Το Αγρίνιο αγκάλιασε τα Παναγρίνεια Ικανοποίηση για την επιτυχία των εκδηλώσεων

unnamed14

Με ένα πλούσιο και επιτυχημένο πρόγραμμα τετραήμερων εκδηλώσεων πολιτισμού, αθλητισμού και μνήμης ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου τα «Παναγρίνεια».

Οι εν λόγω εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), την Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και το Μουσικό Σύλλογο Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ»,  στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (I.C.E. Innovation, Cultureand Creativityfor a newEconomy) για την ανάδειξη Καινοτόμων Ιδεών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, σε αυτές  περιλαμβάνονταν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, επίσκεψη-ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, αγώνες σκακιού, επίδειξη τοξοβολίας, ταυτόχρονοι αγώνες τρεξίματος-βαδίσματος και ποδηλασίας στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, συνάντηση χορωδιών, εκδήλωση για την ιστορία και την προοπτική του Αγρινίου, καθώς και θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου.

Η μαζική και ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών κάθε ηλικίας στις εκδηλώσεις, η αθρόα παρουσία των εθελοντών σε αυτές, καθώς και η όρεξη και το μεράκι των συντελεστών τους, έστειλαν μήνυμα ότι η κοινωνία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά και στην προώθηση του «ευ αγωνίζεσθαι» ως τρόπο και στάση ζωής.

Ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχημένη διοργάνωση  των 4ήμερων εκδηλώσεων των «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ»  ανέφερε: «Το Αγρίνιο  δεν είναι κάτι άψυχο  η  άυλο. Είναι  οι άνθρωποι του, η ιστορία,  η παράδοση, τα τοπία,  τα ήθη , τα έθιμα μας τα οποία τα δέσαμε όλα αυτά μαζί , σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων και έτσι γεννήθηκαν τα ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ. Εκδηλώσεις που θα γίνουν θεσμός, αφού αναδείχθηκαν από την τοπική κοινωνία και υλοποιούνται με ευρύτερη κοινωνική ζύμωση, συναίνεση και συνεργασία».

214

unnamed14

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>