Ικανοποίηση και δουλειά

panetolikos3

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση που επικρατεί στις τάξεις του Παναιτωλικού μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Το γεγονός ότι κέρδισαν στην έδρα ενός αντιπάλου που λίγες ομάδες θα καταφέρουν να τον κερδίσουν σπίτι του σε συνδυασμό με την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου αισιόδοξους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, με τον Πόντες και το επιτελείο του να καλούνται τώρα στη διακοπή που υπάρχει, να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες της ομάδας ώστε αυτές να βελτιωθούν και ο Παναιτωλικός να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στην επανέναρξη του μαραθωνίου.

Ρίσκαρε και… κέρδισε!

Για εκείνο που μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος ο πορτογάλος τεχνικός του Παναιτωλικού αυτό δεν είναι άλλο από την ίδια ενδεκάδα της πρεμιέρας που προτίμησε να παρατάξει και στην Τρίπολη. Αν και τα λάθη στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν πολλά, ο Πόντες προτίμησε να εμπιστευτεί τους ίδιους έντεκα και στο παιχνίδι με τους Αρκάδες (αφήνοντας παίκτες όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Κυριακίδης και ο Ντιέγκο Μπεχαράνο είτε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής), με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον κόουτς του Παναιτωλικού μιας και η αποστολή στην Τρίπολη επισφραγίστηκε από μια μεγάλη νίκη και τον κ. Πόντες στη συνέχεια να δίνει τα εύσημα στους παίκτες του. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι ήταν όλα τέλεια μιας και ο Παναιτωλικός εμφάνισε αρκετές αδυναμίες που καλείται τώρα ο τεχνικός της ομάδας να διορθώσει ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τα ίδια λάθη.

Νωθρό ξεκίνημα και ατομικά λάθη

Δύο είναι τα τινά που έχει εστιάσει ο κ. Πόντες την προσοχή του όσον αφορά την εικόνα της ομάδας στα δυο πρώτα παιχνίδια. Το ένα έχει να κάνει με το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του με αποτέλεσμα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Αστέρας Τρίπολης να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Παναιτωλικού και το άλλο έχει να κάνει με τα ατομικά λάθη κάποιων παικτών που στο ματς της πρεμιέρας κόστισαν ενώ στην Τρίπολη η ομάδα του Αστέρα δεν τα εκμεταλλεύτηκε.

Αυτό περισσότερο – και όπως τόνισε ο κ. Πόντες-  έχει να κάνει και με την ομοιογένεια της ομάδας μιας και ο Παναιτωλικός είναι μια νέα ομάδα που ακόμη χτίζεται και το διάστημα των δεκαπέντε ημερών διακοπής είναι βάλσαμο για το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ώστε να εστιάσουν σε αυτές ακριβώς τις αδυναμίες και να τις διορθώσουν.

Βγάζει μάτια ο Ουάρντα, ικανοποίηση και για Μαρκόφσκι

Αν για κάτι μπορεί να νοιώθουν δικαιωμένοι στον Παναιτωλικό αυτό δεν είναι άλλο από τις δύο τελευταίες μεταγραφές του πραγματοποίησε η ομάδα με τους Ουάρντα και Μαρκόφσκι να ενσωματώνονται στο σύλλογο κυριολεκτικά την ύστατη ώρα πριν την πρεμιέρα και μέχρι στιγμής να έχουν δώσει για τα καλά τα διαπιστευτήριά τους. Κι αν για τον Μαρκόφσκι και την ποιότητά του γνωρίζαμε αρκετά μιας και αγωνίζεται για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, εκείνος που κυριολεκτικά έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι ο αιγύπτιος μεσοεπιθετικός Αμρ Ουάρντα που με το που ήρθε άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του από τα μαλλιά και κάνοντας τρομερές εμφανίσεις τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Αστέρα έχει πάρει μέχρι στιγμής τη φανέλα… σπίτι του αναγκάζοντας τον Πόντες να αφήσει στον πάγκο τον (προερχόμενο κι από τραυματισμό πάντως) Λούκας Βιγιαφάνιες ο οποίος με την είσοδό του στην Τρίπολη ως αλλαγή του αιγύπτιου σκόραρε κάνοντας το δίλημμα για τον Πόντες ακόμη μεγαλύτερο με τη… συνέχεια να αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα!

«Σφαγή» για μια θέση, ευχάριστα τα διλήμματα

Πέραν των αδυναμιών που εμφάνισε στα δυο πρώτα παιχνίδια η ομάδα του Παναιτωλικού, εκείνο που φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού είναι οι πολλές και ισάξιες λύσεις που έχει στα χέρια του ο Πόντες στις θέσεις του κέντρου και στα άκρα. Τόσο αυτοί που αγωνίστηκαν όσο και οι… αλλαγές τους έχουν δώσει μέχρι στιγμής εξαιρετικά δείγματα γραφής με τον τεχνικό των αγρινιωτών να τρίβει από τη μια τα χέρια του από ικανοποίηση και από την άλλη να έχει να… διαλέξει από μια πλειάδα παικτών που μπορούν να του κάνουν τη δουλειά το ίδιο καλά και να καλείται να διαχειριστεί την υπάρχουσα –ευχάριστη- κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επιλέγοντας τους καταλληλότερους σύμφωνα με το πρόσωπό τους στις προπονήσεις αλλά και με τον αντίπαλο που έχει να αγωνιστεί ο Παναιτωλικός. Στις ευχάριστες εκπλήξεις πάντως – πέραν των άλλων- μπορεί να προστεθεί και ο Ρουσκουσέδα που στα δυο ματς που μπήκε ως αλλαγή, αν και ο χρόνος συμμετοχής του δεν ήταν αρκετός, έδειξε ότι… χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας ενώ και η παρουσία του Ρομέρο (που ακόμη δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής) αυξάνει περισσότερο τον ανταγωνισμό προς όφελος της ίδιας της ομάδας.

Δυο μαζεμένα βραβεία για Ουάρντα

Η πολύ καλή του εμφάνιση σε συνδυασμό με το υπέροχο γκολ που πέτυχε στην Τρίπολη έφεραν στον Αμρ Ουάρντα τα δυο πρώτα βραβεία καθώς ο αιγύπτιος παίκτης αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης στη σχετική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ενώ το γκολ του ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής στην ανάλογη ψηφοφορία που διεξάγει η nova και τον ποδοσφαιριστή να βγάζει την έκδηλη ικανοποίησή του για τις πρώτες του αυτές βραβεύσεις προσδοκώντας σε ανάλογη συνέχεια.

Στο «μάτι» ο Μπαλμπόα

Η ανάγκη για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ειδικά στη θέση του σέντερ φορ (μιας και μετά τον Μαρκόφσκι αξιόπιστη λύση δε φαίνεται να υπάρχει) και το… ορθάνοιχτο παράθυρο που άφησε ο Λιονέλ Πόντες μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι πληροφορίες ότι ο Παναιτωλικός έχει βάλει στο «μάτι» εδώ και αρκετό καιρό τον 30χρονο επιθετικό από την Ισημερινή Γουινέα Χαβιέρ Μπαλμπόα που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Εστορίλ (41 συμμετοχές, 5 γκολ) και πλέον είναι ελεύθερος. Ο Μπαλμπόα που στα πρώτα βήματα της καριέρας του αγωνίστηκε τόσο στις μικρές ομάδες της Ρεάλ όσο και στην πρώτη ομάδα (τη διετία 2006-2008 είχε επτά συμμετοχές), έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς έχει αγωνιστεί και στις Ράσινγκ Σαντατέρ, Μπενφίκα, Καρταγένα, Αλμπαθέτε και Μπέιρα Μαρ (46 συμμετοχές, 8 γκολ) πριν τον τελευταίο του σταθμό την Εστορίλ. Για τον παίκτη έχει προσωπική άποψη και ο Λιονέλ Πόντες καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά από το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και τα πάντα είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά με τον Παναιτωλικό να εξετάζει την περίπτωσή του με ενδιαφέρον χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια οριστική εξέλιξη.

panetolikos3

 Π.Κ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl