Αφήνει βαριά κληρονομιά

734
Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στη θέση του τερματοφύλακα στον Παναιτωλικό. Η αποχώρηση του Ράφαελ Μπρακάλι μετά από δύο χρόνια παρουσίας έφερε τον Δημήτρη Κυριακίδη στο Αγρίνιο με τον πρότινος τερματοφύλακα της Ξάνθης να είναι ο αντικαταστάτης του βραζιλιάνου πορτιέρο και να καλείται να γίνει ο συνεχιστής της βαριάς. κληρονομιάς που αφήνει ο πρώην τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.
Εν μέσω των μαζικών αποχωρήσεων που αναμενόταν από την αγρινιώτικη ομάδα φέτος το καλοκαίρι (και συμβαίνουν), αν μου λέγανε από πριν ποιον θα ήθελα από αυτούς που έφυγαν να έχω στην ομάδα μου και τη νέα σεζόν, χωρίς δεύτερη σκέψη θα. ψήφιζα δαγκωτό Ράφαελ! Όχι ότι ο Μαρτίνες θα μου ήταν. λίγος, είναι όμως τέτοια η θέση του τερματοφύλακα και ήταν εξίσου τόσο μεγάλη η προσφορά του Ράφαελ που – επιτρέψτε μου- στα δικά μου τα μάτια ο πραγματικός mvp του φετινού Παναιτωλικού ήταν αυτός. Ο Ράφαελ Μπρακάλι. Και ναι μεν πέρυσι, την πρώτη του σεζόν στο Αγρίνιο είχε μεν μια εξίσου εξαιρετική παρουσία αλλά θα μπορούσε να θυμηθεί κάποιος και λίγα ματς που «έφταιγε» ή που εν πάσει περιπτώσει δεν ήταν καλός, τη φετινή χρονιά όμως αδυνατώ να θυμηθώ έστω και ένα παιχνίδι που ο βραζιλιάνος δεν ήταν καλός! Και στα εικοσιπέντε ματς που έπαιξε ως βασικός (έλλειψε κάποια λόγω τραυματισμού)  είχε εξαιρετική παρουσία, σε κάποια δε, πήρε βαθμό ή βαθμούς μόνος του. Κυριολεκτικά όμως. Σε παιχνίδια που η ομάδα δε ρόλαρε κράτησε πίσω μόνος του το μηδέν, σε άλλα έπιασε πέναλτι δίνοντας πολύτιμους βαθμούς, σε κάποια άλλα έκανε τρομερές επεμβάσεις σε καθοριστικά σημεία του αγώνα συμβάλλοντας τα μέγιστα στις κατόπιν νίκες και σε κάθε περίπτωση στο τέλος κάθε παιχνιδιού ήταν είτε στους διακριθέντες (αν είχε πολύ. δουλειά), είτε στους σταθερούς (όταν σε κάποια ματς στο Αγρίνιο ήταν περίπου θεατής). Σε κανένα παιχνίδι πάντως δεν τον είπες κακό.
Σαν φίλαθλος του Παναιτωλικού ένοιωθες μια σιγουριά με εκείνον στο τέρμα, ήξερες ότι δε θα σου βάλουν το χαζό το γκολ, γνώριζες ότι ακόμη και στο τετ – α- τετ ή και στο πέναλτι εις βάρος σου δεν ήσουν χαμένος από χέρι και αυτή ακριβώς ήταν η στόφα του μεγάλου γκολκίπερ που είχε ο Ράφαελ και γι” αυτό η κληρονομιά που έλεγα πιο πάνω ότι αναλαμβάνει ο Κυριακίδης είναι πολύ βαριά. Όχι απαραίτητα δυσαναπλήρωτο το κενό γιατί και ο Κυριακίδης είχε εξαιρετικές σεζόν με την Ξάνθη, θα πρέπει όμως το ταλέντο του να ταιριάξει απόλυτα με τη χημεία της ομάδας για να βγει στο απόλυτο και στον Παναιτωλικό.
Στα σύγχρονα χρόνια του ποδοσφαίρου δύο είναι οι πιο. δύσκολες και δυσεύρετες θέσεις σε μια ομάδα: Αυτή του τερματοφύλακα και αυτή του σέντερ φορ. Ο ένας να είναι η εγγύηση πίσω και ο άλλος ο γραφιάς μπροστά. Γι” αυτό και πληρώνονται περισσότερο, επειδή ακριβώς ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος. Γι” αυτό και ο Ράφαελ αν και έμεινε μόνο δύο σεζόν στον Παναιτωλικό άφησε ιστορία. Γι” αυτό και όλοι θα τον θυμούνται ως από τους καλύτερους πορτιέρο που πέρασαν από το Αγρίνιο. Γι” αυτό και η ΠΑΕ, θέλοντας να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τον ευχαρίστησε θερμά με μια ανακοίνωση που σπάνια βγάζει σε τόσο ζεστό τόνο για παίκτες που αποχωρούν. Γιατί, πέραν των άλλων εκτός από εξαιρετικός πορτιέρο ήταν και άριστος επαγγελματίας. Αδερφέ σε ευχαριστούμε!
 734
Perry

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl