Πήρε Κυριακίδη, έρχονται κι άλλοι!

 Σε μεταγραφικούς ρυθμούς κινούνται πλέον στον Παναιτωλικό. Μετά τη συμφωνία με τον Λιονέλ Πόντες που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας από φέτος, οι ιθύνοντες του συλλόγου και σε συνεργασία πλέον με το νέο προπονητή έχουν ήδη ξεκινήσει να κλείνουν τα κενά που δημιούργησαν οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.
Η αποχώρηση του Ράφαελ ενεργοποίησε ήδη τις διαδικασίες απόκτησης του αντικαταστάτη του με τον μέχρι πρότινος τερματοφύλακα της Ξάνθης Δημήτρη Κυριακίδη να είναι τελικά ο εκλεκτός και τον 28χρονο γκολκίπερ να υπογράφει τελικά συμβόλαιο συνεργασίας για δύο έτη. Ο 1.86 ύψους καβαλιώτης τερματοφύλακας αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στους ακρίτες πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν και καταγράφοντας συνολικά 41 συμμετοχές στην ομάδα της Σκόντα ενώ πιο πριν ήταν στην ομάδα του Λεβαδειακού όπου την τριετία 2010-2013 αγωνίστηκε σε 82 παιχνίδια!
Αναμφίβολα η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ήταν από τις κορυφαίες της καριέρας του ενώ δε απαρατήρητο δε μπορεί να περάσει και το γεγονός της συμμετοχής του στα πλέι οφ της Ευρώπης με την Ξάνθη την περασμένη χρονιά. Ο παίκτης υπέγραψε το συμβόλαιό του την περασμένη Τρίτη (16/6) και αμέσως μετά σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που από σήμερα ανήκω στον Παναιτωλικό. Με πολύ δουλειά θέλω να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Οι εισηγήσεις του 
Πόντες κρίνουν τους στόχους
 Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες διοίκηση και Λιονέλ Πόντες με θέμα φυσικά το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Ο πορτογάλος τεχνικός αφού παρακολούθησε σε βίντεο σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ομάδας της περασμένης σεζόν έχει περίπου κατασταλάξει στις θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση ενώ αναμένεται και ο ίδιος να κάνει τις δικές του προτάσεις όσον αφορά πιθανούς μεταγραφικούς στόχους. Στην ΠΑΕ ως γνωστόν υπάρχει ήδη η σχετική προεργασία για παίκτες που ενδιαφέρουν και όλα αυτά θα μπουν στο τραπέζι πριν καταλήξουν οριστικά σε προτάσεις προς συγκεκριμένους παίκτες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως και σύμφωνα με τις αποχωρήσεις που υπάρχουν, θεωρείται βέβαιο πως θα αποκτηθούν ένας αριστερός οπισθοφύλακας (με τα ονόματα των Καράμπελα, Λυκογιάννη αλλά και Ανέν να παίζουν) ενώ ιδιαίτερο. ψάξιμο υπάρχει και για την απόκτηση του αντί – Μαρτίνες και ίσως ενός ακόμη παίκτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής μιας και οι Λαζάρ και Φωτάκης δε θα συνεχίσουν.  Η θέση του σέντερ φορ είναι επίσης μια θέση που καίει τους ιθύνοντες του συλλόγου και γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκτηθεί παίκτης κρούσης με έφεση στο σκοράρισμα ενώ ανάλογα και με την εξέλιξη που θα έχει το θέμα με τον Ετζενγκέλε θα αποκτηθεί και έτερος στόπερ.
Όλα αυτά σαν μια πρώτη ανάγνωση και από εκεί και πέρα μετά τα πρώτα φιλικά και ανάλογα με τα κενά που ενδεχομένως εντοπίσει ο προπονητής του Παναιτωλικού, ενδεχομένως να γίνουν περαιτέρω κινήσεις ενίσχυσης, σε μια μεταγραφική περίοδο που μόλις ξεκίνησε και τους αγρινιώτες να έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους ώστε να συμπληρώσουν το ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με κινήσεις ουσίας, χωρίς βιασύνη.
Άλβες ή Μορένο;
Αν υπάρχει ένα δίλημμα όσον αφορά την παραμονή κάποιων παικτών στον Παναιτωλικό από εκείνους που τα συμβόλαιά τους έληξαν αυτό δεν είναι άλλο από το δίδυμο των φορ Άλβες και Μορένο που αυτή τη στιγμή παίζουν με τις ίδιες πιθανότητες για να παραμείνουν στο Αγρίνιο και τη νέα σεζόν και τον ένα από τους δύο να κερδίζει τη θέση στο τέλος. Αυτή άλλωστε είναι και η τελική σκέψη τόσο των ιθυνόντων της ομάδας όσο και του Λιονέλ Πόντες που θέλουν να κρατήσουν τον ένα από τους δύο επιθετικούς στον Παναιτωλικό (περισσότερο ως εναλλακτική λύση) και θα σταθμίσουν όλα τα υπέρ και τα κατά των δύο περιπτώσεων με τον Πόντες να έχει το τελικό πρόσταγμα και το οικονομικό να παίζει το δικό του ρόλο, σε ένα θέμα που αναμένεται να λήξει σύντομα.
Έρχεται Αγρίνιο ο Πόντες, 
έκλεισαν τα πρώτα φιλικά
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έρθει στο Αγρίνιο για μόνιμη πια εγκατάσταση ο Λιονέλ Πόντες και το επιτελείο του με τον πορτογάλο τεχνικό να πιάνει ουσιαστικά δουλειά για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει για τους αγρινιώτες επίσημα στα τέλη του μήνα. Τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας στο Καρπενήσι έχουν ήδη κλειστεί με Πας Γιάννινα (18 Ιουλίου) και Ηρακλή (26 Ιουλίου) ενώ φιλικό κλείστηκε και με την Κέρκυρα στο Αγρίνιο στις 2 Αυγούστου. Αναμένεται στην πορεία να κλειστούν κι άλλοι φιλικοί αγώνες προκειμένου η ομάδα να μονταριστεί και να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος.
Εξαιρετικές εντυπώσεις στο κόπα Αμέρικα ο Μπεχαράνο
Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αφήσει μέχρι στιγμής στο κόπα Αμέρικα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Χιλής το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού Ντάνι Μπεχαράνο. Ο αμυντικός μέσος της ομάδας του Αγρινίου αγωνίστηκε ως βασικός και στα δύο παιχνίδια της Βολιβίας κόντρα σε Μεξικό (0-0) και Εκουαδόρ (νίκη 3-2 για την ομάδα του Μπεχαράνο) και τα στοιχεία που έχει δείξει μέχρι στιγμής είναι το πολύ τρέξιμο και η συνέπειά του στα ανασταλτικά καθήκοντα με τους συμπατριώτες του μάλιστα να τον έχουν βαθμολογήσει με ένα μέσο όρο 6.8 για τις δύο πρώτες αυτές αναμετρήσεις και τον Ντάνι να δείχνει πως έχει όλα τα προσόντα να γίνει ο νέος Γοδόι του Παναιτωλικού.
kyriakidispanaitolikos-1024x727
Π.Κ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl