Συζήτηση για το Νοσοκομείο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

nosokomeio_agrinio_3

H πάντα προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.
Με εισήγηση και πρωτοβουλία του δημάρχου Αγρινίου το θέμα θα τεθεί ως «συζήτηση και λήψη απόφασης για ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, και λοιπών Δομών λειτουργίας».
Η συγκυρία συμπίπτει με την αλλαγή στη διοίκηση καθώς ο Γιώργος Βλάχος αποτελεί και τυπικά παρελθόν ενόσω οργιάζει το παρασκήνιο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον διάδοχο του την ίδια ώρα που οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων αποτέλεσαν και εστία τριβής μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Την περασμένη Τρίτη στάλθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την παύση του διοικητή Γ. Βλάχου. Εξέλιξη αναμενόμενη άλλωστε αν και ήρθε μετά από παλινωδίες. Η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ελένη Σούκη αναμένεται να αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση με τον Κώστα Πατσιαλό , διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών, την προεδρεία στο Δ.Σ. του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης νέων διοικήσεων, που μπορεί να διαρκέσουν και μήνες.
«Όχι άλλο μπλα-μπλα…»
Το γεγονός πως το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε ήδη το σχόλιο της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο που εκπροσωπείται στο συμβούλιο με μία έδρα. «Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τέτοιες συζητήσεις δεν αφήνει και πολλά περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο δυναμικός βερμπαλισμός που αναπτύσσεται κατά την συζήτηση του θέματος, εξαντλείτε σε τετριμμένες διαπιστώσεις, κουραστικούς μηρυκασμούς γνωστών αιτημάτων, τα οποία κανείς από τους λογής – λογής αγορητές δεν κουράζεται να αναδιατυπώνει, θεωρώντας ότι το χρέος του εξαντλείται απλά και μόνο στην επανάληψη τους, καθώς και βαθυστόχαστες αγορεύσεις, οι οποίες συμπυκνωμένες ως ψήφισμα καταγράφονται στα πρακτικά του οργάνου, για να αποθηκευτούν ως ψηφιακά δεδομένα στο «σκληρό» της γραμματείας του Προεδρείου του», αναφέρει το Ανυπότακτο Αγρίνιο σε ανακοίνωση με τίτλο «όχι άλλο μπλα-μπλα για την υγεία στο Νομό».
Τονίζει επίσης πως αν η Δημοτική αρχή του Αγρινίου επιθυμεί να αποκτήσει ουσία αυτή η συζήτηση, πέρα από την πρόσκληση των τοπικών φορέων οφείλει:
1. Να απαιτήσει από την 6η ΥΠΕ να εκπροσωπηθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από στέλεχος της ηγεσίας της ικανό να δεσμευτεί απέναντι στην τοπική κοινωνία, για την εντός χρονοδιαγράμματος επίλυση των προβλημάτων.
2. Να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συνεδρίαση στους Δημάρχους, τους Προέδρους και τους επικεφαλής των παρατάξεων των υπόλοιπων Δημοτικών συμβουλίων του νομού, αφού τα μείζονα προβλήματα δημόσιας υγείας της περιοχής μας μόνο να μας ενώσουν μπορούν και όχι να μας διαιρέσουν.
3. Η απόφαση που θα ληφθεί, αφού επικυρωθεί και από τα δημοτικά συμβούλια και των υπόλοιπων Δήμων, να ορίσει συγκεκριμένες δράσεις διεκδίκησης και αγώνα, που θα αναπτυχθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε όλο το μήκος και πλάτος του νομού, αλλά και της πρωτεύουσας.
4. Βασική αρχή αυτού του αγώνα οφείλει να είναι η απαίτηση της πλήρους, εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του συνόλου των δομών υγείας του νομού (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες), πλήρης κάλυψη με το απαραίτητο προσωπικό των οργανογραμμάτων των δύο νοσοκομείων, καθώς και η κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Παράλληλα πολλά παραμένουν τα ανοιχτά μέτωπα. Σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογικής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από μέρα σε μέρα ο διορισμός ενός επικουρικού καρδιολόγου.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες (νυχτερινά, αργίες) και περιμένουν με αγωνία να τους βάλουν χρήματα για τρεις μήνες παραμονές Χριστουγέννων με άγνωστη την τύχη των υπόλοιπων μηνών καθώς και του Δεκέμβρη του 2014, που ακόμη οφείλεται.
Τέλος σε λίγες μέρες μετακινούνται 35 νοσηλευτές που λήγει η απόσπαση τους από διαφορές οργανικές θέσεις δομών υγείας και ενώ οι μετατάξεις έχουν παγώσει.
Για να μην καταρρεύσει ουσιαστικά το νοσοκομείο στο τέλος του χρόνου, θα πρέπει η 6η ΥΠΕ να στείλει έγγραφο όχι μόνο για αυτούς αλλά και για όσους από τους διοικητικούς δουλεύουν στο νοσοκομείο και υπάγονται σε Κέντρα Υγείας για την μετακίνηση τους, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα η αγωνία να κορυφώνεται.
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πρόβλημα και στο Βιοχημικό Τμήμα, που καλείται να σηκώσει το βάρος εξετάσεων σε δείγματα που έρχονται και από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

nosokomeio_agrinio_3

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl