Να… τριτώσει το καλό! Την τρίτη σερί νίκη ψάχνει ο Παναιτωλικός με τη Βέροια

unnamed (2)

Τη Βέροια υποδέχεται την ερχόμενη Τρίτη 22/9 (18:15, novasports1) στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Λιονέλ Πόντες μετά την προηγούμενη εντός έδρας νίκη επί του Πανθρακικού, επιζητά μια ακόμη επί της δυνατής ομάδας της Ημαθίας τόσο για να… τριτώσει το καλό (νικών) όσο και για να αναρριχηθεί ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Συνεχίζεται η προετοιμασία

Εν μέσω… εθνικών εκλογών, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το παιχνίδι της Τρίτης με τον Πόντες να έχει στη διάθεσή του δυο έξτρα μέρες προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του μιας και η τέταρτη αγωνιστική ορίστηκε εμβόλιμα (Τρίτη και Τετάρτη) λόγω των εκλογών της Κυριακής.

Στο… μέτωπο των τραυματιών δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά με τους Κόρσιενς, Καμαρά και Κωνσταντινόπουλο να συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα και τους υπόλοιπους παίκτες να είναι κανονικά στη διάθεση του πορτογάλου τεχνικού.

Πιο δυνατό ξεκίνημα

Αν κάτι έχει προβληματίσει τον πορτογάλο τεχνικό του Παναιτωλικού αυτό δεν είναι άλλο από το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του και στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος μιας και μετά τον Παναθηναϊκό και την Τρίπολη και με τον Πανθρακικό, ο Παναιτωλικός μπήκε μάλλον μουδιασμένα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να του δημιουργήσει προβλήματα και να φανεί απειλητικός. Από τη στιγμή βέβαια που οι αγρινιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, αυτό όμως δε μπορεί να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι και συν τοις άλλοις η Βέροια είναι μια σαφώς πιο δυνατή και ποιοτική ομάδα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Ο Πόντες θέλει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο ερχόμενο παιχνίδι μη δίνοντας δικαιώματα στον αντίπαλό τους και με τη γνωστή συνταγή (γρήγορο γκολ) να γίνουν τα αφεντικά του αγώνα.

Από την άλλη, το θετικό που εστιάζεται είναι η διατήρηση για δεύτερο παιχνίδι του μηδέν στην άμυνα με τον Πανθρακικό μάλιστα να μην απειλεί μετά το ένα – μηδέν, κάτι που πιστώνεται στα θετικά της εικόνας της ομάδας ενώ έμφαση δίνεται στις προπονήσεις και στο τελείωμα των φάσεων μιας και οι ευκαιρίες που σπαταλήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι ήταν αρκετές.

Εμπιστεύεται τους ίδιους

Απόλυτα ικανοποιημένο έχει αφήσει τον Λιονέλ Πόντες το αρχικό σχήμα που χρησιμοποιεί και στα τρία παιχνίδια (έχει ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα) με τον κόουτς του Παναιτωλικού να το τονίζει αυτό σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε μετά το ματς με τον Πανθρακικό. Το πιθανότερο είναι ο κόουτς των αγρινιωτών να παρατάξει τους ίδιους έντεκα και στο παιχνίδι με τη Βέροια με το μεγάλο δίλημμα πάντως να ακούει στο όνομα Λούκας Βιγιαφάνιες καθώς με την είσοδό του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό η ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο όψη, έγινε πιο δημιουργική και έφτιαξε αρκετές φάσεις, κάτι που παραδέχθηκε ο πορτογάλος τεχνικός. Ενδεχόμενο σχήμα με τον αργεντινό στην ενδεκάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί εντελώς και αν συμβεί ο Πάουλο θα είναι εκείνος που θα καθίσει στον πάγκο, ο Πόντες όμως τόνισε στις δηλώσεις του ότι μέχρι στιγμής βλέπει τον Βιγιαφάνιες ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση που ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα μπορεί με την είσοδό του να αλλάξει (προς το καλύτερο) τη μορφή του παιχνιδιού. Ερωτηματικό που χρήζει απάντησης είναι και η απουσία του Ντιέγκο Μπεχαράνο ο οποίος αν και είναι καθ’ όλα έτοιμος και προπονείται εδώ και καιρό κανονικά, δεν έχει συμπεριληφθεί καν στην αποστολή της ομάδας σε κανένα παιχνίδι και μέλλει να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτό και στο ματς με τη Βέροια μιας και ο Ντιέγκο Μπεχαράνο ήταν πέρυσι βασικός, αναντικατάστατος και από τους καλύτερους παίκτες στην εξαιρετική παρουσία του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα.

Επιστρέφει ως αντίπαλος ο Εντζενγκέλε

Μια σημαντική… επιστροφή αναμένεται να συμβεί την Τρίτη στο γήπεδο του Παναιτωλικού μιας και Γουίλιαμ Ετζενγκέλε θα επιστρέψει στο Αγρίνιο, αυτή τη φορά φορώντας τα χρώματα της Βέροιας για να τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος στην πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα. Αναμφίβολα η παρουσία του στον Παναιτωλικό τα τρία χρόνια που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετική και η εκτίμηση προς το πρόσωπό του είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το χειροκρότημα που θα εισπράξει από τους φίλους της ομάδας μιας και ήταν εκ των αγαπημένων παικτών στον κόσμο του Αγρινίου, όντας εξαιρετικός επαγγελματίας και άψογος χαρακτήρας.

Πέραν του Ετζενγκέλε η ομάδα της Βέροιας έχει κάνει φέτος και κάποιες άλλες εξαιρετικές προσθήκες με πιο σημαντικές αυτές των Αμπντούν και Γιουσούφ και έχει ως στόχο και φέτος να κάνει μια πολύ καλή πορεία φτάνοντας όσο ψηλότερα γίνεται. Στο τελευταίο παιχνίδι πάντως παραδόθηκε αμαχητί στον ΠΑΟΚ χάνοντας με 3-0 στην έδρα της ενώ οι τέσσερις βαθμοί που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει προέρχονται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πας Γιάννινα και την εκτός έδρας νίκη επί του Πανθρακικού με 2-0 στη μοναδική μέχρι στιγμής έξοδό της μακριά από το σπίτι της.

Με Πανιώνιο, Εργοτέλη και Ζάκυνθο στο κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των ομίλων του φετινού κυπέλλου Ελλάδος που έφεραν τον Παναιτωλικό παρέα με τον Πανιώνιο, τον Εργοτέλη και την Ζάκυνθο. Οι αγρινιώτες θα κληθούν να δώσουν το πρώτο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο στα τέλη Οκτωβρίου (27,28,29 η πρώτη αγωνιστική) ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψουν τόσο στην Κρήτη (1,2,3 Δεκεμβρίου η δεύτερη αγωνιστική) όσο και στη Ζάκυνθο (15,16,17 Δεκεμβρίου η τρίτη αγωνιστική). Οι αγώνες ως γνωστόν είναι μονοί και στην επόμενη φάση περνάνε οι δύο πρώτες ομάδες και στον Παναιτωλικό έχουν θέσει στόχο φέτος να προχωρήσουν όσο περισσότερο γίνεται στο θεσμό του κυπέλλου με την πρόκριση -σε πρώτη φάση- να κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Mvp ο Παπάζογλου με Πανθρακικό

Ο Τάσος Παπάζογλου αναδείχθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Πανθρακικό με τον αμυντικό της ομάδας να έχει όντως μια εξαιρετική παρουσία και να υπερισχύει τελικά στη σχετική ψηφοφορία των Μαρκόφσκι και Ουάρντα. Η σχετική βράβευση έγινε την περασμένη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του χορηγού της ομάδας Mercedes- Benz Μ.ΣΙΔΕΡΗΣ Α.Ε.

Ράστερ

1Χ η προϊστορία!

Είναι η όγδοη φορά που οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο γήπεδο του Παναιτωλικού με την προϊστορία (σε όλες τις κατηγορίες) στις επτά προηγούμενες φορές να λέει… 1Χ!

Συγκεκριμένα οι αγρινιώτες μετράνε τρεις νίκες, τρία παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα και μια φορά η Βέροια έφυγε νικήτρια από το Αγρίνιο. Αναλυτικά:

1983-1984: Παναιτωλικός – Βέροια               1-1 (Β΄Εθνική)

1985-1986: Παναιτωλικός – Βέροια              1-1 (Β’ Εθνική)

1999-2000: Παναιτωλικός – Βέροια              0-1 (Β’ Εθνική)

2004-2005: Παναιτωλικός – Βέροια              1-0 (Γ’ Εθνική, Ζουρούδης 92’)

2010-2011: Παναιτωλικός – Βέροια               1-0 (Β΄Εθνική, Καραμαλίκης 95’)

2013-2014: Παναιτωλικός – Βέροια               0-0

2014-2015: Παναιτωλικός – Βέροια              1-0 (22’ Μαρτίνες)

unnamed (2)

 Π.Κ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl