την ώθηση από το κοινό του και επανερχόμενοι στις καλές εμφανίσεις να πετύχουν μια σημαντική νίκη που θα τους βάλει σε θέση ισχύος έναντι των αντιπάλων τους.
Χωρίς Άλβες και Βιγιαφάνιες
Άλλη μια απουσία πέραν αυτής του Λούκας Βιγιαφάνιες μετράει στο απουσιολόγιό του ο Μάκης Χάβος τόσο για το αυριανό παιχνίδι στα Γιάννινα όσο και γι αυτό που ακολουθεί στην  Ξάνθη. Ο νέος άτυχος ακούει στο όνομα Αντρέ Άλβες που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα αποχωρώντας από το παιχνίδι με τη διάγνωση να λέει κάταγμα στα πλευρά κάτι που σημαίνει ότι ο επιθετικός του Παναιτωλικού θα μείνει εκτός τουλάχιστον για τα δύο ματς που έρχονται και να καταβάλλονται προσπάθειες από το ιατρικό επιτελείο να είναι έτοιμος για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο Βιγιαφάνιες από την πλευρά του συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης με θεραπεία, ατομικό πρόγραμμα και αερόβιο τρέξιμο με την επανεμφάνισή του να υπολογίζεται περί τα τέλη Μαρτίου.
Όσο για τον Φερνάντο Γοδόι που συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στα δύο επόμενα παιχνίδια της τετράδας με Λεβαδειακό (εντός) και Πανιώνιο (εκτός) κάτι που σημαίνει ότι ο Μάκης Χάβος θα τον έχει στη διάθεσή του για τα δύο συνεχόμενα δύσκολα ματς που έρχονται.
Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα και η αποστολή θα ανακοινωνόταν από τον έλληνα τεχνικό χθες μετά την απογευματινή προπόνηση.
Επιστροφή Κούσα, Κέβιν και 
 Μορένο στην ενδεκάδα
Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του προηγούμενου αγώνα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Μ. Χάβος στο ματς με τον Πας Γιάννινα. Κι αν η επιστροφή του Μορένο μετά από πολύ καιρό στο βασικό σχήμα θεωρούταν βέβαιη λόγω τραυματισμού του Άλβες, η άλλη αλλαγή έχει να κάνει με τον αρχηγό Γιώργο Κούσα που επανέρχεται στο βασικό σχήμα (και αυτός μετά από αρκετά παιχνίδια μιας και το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ως βασικός ήταν το 4-0 επί του Εργοτέλη στο Αγρίνιο) στη θέση του Στέλιου Μαλεζά με τον πολύπειρο αμυντικό να αγωνίζεται για μια ακόμη φορά στα παλιά του λημέρια κόντρα στην πρώην του ομάδα. Η τρίτη αλλαγή αφορά τον Κέβιν που επιστρέφει στη θέση του αντί του Σκαραμοτσίνο που αγωνίστηκε στο ματς με τους Φαίακες καθώς ο Μάκης Χάβος ποντάρει περισσότερο στην αμυντική συνέπεια του ισπανού κρίνοντάς τον πιο απαραίτητο από τον γάλλο αριστεροπόδαρο αμυντικό για το αυριανό δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.
Πιθανό σχήμα με τρεις στην άμυνα (Κούσα, Ετζενγκέλε, Μαλεζά) που δοκίμασε ο Μ. Χάβος σε κάποια από τις προπονήσεις της εβδομάδας δε φαντάζει πιθανό, με τον κόουτς του Παναιτωλικού αφού πειραματίστηκε, να προσανατολίζεται τελικά να παίξει με την προσφιλή του τακτική και το γνωστό σχήμα που αγωνίζεται ο Παναιτωλικός σε όλα τα παιχνίδια και τους έντεκα να αποτελούν εκτός απροόπτου οι Ράφαελ, Κούσας, Ετζενγκέλε, Μπεχαράνο, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Ρουσκουσέδα, Κάπελ και Μορένο.
Δυνατά από το πρώτο λεπτό
Σε ένα αγωνιστικό χώρο που δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός, εκείνο το στοιχείο που θα κρίνει το αυριανό παιχνίδι θα είναι ασφαλώς η δύναμη και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Μάκης Χάβος που έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι κερδίζοντας τις μονομαχίες στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και παίρνοντας τα ηνία του αγώνα. Οι οδηγίες του προπονητή του Παναιτωλικού είναι στο να αφοπλιστούν τα βασικά ατού του αντιπάλου (Ίλιτς, Κοροβέση, Τσουκαλά, Τσάβες) είτε με προσωπικά μαρκαρίσματα είτε με ομαδική προσπάθεια κάτι που αν επιτευχθεί θα αποσυντονίσει το παιχνίδι του αντιπάλου δίνοντας στον Παναιτωλικό το πλεονέκτημα.
Η ομάδα των Ιωαννίνων που και αυτή με τη σειρά της προετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα για το αυριανό παιχνίδι, θέλει να επανέλθει στις νίκες μετά την ήττα 1-0 στην Καλλονή με τον τεχνικό των γηπεδούχων Γιάννη Πετράκη να μη μπορεί να υπολογίζει τον τραυματία Γαρουφαλιά ενώ αμφίβολος δίνεται και ο Σωτηρίου που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση.
Ο Πας που με νίκη ξεπερνά κατά ένα βαθμό τον Παναιτωλικό στη βαθμολογία έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα πιθανής ισοβαθμίας στο φινάλε (0-0 το πρώτο ματς στο Αγρίνιο), έχει και φέτος μια δυνατή έδρα μιας και στα δεκατρία ματς που έχει δώσει στους Ζωσιμάδες έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες, μετρώντας επτά νίκες και έχοντας παραχωρήσει και τέσσερις ισοπαλίες. Θα είναι η πρώτη φορά όμως που θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο του και μένει να δούμε αυτό κατά πόσο και αν θα επηρεάσει τη γηπεδούχο ομάδα.
Διαιτητής ο Κύζας 
Toν αγώνα θα σφυρίξει ο Γιώργος Κύζας από την Ένωση της Δράμας . Είναι η τρίτη φορά στη σεζόν που θα σφυρίξει αγώνα του Παναιτωλικού .Βοηθοί του  ορίστηκαν οι Παστρωμάς και Χαρίσης από Δυτική Αττική και Γρεβενά αντίστοιχα. Τέταρτος διαιτητής ο Κοτσιαύτης από την Άρτα.
Π.Κ.
sup-panai-asteras19

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl