Πρόβλημα το σταμάτημα των έργων περιμετρικά του Πάρκου Φωνές από περίοικους για επικινδυνότητα. Πιστώθηκαν οφειλόμενα στον εργολάβο από το ΕΣΠΑ, ξεκινά και πάλι, λέει ο δήμος Αγρινίου

3

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες από κατοίκους που ζουν γύρω από το Πάρκο Αγρίνιου για την κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί το οδόστρωμα μετά και το σταμάτημα της εργολαβίας που είχε αναλάβει την ανάπλαση των περιμετρικών του Πάρκου οδών.

Το πιο καίριο και συνάμα επικίνδυνο σημείο είναι η γωνία Καζαντζάκη και Σαμιώτη όπου η απόληξη δυο στην ουσία διαλυμένων δρόμων προκαλεί προβλήματα όχι μόνο στα διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και στους μαθητές που πλέον κατευθύνονται στα σχολεία της περιοχής. Εν ολίγοις οι κάτοικοι  λένε ότι δεν φτάνει η κατάσταση μέσα στο πάρκο αλλά τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και περιπτώσεις δρόμων που δεν οδηγούν πουθενά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι βροχές μιας μόνο μέρας κατέδειξαν ότι ένας χείμαρρος με χώμα και μπάζα ξεκινά από τη συμβολή των οδών αυτών και καταλήγει στην δημοτική βιβλιοθήκη!

Τρύπες στο έδαφος αναχώματα και αδιέξοδα που ορίζουν ανύπαρκτες σημάνσεις και διαχωριστικά. Οι κάτοικοι λένε ότι έχουν απευθυνθεί στον δήμο, ο οποίος τους έχει εξηγήσει ότι η φύλαξη και η ασφάλεια εντός εργοταξίου βαραίνουν αποκλειστικά τον εργολάβο. «Μόνη λύση είναι να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα, πράγμα που είναι η επόμενη κίνησή μας», αναφέρει στο «Γ» κάτοικος της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο εργολάβο μετά την έκπτωση ανήλθε στο ποσό 1.565.776,57 ευρώ.

Η σχετική ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου, μετά από ερώτηση του «Γ» είναι ότι το υπόλοιπο ποσό από τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το έργο της ανάπλασης των περιμετρικών οδών του Πάρκου δεν έχει εκταμιευθεί, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να έχει διακόψεις  τις εργασίες, για όσο διάστημα δεν παίρνει τα χρήματά του. Αυτό συμβαίνει βεβαία σε πολλά, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, έργα, μετά την επιβολή των capital controls. Θυμίζουμε ότι η ΚΕΔΕ είχε στείλει έγγραφο στο Υπουργείο ζητώντας την παράταση του ΕΣΠΑ ενώ το ίδιο ζήτησε και ο δήμαρχος Αγρινίου από τον πρώην Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη στο υπόμνημα που το κατάθεσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγρίνιο, αναφερόμενος σε έργα που αφορούν την περιοχή. Να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόκειται για ξεχωριστή εργολαβία από τα υπόλοιπα έργα στο Πάρκο. Οι κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου, ωστόσο, απαιτούν, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, να δοθεί  τουλάχιστον μια προσωρινή λύση ώστε να γίνεται ασφαλέστερα η διέλευση ων πεζών.

Επί του πιεστηρίου, πάντως, το «Γ» πληροφορήθηκε ότι την Πέμπτη ο εργολάβος είδε να πιστώνεται στο λογαριασμό του ένα μέρος από χρήματα που του οφείλονταν και οι εκτιμήσεις από τον δήμο Αγρινίου έλεγαν ότι ίσως και στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας τα έργα θα ξεκινήσουν και πάλι.

1

3

2

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl