Αισιοδοξία στη Λαϊκή Ενότητα Βλέπει έδρα στην Αιτωλαοακαρνανία. Ιδρυτική συνέλευση στο Αγρίνιο.

DSCN8122

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την εκλογική απήχηση του νέου κόμματος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ξενοδοχείο του Αγρινίου η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας.

Το κόμμα που ιδρύθηκε από βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να καταγράφει σημαντική απήχηση στη Αιτωλοακαρνανία ενώ στις τάξεις του προσχώρησαν δεκάδες στελέχη και μέλη της του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός της συνέλευσης της Πέμπτης ήταν η  Νομαρχιακής Επιτροπής στην Αιτωλοακαρνανία .Στο πλαίσιο της Συνέλευσης και κατόπιν της ομιλίας του μέλους Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΛΑ.Ε. κ. Βασίλη Πριμηκύρη, παραχωρήθηκε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέλευση πρώτος τον λόγο πήρε ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, προσχωρήσας στη Λαϊκή Ενότητα , κ.Θανάσης Γαλατάς.«Τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις εκλογές είναι ασφυκτικά. Η διαδικασία προσφυγής στις κάλπες ήθελε να μας προλάβει απροετοίμαστους. Εμείς θέλουμε να φτάσει το εναλλακτικό πρόγραμμα της ΛΑΕ σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ήμουν, όπως ξέρετε,  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία και θέλω να πω ότι, σε σχέση με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μας χρεώνουν, ήταν οι επιλογές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που την προκάλεσαν. Είναι κόντρα στην αντίληψή μας και τα πιστεύω μας η υπηρέτηση μνημονιακών πολιτικών», ανέφερε στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Θανάσης Γαλατάς, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαίτερης σημασίας» τη συνολική παραίτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρηση των περισσότερων μελών της στη ΛΑ.Ε., καθώς και το γεγονός ότι πολλά μέλη της Ν.Ε. αλλά και των κατά τόπους οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, έχουν προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα.«Το γεγονός ότι στη ΛΑΕ προσχώρησαν τα στελέχη με τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική δράση, που ήταν μπροστά στους αγώνες, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νέο αυτό μέτωπο έχει σταθερές βάσεις. Θέλουμε η ΛΑΕ να γίνει ένα ευρύ μέτωπο αριστερών, προοδευτικών, αντιμημονιακών. Θέλουμε να είναι η φωνή του εναλλακτικού δρόμου, όχι του μνημονιακού μονόδρομου. Δεν πιστεύουμε ότι κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια, θέλουμε όμως να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές», ανέφερε ακόμη ο κ. Γαλατάς.

Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία από τον κ. Πριμηκύρη. «Η κυβέρνηση αυτή παραιτήθηκε. Δεν διασπάστηκε εξ αιτίας ημών. Ο πρώην σύντροφος Αλέξης Τσίπρας Δεν μπήκε καν στη βουλή να θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης. Είχε την απαίτηση όλα τα μέλη της Κ.Ε., όλη η Κ.Ο. , τους οποίους θυμήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας, να πουν κι εκείνοι σε όλα ναι!», είπε το στέλεχος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος του κ. Λαφαζάνη. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το «νεφελώδες τοπίο της δημιουργικής ασάφειας του κ. Βαρουφάκη ήταν εκείνο που δεν άφησε να προχωρήσει η ετεροβαρής συμφωνία προς την οποία έκλεινε το θέμα στις 23 του Φλεβάρη». Σε άλλο σημείο ανέφερε ως βασικές θέσεις της ΛΑ.Ε. την περικοπή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη στάση πληρωμών , ενώ υπερασπίστηκε πως υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα. «Σε αυτή τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη λέμε όχι. Έξω από το ευρώ θα δυσκολευτούμε δύο, τρείς ή έξι μήνες, αλλά μέχρι εκεί. Θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση  όλης της Αριστεράς  σε ένα πλατύ μέτωπο», κατέληξε ο ίδιος.

Το ψηφοδέλτιο

Όπως συνέβη σε όλα τα κόμματα οι διεργασίες για τη συγκρότηση της λίστας κορυφώθηκαν χθες Παρασκευή με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα Σάββατο. Χθες οι πληροφορίες συνέκλιναν πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο εκπαιδευτικός Γιάννης Κολοβός, πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο, ένας συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς. Στη λίστα δεδομένη θεωρείτο η συμμετοχή της Βαλάντης Ευπατρίδη (επίσης πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο) καθώς και του  πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Γαλατά  ενώ σε τιμητική θέση (πιθανόν την 9η) θα είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος  Κώστας Κούστας από τη Ναύπακτο.

Στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας διάχυτη είναι η εκτίμηση πως το κόμμα θα κατακτήσει έδρα στην Αιτωλοακαρνανία και θα σημειώσει υψηλή επίδοση ενώ αναμένεται να εντείνει τη δράση του.

DSCN8122

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl