Δράσεις και απεργιακό κάλεσμα

DSCN5899

Το Συντονιστικό Συνδικάτων – Φορέων κάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης τα συνδικάτα του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καθώς και τους συλλόγους γονέων, μαθητών και φοιτητών σε κοινή σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τις δράσεις που από κοινού θα πραγματοποιήσουν ,ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία και όχι μόνο, κατά το επόμενο διάστημα.
Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Β’ΕΛΜΕ, δεν χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι από διάφορους φορείς (ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι νοσοκομείου Αγρινίου, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Β” ΕΛΜΕ αλλά και κάποιοι μαθητές)
Εν τέλει συναποφάσισαν συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στα γραφεία της Β’ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο. Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών, θα στηθούν απεργιακά κέντρα σε τέσσερα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου με σκοπό τη στήριξη της απεργίας των καθηγητών και την ενημέρωση  προς καθηγητές και μαθητές, ενώ την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από τα συνδικάτα με συμμετοχή εργαζομένων, γονέων, μαθητών, φοιτητών, συνταξιούχων, ανέργων στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Την Τρίτη εξάλλου θα οργανωθεί εκδήλωση για την ενημέρωση των του κόσμου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 8.00 το βράδυ με συνοδεία μουσικής.
Mε το βλέμμα στραμμένο  στην Παιδεία, πάρθηκαν από κοινού αποφάσεις για δράσεις καθηγητών, μαθητών, γονέων και εργαζομένων παντός κλάδου και ειδικότητας παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου. Την αρχή από τους ομιλούντες  έκανε ο πρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο οποίος και ξεκαθάρισε πως στον αγώνα τους οι καθηγητές δεν πρέπει να είναι μόνοι. «Παλεύουμε με όλους τους συλλόγους, με τα νοσοκομεία, με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους, την ΑΔΕΔΥ που είτε αποφάσισαν είτε θα αποφασίσουν απεργίες. Τα αιτήματά μας άλλωστε είναι κοινά και έχουν να κάνουν με κοινωνικά αγαθά που από δεδομένα γίνονται ζητούμενα», δήλωσε ο ίδιος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς και αναλυτικά στις κυβερνητικές αποφάσεις που πάρθηκαν και πλήττουν διάφορους κλάδους κατά τα τελευταία χρόνια: «Όμως δεν αντιδράσαμε σε αυτά. Αν αντιδρούσαμε τότε μπορεί να μη φτάναμε εδώ που φτάσαμε». Ο κ. Καραμητσόπουλος απεύθυνε για ακόμη μια φορά κάλεσμα συμμετοχής, προς όλους του καθηγητές, στην πενθήμερη απεργία που ξεκινά από τη Δευτέρα. «Να σκεφτούν πως θα ήταν να είναι εκείνοι στη θέση αυτών που θέτονται σε διαθεσιμότητα και να συμμετέχουν στην απεργία», είπε ο ίδιος.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων-νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου κα Χρ. Λιάτσου. Μιλώντας και εκείνη για εξαθλίωση και απαξίωση της παιδείας, αλλά και για τον φόβο της αξιολόγησης που κάνει πολλούς συναδέλφους να διστάζουν απέναντι στην απεργία , κάλεσε όλους τους δασκάλους να συμβάλουν και εκείνοι στον αγώνα των καθηγητών με συμμετοχή στην απεργία.
Εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου Αγρινίου, ο κ. Κώστας Παπαθανασίου μίλησε και εκείνος για ανάγκη συλλογικότητας στις κινητοποιήσεις ούτως ώστε να μην γίνουν τα αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων «βορά στις αποφάσεις της κυβέρνησης».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και οι τρείς εκπρόσωποι των Συλλόγων σχολίασαν πως αυτό που κάνει τους εργαζομένους να μην αντιδρούν μαζικά, είναι η νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια: « Ίσως δεν είχαμε ταρακουνηθεί αρκετά. Δεν είχε γίνει μάλλον κάτι που θα μας κάνει να ξεσηκωθούμε. Τώρα όμως ήρθε η ώρα», είπε ο κ. Καραμητσόπουλος.
Ο ίδιος ανέλαβε και επίσημα να μιλήσει για τις επόμενες κοινές κινητοποιήσεις των συνδικάτων τις οποίες προαναφέραμε.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη

elme993

DSCN5899

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl