Σεφτέ στους… άσσους

19

Τον Πανθρακικό αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή στο Αγρίνιο (18:15, novasports3) ο Παναιτωλικός. Οι αγρινιώτες του Λιονέλ Πόντες θέλουν μετά το διπλό επί του Αστέρα στην Τρίπολη και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, να κάνουν σεφτέ και στους… άσσους πετυχαίνοντας την πρώτη τους εντός έδρας νίκη μιας και στο εναρκτήριο ματς στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 2-1.

Δυο έξω, αμφίβολος ο Καμαρά

Με τους –γνωστούς πάντως- απόντες συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το αυριανό παιχνίδι. Ο Κόρσιενς (ράγισμα στο μετατάρσιο) παρέμεινε εκτός προγράμματος συνεχίζοντας με ατομικό (οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμος περί τα τέλη Σεπτεμβρίου) ενώ ατομικό πρόγραμμα συνέχισε και ο έτερος τραυματίας Κωνσταντινόπουλος. Ένα σφίξιμο που ένοιωσε ο Καμαρά στην προπόνηση της Πέμπτης τον ανάγκασε να ακολουθήσει θεραπεία και η συμμετοχή του στην αποστολή θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του πορτογάλου τεχνικού που αφού ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του τα λάθη που έγιναν στο φιλικό με την ΑΕΚ, προετοίμασε εντατικά όλη την εβδομάδα την ομάδα του εστιάζοντας τόσο στην αμυντική τακτική (με ασκήσεις αμυντικής μετάβασης) όσο και στην επιθετική οργάνωση του Παναιτωλικού.

Εκείνο που περιμένει πρωτίστως από τους παίκτες του ο Πόντες είναι να δει μια σαφή βελτίωση στην άμυνα μιας και τα λάθη από τα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έλειψαν, ανεξάρτητα από το αν αυτά δεν κόστισαν βαθμούς στην Τρίπολη.

Πίεση από το πρώτο λεπτό

Με την προσφιλή του τακτική, αυτή της πίεσης στα τρία τέταρτα του γηπέδου αναμένεται να αγωνιστεί και στο αυριανό παιχνίδι ο Παναιτωλικός μιας και οι εντολές του πορτογάλου τεχνικού είναι σαφείς για πίεση από το πρώτο λεπτό ώστε να αναγκάσει ο Παναιτωλικός τον αντίπαλό του σε λάθη και αποκτώντας τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας να φανεί απειλητικός από νωρίς. Το γρήγορο γκολ που θα ξεκλειδώσει την –αναμενόμενα- σφιχτή άμυνα του αντιπάλου είναι το ζητούμενο και ο Πόντες ευελπιστεί η ομάδα του να βγάλει το καλό της πρόσωπο στο τερέν που σε συνδυασμό με ένα γκολ νωρίς, θα κάνει τον αγώνα πιο εύκολο φέρνοντας τον Παναιτωλικό κοντά στη δεύτερή του νίκη.

Με Βιγιαφάνιες στην ενδεκάδα

Με τον Λούκας Βιγιαφάνιες στο αρχικό σχήμα αναμένεται να παρατάξει τον Παναιτωλικό ο Λιονέλ Πόντες. Η πρώτη… δοκιμή έγινε στο φιλικό με την ΑΕΚ όπου εκεί ο Πόντες χρησιμοποίησε τον αργεντινό παίκτη για πρώτη φορά από την αρχή και αυτό αναμένεται να έχει αύριο συνέχεια σε μια τακτική του Πόντες φουλ επιθετική μιας και το ζητούμενο στο αυριανό παιχνίδι είναι μόνο η νίκη.

Στην άμυνα Κούσας και Παπάζογλου δεν αλλάζουν όπως και στο αριστερό άκρο θα βρίσκεται ξανά ο Κέβιν. Ερωτηματικό υπάρχει για τη θέση του τερματοφύλακα αν και μέχρι στιγμής ο Πόντες δείχνει να στηρίζει τον Στεφανάκο ενώ μεγαλύτερο είναι το ερωτηματικό που υπάρχει για το αν θα προτιμηθεί ξανά ο Κουτρομάνος στο δεξί άκρο ή ο Πόντες θα δώσει φανέλα βασικού στον πανέτοιμο (και με πιο επιθετικά χαρίσματα) Ντιέγκο Μπεχαράνο. Στο κέντρο ο Μάκος έχει «κλειδώσει» τη θέση ενώ η παρουσία του Βιγιαφάνιες πιθανότατα θα αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ντάνι Μπεχαράνο κάτι που έγινε και στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο πολύ ανεβασμένος Ρουσκουσέδα με τον Πόντες να αποφασίζει αν θα επιλέξει εκείνον ή τον Μάρκος Πάουλο που αγωνίστηκε και στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ Κάπελ και Μαρκόφσκι θα συμπληρώσουν τους αρχικούς ένδεκα με τα διλήμματα για τον Πόντες να είναι πολλά και ευχάριστα, ιδιαίτερα για το μεσοεπιθετικό κομμάτι όπου υπάρχει μια πλειάδα ικανών και ισάξιων παικτών.

Φτηνές τιμές στα εισιτήρια

Ιδιαίτερα προσιτές είναι οι τιμές που ανακοίνωσε η ΠΑΕ όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι μιας και αυτές κυμαίνονται από 5 έως 15 ευρώ. Συγκεκριμένα, στις θύρες στο πέταλο 6 και επτά η τιμή τους είναι 5 ευρώ, στις θύρες 3 και 5 της μικρής κερκίδας κοστίζουν 7 ευρώ ενώ στη μεγάλη κερκίδα και στις θύρες 1 και 2 η τιμή τους είναι στα 15 ευρώ. Στον Παναιτωλικό ευελπιστούν σε ανταπόκριση του κόσμου μιας και το γεμάτο γήπεδο και ο παλμός είναι πάντα ένα ζητούμενο για τους αγρινιώτες, κάτι που συνέβη και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεδομένη πάντως θεωρείται ξανά η απουσία των οργανωμένων φιλάθλων οι οποίοι για φέτος έχουν επιλέξει να απέχουν από τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναιτωλικού, δίνοντας πάντως το παρών σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και όπου αυτό είναι εφικτό.

Τρία στα τρία η προϊστορία

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετρά ο Παναιτωλικός με αντίπαλο τον Πανθρακικό στο Αγρίνιο. Η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν τη σεζόν 2010-2011 για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής όπου ο μετέπειτα πρωταθλητής Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0. Ακολούθησαν δυο νίκες για το πρωτάθλημα της Super League  με το ίδιο σκορ (3-1), η μια πέρυσι με το χατ τρικ του Μορένο και η άλλη την προηγούμενη σεζόν (2013-2014) με τον Παναιτωλικό να γυρίζει τούμπα το 0-1 του ημιχρόνου που προηγήθηκαν οι Θρακιώτες και τον Θεοδωρίδη να σημειώνει δυο γκολ (το άλλο ο Νταλμά).

Σφυρίζει ο Παπαπέτρου

Ο Τάσος Παπαπέτρου (συνδ. Αθηνών) ορίστηκε να διευθύνει το αυριανό παιχνίδι έχοντας ως βοηθούς του τους κ. Τσολάκη (Αθηνών) και Μεσσήνη (Αχαϊας), ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο κ. Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).

19

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl