Εντός περι… οχής Ζητούμενο οι τρεις βαθμοί

ENTOS

Γεγονός είναι ότι η εύκολη ήττα από την ΑΕΚ στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής με το ευρύ 3-0 προκάλεσε ανησυχία στους κόλπους της ομάδας. Εκείνοι που περίμεναν μια σταθερά αυξανόμενη βελτίωση του Παναιτωλικού μετά το μεγάλο διπλό στην Τρίπολη μάλλον… ανασκουμπώθηκαν και αρχίζουν και το ξανασκέφτονται για το ποιες μπορεί να είναι τελικά οι πραγματικές δυνατότητες της φετινής ομάδας.

Όσο κι αν η ήττα ήταν όντως με… περίπου κάτω τα χέρια, επιτρέψτε μου να μην μπω σε τρυπάκια απογοήτευσης, όπως και δε μπήκα σε κανένα τρυπάκι ενθουσιασμού μετά την πρώτη μας επίσημη νίκη.

Τα αμυντικά κενά που έκαναν πάντως ξανά την εμφάνισή τους (για τρίτο σερί παιχνίδι) είναι θαρρώ το μείζον θέμα που έχει να επιλύσει ο Πόντες. Όπως και να έχει πάντως και επειδή όπως ξαναέγραψα η ομάδα είναι καινούργια, θέλει το χρόνο της για να δέσει και να δείξει αυτό που πραγματικά μπορεί (ή έστω δεν μπορεί) στο τερέν.

Το καλό σε όλα αυτά είναι από τη μια η πρώτη νίκη που μας έδωσε ψυχολογία και από την άλλη το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Με δυο σερί ήττες στην έδρα τους ξεκίνησαν οι θρακιώτες το φετινό μαραθώνιο και ήδη… κόλλησαν πάνω τους τη στάμπα του φαβορί για υποβιβασμό. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα έρθουν αύριο για να… χάσουν ούτε ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο. Θα το παλέψει ο Πανθρακικός το ματς για να πάρει ότι μπορεί. Ταμπουρωμένος στην άμυνα θα είναι και θα προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο μεταδίδοντας το άγχος στην ομάδα μας. Ότι περίπου έγινε από την ανάποδη στην Τρίπολη. Φουριόζοι μπήκαν οι Αρκάδες, δεν τα έβαλαν στην αρχή, το έφαγαν στην πρώτη μας κατεβασιά και το έργο γύρισε τούμπα. Το αναφέρω αυτό για να θυμίσω απλά ότι όσο εύκολο μπορεί να φαίνεται ένα παιχνίδι, τόσο ανάποδα και αγύριστα μπορεί να εξελιχθεί.

Το φάρμακο σε αυτές τις περιπτώσεις λέγεται γρήγορο γκολ. Αν σκοράρουμε νωρίς, κερδίσαμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δε νομίζω πως είναι ο Πανθρακικός η ομάδα που θα μπορέσει να γυρίσει το ματς μέσα στο Αγρίνιο. Αν δε μπει όμως νωρίς το πρώτο γκολ, υπάρχει θέμα. Το τι είδους, θα φανεί. Σίγουρα θα βγει άγχος γιατί το συγκεκριμένο ματς όπως και να το κάνεις είναι από εκείνα τα παιχνίδια που πιο πολλά μπορείς να χάσεις (σε βαθμούς και ψυχολογία πιο πολύ) παρά να κερδίσεις (τρεις εντός προγράμματος βαθμοί).

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση, ειδικά τώρα στις αρχές, είναι οι τρεις βαθμοί. Και αν ντουμπλάρουμε τις νίκες νομίζω πως η συγκομιδή των έξι βαθμών στα τρία πρώτα παιχνίδια θα είναι… ταμάμ. Και βήμα – βήμα προχωράμε. Αποκτά περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της η ομάδα, δένει περισσότερο σαν σύνολο και κοιτάζει το κάθε επόμενο ματς με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Κι αν εκτός από τη νίκη την Κυριακή, δούμε και πιο βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο με λιγότερα λάθη και περισσότερη δημιουργία, αυτό θα είναι ένα καλό σημάδι προόδου.

ENTOS

Perry

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl