Πάρκο: Καλλωπισμός και στο βάθος… ανάπλαση; Εργασίες καλλωπισμού και φυτεύσεις στο Παπαστράτειο δημοτικό πάρκο , εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ και με τη δημοτική αρχή να θέλει ανάπλαση αλλά να μην εξηγεί πως...

park

Το θέμα της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου του Αγρινίου, αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου την τοπική επικαιρότητα , αφού είναι πλέον ζήτημα χρόνου η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγε ομάδα πολιτών κατά της ανάπλασης, όπως αυτή είχε σχεδιαστεί και δημοπρατηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Παύλου Μοσχολιού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσφυγή που σχετίζεται με ζητήματα επουσιώδη και δευτερεύουσας σημασίας και δεν εστιάζει στην ουσία του έργου αλλά στο εάν είχε τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει νομική βάση στην προσφυγή και δεν αποκλείεται οι πολίτες να δικαιωθούν. Η απόφαση όμως έχει καθυστερήσει υπερβολικά,  η δε ανάπλαση και οι αντιδράσεις έφθειραν ιδιαίτερα προεκλογικά τον πρώην δήμαρχο, ενώ η σημερινή δημοτική αρχή, προτίμησε, όπως και σε άλλα θέματα να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας, μιλώντας γενικόλογα για διαβούλευση που έπρεπε και πρέπει να γίνει.

Σε αυτό το μοτίβο, της μη πλήρους αποσαφήνισης των προθέσεων του κινείται και στην παρούσα φάση ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, που όμως σε συζητήσεις του τουλάχιστον , έχει ταχθεί υπέρ της ανάπλασης. Να θυμίσουμε πως το έργο έχει μεταφερθεί στο νέο ΕΣΠΑ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που δείχνει πως η δημοτική αρχή δεν θέλει να χαθούν τα χρήματα. Ο δήμαρχος έχει τονίσει πως η παρέμβαση θα γίνει, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα προέλθει μετά από διαβούλευση και συμφωνία  με σκοπό να περιοριστούν οι όποιες αντιδράσεις, πράγμα που φαντάζει απίθανο βέβαια μιας και υπάρχουν πολίτες που δεν θέλουν να αλλάξει το παραμικρό στο πάρκο. Παράλληλα είναι γνωστό ότι η όποια ανάπλαση δεν μπορεί να έχει σοβαρές διαφοροποιήσεις από την υπάρχουσα μελέτη, διαφορετικά  το έργο κινδυνεύει με απένταξη και τα χρήματα θα χαθούν.

Η δημοτική ομάδα όμως του κ. Παπαναστασίου, παρουσιάζει και αυτή διαφορετικές προσεγγίσεις. Να θυμίσουμε χαρακτηριστικά ότι ο αναπληρωτής του δημάρχου κ. Καζαντζής, έχει πει , προφανώς για να γίνει αρεστός , ότι όλες οι παρατηρήσεις των πολιτών που αντιδρούν  μπορούν να γίνουν δεκτές , πράγμα όμως που είναι απολύτως ανέφικτο, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Καλαντζης έχει πει πως μπορεί να γίνει μια παρέμβαση 200 χιλιάδων ευρώ και το πάρκο να καταστεί λειτουργικό και επισκέψιμο.

Συνοψίζοντας, η περίοδος όπου το θέμα του πάρκου προσεγγίζονταν από τη σημερινή δημοτική αρχή γενικώς και αορίστως παρέρχεται πλέον και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κληθεί να πάρει θέση ξεκάθαρη.

Εργασίες καθαρισμού και δήλωση Παπαναστασίου για την ανάπλαση

Στο μεταξύ αυτές τις μέρες συνεργεία του Τομέα Πρασίνου του δήμου προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του πάρκου, φυτεύσεις λουλουδιών κλπ ώστε αυτό να καταστεί κάπως επισκέψιμο, μιας και  ο εργολάβος της ανάπλασης έχει αποχωρήσει πλέον από το έργο , η εργολαβία διαλύθηκε και δεν αποκλείεται να εγείρει και θέμα αποζημιώσεων του.

Σε σχετική του δήλωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαναστασίου επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Όλη αυτή η ιστορία με την ανάπλαση του πάρκου έχει στοιχίσει πολύ στο Αγρίνιο ! Η χρόνια εγκατάλειψή του το έχει καταστήσει σχεδόν απαγορευτικό για επίσκεψη. Μέχρι την απόφαση του ΣτΕ (που δυστυχώς έχει καθυστερήσει) εμείς πράττουμε αυτό που θεωρούμε σωστό …  Δίνουμε το απαραίτητο οξυγόνο για να κρατηθεί στη ζωή! Θα φροντίσουμε τα δένδρα, θα διαμορφώσουμε τη χαμηλή βλάστηση και θα βάλουμε γκαζόν και λουλούδια. Οι εργασίες δε στους περιμετρικούς δρόμους ξεκίνησαν και πάλι και ευελπιστώ να ολοκληρωθούν συντόμως.  Όταν δε ολοκληρωθεί με την ανάπλαση, αυτό το πάρκο κόσμημα, εναπόκειται πλέον στα χέρια των πολιτών να το περιφρουρήσουν και να το διαφυλάξουν από τυχόν βανδαλισμούς και κακόβουλες ενέργειες. Είναι στο χέρι όλων μας.»

park

Π.Η.Τ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl