Οι θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο

anel

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποίησε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος. Η παρουσίαση έγινε από τον Παναγιώτη Σγουρίδη, πρόεδρο της πανελλαδικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και υφυπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης. Μαζί του ήταν και το μέλος της ίδιας επιτροπής, Κώστας Μπουρλέτης, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής εκλογικού αγώνα Κώστας Ντούπης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ θα είναι οι:  Θύμιος Δρόσος (φιλόλογος που έχει διατελέσει σε πολλές θέσεις κρατικής ευθύνης) , Γιώργος Σταθόπουλος (τ. δήμαρχος Πυλλήνης) , Παναγιώτης Μιχαλάτος (οικονομολόγος) , Βαγγέλης Παπαγεωργίου (δικηγόρος) , Δήμητρα Αλεξανδροπούλου (άνεργη) , Ουρανία Μπούρχα (ιατρός), Σπυριδούλα Καραγεωργίου (εργαζόμενη στο Αττικό Μετρό) , Διογένης Παπαδόπουλος (μηχανικός) και Συμεών Γκοργκόλης (εκπαιδετικός).

Ο κ. Σγουρίδης έκανε λόγο για αξιόμαχα στελέχη που μπορούν να φέρουν έδρα στην Αιτωλοακαρνανία και στη συνέχεια έκανε μια ανασκόπηση της πορείας των ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, αιτιολογώντας την τελική τους στάση υπέρ της συμφωνίας που πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή. Όπως εξήγησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βασιζόταν μόνο στην καλή χημεία μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων αλλά στη συμφωνία για σκληρή διαπραγμάτευση και στην ανάγκη για κάθαρση, για πάταξη της διαπλοκής.

Αφού άφησε σαφείς αιχμές για την διαπραγματευτική ομάδα Βαρουφάκη κι επισήμανε ότι το κόμμα του δεν είχε ρόλο στις διαπραγματεύσεις, εξήγησε ότι η συμφωνία επέτρεψε το σχέδιο Σόιμπλε που ήταν έξοδος από την ευρωζώνη και ανθρωπιστική βοήθεια, όπως είπε. Αποκάλυψε, δε, ότι το δημοψήφισμα και το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που ακολούθησε απέτρεψαν  το να μείνει η Ελλάδα μόνη. «Είχαμε αποφασίσει με κάθε κόστος να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη. Διαφορετικά το διαβατήριο της χώρας θα ήταν σαν το Σκοπιανό και το Αλβανικό. . Αυτό σημαίνει ότι τώρα η χώρα θα είχε ένα ακόμα πρόβλημα με το δημογραφικό καθώς θα γινόταν στρατόπεδο μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων. Ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί έχουμε πατριωτική δομή», είπε και συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις απέδειξαν πως κάποιοι ήθελαν από την αρχή τη δραχμή και τη ρήξη με την Ευρώπη και ήταν εκείνοι που έριξαν την κυβέρνηση.

Όπως τόνισε δεν μας θεωρούν δεδομένους πια, έγινε γνωστό πως για όλα φταίει η διαπλοκή και χωρίς παραγωγή δεν μπορούμε να σταθούμε. Επανέλαβε πολλές φορές πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έφτασε στον κόσμο που δανείστηκε γι’ αυτή ενώ στα θετικά έβαλε και το ότι χρηματοδοτούμαστε μέχρι το 2018 που δεν θα μπορούσαμε αλλιώς ενώ μπήκε στο τραπέζι και το χρέος. «Η Ελλάδα είναι μια μπουτίκ αγροδιατροφική», ανέφερε, ενώ για τα γκάλοπ είπε πως πάλι θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και θα διαψευστούν αφού οι ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη Βουλή. «Ο Πάνος Καμμένος είναι καθαρός γιατί αν μια τρίχα από τα μαλλιά του είχαν τα μεγάλα συμφέροντα θα τον είχαν ήδη ξετινάξει», εξήγησε για τον χαρακτηρισμό «αντισυστημικά» που χρησιμοποίησε πολλές φορές για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Εντύπωση έκανε πάντως ότι απαντώντας σε ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού αλλά, όπως είπε, για να συνεργαστούν οι ΑΝΕΛ με τον οποιονδήποτε θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τα βαρίδια της διαπλοκής. Για τους χαρακτηρισμούς «δωσίλογοι» και «γερμανοτσολιάδες» εξήγησε ότι πήγαιναν σε συγκεκριμένους πολιτικούς ενώ για τους δανειστές είπε ότι από το 2010 μέχρι το 2015 δεν υποχώρησαν πουθενά και σε κάποια από αυτά που ζητούσαν τα μνημόνια είχαν και δίκιο!

O επικεφαλής του ψηφοδελτίου Θύμιος Δρόσος δήλωσε τα εξής:  «Στις εκλογές του Ιανουαρίου, συνεργάστηκα εκλογικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, συμμετέχοντας στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Πάνου Καμμένου, να ηγηθώ ως πρώτος μεταξύ ίσων, του ψηφοδελτίου μάχης των ΑΝΕΛ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Εκφράζω την πεποίθηση, ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, θα δώσουν τη δυνατότητα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, να αποτελέσουν εγγύηση σταθερότητας και δύναμη ευθύνης στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, και στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

anel

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl