Χώρισαν οι δρόμοι τους Τέλος ο Χάβος από τον Παναιτωλικό

xavos1
Παρελθόν αποτελεί από τον Παναιτωλικό ο Μάκης Χάβος. Η διοίκηση της ομάδας με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας τη λήξη της συνεργασίας της με τον έλληνα τεχνικό βάζοντας έτσι τέλος στην επί δυόμισι χρόνια θητεία του Χάβου στον πάγκο της ομάδας, μια θητεία που συνδυάστηκε με επιτυχίες και καταξίωση του Παναιτωλικού στους φιλάθλους όλης της Ελλάδας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Μετά από συνάντηση του προέδρου Φώτη Κωστούλα με τον προπονητή της ομάδας Μάκη Χάβο, αποφασίστηκε η μη ανανέωση της συνεργασίας για τον επόμενο χρόνο. Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού τον Ιανουάριο του 2013 και οδήγησε με επιτυχία την ομάδα στην επιστροφή της στη Super League. Με την ίδια επιτυχία συνέχισε την περίοδο 2013-2014, όταν ο Παναιτωλικός τερμάτισε στην 9η βαθμολογική θέση, που ήταν η καλύτερη στην ιστορία του. Την επίδοση αυτή βελτίωσε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, καταλαμβάνοντας την 7η θέση.
Ευχαριστούμε τον Μάκη Χάβο για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε, την προσφορά του στην ομάδα και την άριστη συνεργασία που είχαμε σε όλους τους τομείς σ” αυτό το διάστημα. Ευχόμαστε καλή πορεία στην επαγγελματική του καριέρα και προσωπικές επιτυχίες».
Δεν δέχθηκε τη 
νέα μείωση αποδοχών
Από το ρεπορτάζ που έγινε εκείνο που προέκυψε είναι ότι ο πρώην τεχνικός του Παναιτωλικού δεν δέχθηκε τη νέα μείωση αποδοχών που του είχε προτείνει ο Φώτης Κωστούλας στο ραντεβού των δύο ανδρών που είχε ήδη προηγηθεί πριν του καθοριστικού της Δευτέρας όπου και έφερε το οριστικό διαζύγιο. Επί της ουσίας ο κ. Χάβος -που εμμέσως πλην σαφώς είχε δηλώσει την επιθυμία του να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας- αισθάνθηκε θιγμένος από την πρόταση του προέδρου της ομάδας με αποτέλεσμα να απαντήσει αρνητικά με τον έλληνα τεχνικό πάντως να μην έχει προβεί σε κάποια δήλωση μέχρι στιγμής τοποθετούμενος για το τέλος της συνεργασίας του με τον Παναιτωλικό.
Προβάδισμα ξένος στην κούρσα της διαδοχής
Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει στον Παναιτωλικό και εκείνο που καίει περισσότερο τους ιθύνοντες του συλλόγου είναι να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν ο αντικαταστάτης του Μάκη Χάβου ώστε να μπει επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας. Αν και πολλοί έλληνες που είτε υπάρχουν στη λίστα είτε έχουν. αυτοπροταθεί ερίζουν για την καρέκλα του πάγκου της ομάδας του Αγρινίου, εκείνο που προέκυψε από το ρεπορτάζ είναι ότι το προβάδισμα για τα ηνία της ομάδας έχει αυτή τη στιγμή ξένος προπονητής, πιθανότατα από χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Το πρόσφατο ταξίδι του Μάκη Μπελεβώνη στην Πορτογαλία πέραν των όποιων μεταγραφικών είχε και τέτοιο σκοπό και κάπου εκεί ενδεχομένως να έχει βρεθεί και ο εκλεκτός της ομάδας με τελευταίες πληροφορίες να λένε ότι ο Παναιτωλικός είναι πολύ κοντά στο κλείσιμο της συνεργασίας με προπονητή που δούλευε σε ομάδα της Πορτογαλίας, χωρίς πάντως να έχουν διαρρεύσει περαιτέρω στοιχεία.
Εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται από την ελληνική αγορά αν κάτι στραβώσει στην περίπτωση του ξένου προπονητή είναι αυτές των Χριστόπουλου, Παράσχου, Ουζουνίδη και Τσιώλη με τον τελευταίο μάλιστα να. αυτοπροτείνεται ουσιαστικά μιας και με πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι αν του γινόταν πρόταση θα ερχόταν και με τα πόδια στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό! Από την άλλη και το. τρενάρισμα στην ανανέωση της συνεργασίας του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Πανιώνιο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση μιας και ο έλληνας τεχνικός περιμένει τις όποιες εξελίξεις στον Παναιτωλικό πριν δώσει την οριστική του απάντηση στους Νεοσμυρνιώτες.
Π.Κ.
Αντέδρασαν οι οργανωμένοι, αιχμηρές ανακοινώσεις
Στο άκουσμα της είδησης του διαζυγίου με τον Μάκη Χάβο, άμεση ήταν η αντίδραση των οργανωμένων φιλάθλων του Παναιτωλικού (τόσο των warriors όσο και των Guerreros) οι οποίοι με αιχμηρές ανακοινώσεις καυτηρίασαν την απόφαση της ΠΑΕ παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του πρώην πια προπονητή του Παναιτωλικού. Οι οργανωμένοι που στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βέροια φώναξαν ρυθμικά το όνομα του κ. Χάβου από τις εξέδρες αναγνωρίζοντας το έργο του και. πιέζοντας κατά κάποιον τρόπο για την παραμονή του τοποθετήθηκαν με τις ακόλουθες ανακοινώσεις:
Ανακοίνωση warriors:
Ευχαριστούμε για όλα ΜΑΚΗ ΧΑΒΟ!
Ο πιο επιτυχημένος  προπονητής στην ιστορία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μας αποτελεί παρελθόν μετά από 2,5 χρόνια κοινής πορείας! Σε ευχαριστούμε ΜΑΚΗ ΧΑΒΟ γιατί κάθε χρόνο έκανες μεγαλύτερο τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ μας, Σε ευχαριστούμε γιατί κατάλαβες απόλυτα σε ποια ομάδα ήσουνα προπονητής και τι κόσμο αντιπροσώπευε αυτή η ομάδα, Σε ευχαριστούμε για τη μάγκικη άνοδο στο Βόλο, Σε ευχαριστούμε για τις μεγάλες και ιστορικές νίκες εντός και εκτός έδρας με τους  «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πάνω από όλα σε ευχαριστούμε για το ήθος και το πάθος  που έδειξες  όλα αυτά τα χρόνια!
Δυστυχώς δεν εκτιμάνε όλοι το ίδιο το τι προσφέρει ο καθένας, μετά την αποψίλωση σε παίκτες του έμψυχου δυναμικού έρχεται και η εκκαθάριση στο απόλυτα πετυχημένο τεχνικό τιμ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΜΑΓΚΑ ΜΑΚΗ ΧΑΒΟ!
Υ.Γ. Κάποτε  ένα ολόκληρο γήπεδο αποδοκίμαζε  έναν άνθρωπο. Ακόμη και σήμερα αυτός παραμένει στη θέση του. Πριν 2 εβδομάδες πάλι ένα ολόκληρο γήπεδο αποθέωνε έναν άνθρωπο. Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί παρελθόν. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ανακοίνωση Guerreros:
Μετά απο 2,5 χρόνια εξαιρετικής πορείας στον πάγκο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ο ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ αποτελεί παρελθόν για την ομάδα.Ενας προπονητής με ξεχωριστό ήθος , αρετές και δεξιότητες που κατάφερε να γίνει αγαπητός στο σύνολο της ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗΣ κοινότητας αλλά και της ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗΣ κοινωνίας.
Σαν σύνδεσμος φιλάθλων Αθήνας Guerreros απο τη πρώτη στιγμή τον στηρίξαμε γιατί ξεχωρίσαμε την υπευθυνότητα του , τη συνέπεια και το ζήλο του , που σηματοδοτούσαν ένα ευοίωνο και λαμπρό μέλλον για τον ίδιο και την ομάδα.
Η αγαπημένη μας ομάδα σε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να επανέλθει στη Σούπερλιγκα ,να τερματίσει στις καλύτερες βαθμολογικές θέσεις στα 89 χρόνια ιστορίας και να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο που συνοδεύτηκε με ιστορικές νίκες και εμφανίσεις.
Επίσης δε λησμονούμε την ανθρώπινη πλευρά του ΜΑΚΗ ΧΑΒΟΥ που με σεμνότητα και δίχως τυμπανοκρουσίες βοήθησε ουσιαστικά σε φιλανθρωπικές δράσεις πράγμα που δείχνει και τη ποιότητα του χαρακτήρα του. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον άνθρωπο και προπονητή ΜΑΚΗ ΧΑΒΟ και τον ευχαριστούμε για όλες τις συγκινήσεις και τις χαρές που μας πρόσφερε.
Θέλουμε να γνωρίζει πως οι πραγματικοί ΟΠΑΔΟΙ του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ(και όχι αυτοί που ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια λόγω μόδας και δημοσίων σχέσεων τον ΤΙΤΟΡΜΟ) έχουν γνώση και ξέρουν να τιμούν όσους πρόσφεραν στην ομάδα διαχρονικά. Περιμένουμε απο την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ με ανακοίνωση ή συνέντευξη τύπου να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι-αιτίες για τη μη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΜΑΚΗ ΧΑΒΟ.
Ο λαός του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ είναι σημαντικό να ενημερώνεται διεξοδικά και ουσιαστικά και όχι με ευχολόγια και μισόλογα…..Αναμένουμε λοιπόν…..
 
Το μέτρο σύγκρισης ήδη υπάρχει
 
Τελικά έγινε αυτό που υποψιαζόταν αρκετοί. Τέλος ο Χάβος από τον Παναιτωλικό. Με μια λιτή και βελούδινη ανακοίνωση η ΠΑΕ έβαλε τελεία στη συνεργασία της με τον έλληνα τεχνικό που είχε διάρκεια δυόμισι χρόνια και η αλήθεια είναι πως ψήλωσε κατά πολύ την αγρινιώτικη ομάδα. Τέλος εποχής, επιτρέψτε μου να πω για τον πιο πετυχημένο προπονητή της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου που κάθε σεζόν κατάφερνε καλύτερο αποτέλεσμα από την προηγούμενη. Από τα. αζήτητα περίπου της Β΄ Εθνικής πήρε την ομάδα και την έφτασε φέτος μια ανάσα από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Ευρώπης, μια διάκριση που τελικά θεωρήθηκε περίπου. αποτυχία επειδή δεν ήρθε! Αυτή ακριβώς ήταν και η τεράστια επιτυχία του Χάβου.
Δε θα κάτσω να κάνω ούτε τον επικήδειο του πρώην τεχνικού του Παναιτωλικού, ούτε να πάρω το μέρος του και να κράξω  τη διοίκηση που δεν ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του. Το αποτέλεσμα άλλωστε της επιλογής της διοίκησης θα φανεί στην πορεία, για το αν τελικά ήταν σωστή η απομάκρυνση του Χάβου ή όχι. Εκείνο όμως που δε μου ήχησε καλά στα αυτιά και θα ήθελα να αναφέρω είναι το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Κωστούλας πρότεινε μείωση αποδοχών στον έλληνα τεχνικό προκειμένου αν ήθελε να συνεχίσει. Αν μάλιστα ισχύει αυτό που γράφτηκε, ότι του προτάθηκε γενναία μείωση, ουσιαστικά έγινε μια πρόταση που θα εξανάγκαζε τον Χάβο να αρνηθεί. Μια λύση συνεργασίας διά της πλαγίας οδού δηλαδή. Προτιμότερο θα ήταν να του το πουν στα ίσια. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε άλλο μαζί σου, ευχαριστούμε, γεια σας. Επαγγελματικό άλλωστε είναι το ποδόσφαιρο και κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του. Όπως συνάπτονται συνεργασίες, όπως γίνονται μεταγραφές, έτσι πωλούνται και παίκτες και λύνονται και συνεργασίες, είτε με παίκτες είτε με προπονητές.
Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός ότι όσο με τον Χάβο η πορεία του Παναιτωλικού ήταν κάθε χρόνο και πιο ανοδική, τόσο και οι προτάσεις που του έγιναν και πέρυσι και φέτος αντιστρόφως ανάλογες! Τη δέχθηκε πέρυσι τη μείωση ο Χάβος, αναμενόμενα είπε όχι φέτος.
Είχα γράψει και παλιότερα και θαρρώ σκόπιμο να το αναφέρω και τώρα πως ο η επιτυχία του Χάβου στον Παναιτωλικό – πέραν της δουλειάς του- είχε να κάνει και με το γεγονός ότι ταίριαξε απόλυτα τα χνώτα του και με την ομάδα του Παναιτωλικού αλλά και με το περιβάλλον της πόλης. Δύσκολη πόλη το Αγρίνιο και εξίσου δύσκολη ομάδα ο Παναιτωλικός. Η πίεση στην ομάδα και η γκρίνια με το παραμικρό, εξίσου και η κριτική από τον κόσμο πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αυτό ακριβώς καλείται να πετύχει και ο επόμενος εκλεκτός που θα έρθει. Να ανταπεξέλθει σε αυτή ακριβώς την κατάσταση. Να ταιριάξει όπως έγραψα και για τον Χάβο, τα χνώτα του με την ομάδα και τον κόσμο της. Αυτό θα είναι ένα από τα βασικά κλειδιά της επιτυχίας. Αν τα καταφέρει θα πετύχει. Αν όχι, όσο καλός και εργατικός και αν είναι, όσες περγαμηνές και αν έχει, θα φύγει νύχτα.
Ο πήχης στον Παναιτωλικό έχει ανέβει ήδη ψηλά. Η παρουσία του Χάβου συντέλεσε σε αυτό τα μέγιστα. Και πέραν των όποιων λαθών του (γιατί έκανε και λάθη), ο Χάβος ήταν ο πρωτομάστορας της επιτυχίας και του ψηλώματος της ομάδας μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
Το μέτρο σύγκρισης ήδη υπάρχει. Και όσον αφορά την -εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα- εικόνα της ομάδας και όσον αφορά την τελική φετινή της κατάταξη. Και βάσει αυτού καλείται ο νέος κόουτς να την πάει ακόμη ψηλότερα. Βαθμός δυσκολίας κατ” εμέ, μεγάλος. Θα δείξει.
Perry
xavos1

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl