Χρυσές λίρες και κοσμήματα στο σπίτι της Ελένης Τσικνιά

κατάλογος

Με έγγραφο η διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου ζητά τον μικρό θησαυρό, που βρίσκεται στα χέρια τριών οικείων προσώπων της. Προέβη σε αποδοχή της κληρονομίας.

Πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ του Νοσοκομείου Αγρινίου  αποφάσισε την αποδοχή της κληρονομιάς της ευεργέτιδας Ελένης Τσικνιά. Σύμφωνα  με όσα αναφέρονται στη διαθήκη σημαντικά περιουσιακά ακίνητα περνάνε πλέον στο Νοσοκομείο.
Πρόκειται για καταθέσεις , χρήματα, ομόλογα, χρεόγραφα κλπ, καθώς και πέντε συνολικά ακίνητα στην οδό Παπαστράτου.
Στο μεταξύ μια ακόμη σημαντική και όπως φαίνεται απρόσμενη εξέλιξη με τα περιουσιακά στοιχεία της Ελένης Τσικνιά δημοσιοποιείται και προκαλεί μεταξύ άλλων και απορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου και μέλος του Δ.Σ. κ. Καμένο , οικεία πρόσωπα εμφανίστηκαν στον πρώην διοικητή του Ιδρύματος κ. Βλάχο αναφέροντας ότι στο σπίτι που κατοικούσε μόνιμα η Ελένη Τσικνιά υπάρχουν λίρες Αγγλίας και άλλα κοσμήματα σημαντικής αξίας. Πρόκειται για τρία άτομα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ενός, οι  χρυσές λίρες και τα κοσμήματα υπήρχαν στην οικία όσο η Ελένη Τσικνιά ήταν στη ζωή και που τα περισυνέλλεξαν εν γνώση της τα κατέγραψαν σε σχετικό έγγραφο, και τα φυλάνε μέχρι και σήμερα, αν και η αείμνηστη δωρήτρια έχει φύγει από την ζωή από τον Ιούνιο του 2015.

Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ του Π. Κούτσικου στην τοπική τηλεόραση (Αχελώος ΤV), δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως πώς τα τιμαλφή αυτά βρέθηκαν στα χέρια των τριών οικείων προσώπων της αείμνηστης δωρήτριας, αλλά όπως υποστηρίζει ο κ. Καμένος, έχει συνταχθεί μια επιστολή προς αυτούς που  εφόσον τα φυλάξανε, τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν στο νοσοκομείο, όπως ρητά αναφέρεται στην διαθήκη της και ήταν και η τελευταία της επιθυμία.

«Πριν από έναν μήνα αναφέρθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου δια του τότε διοικητή, από οικείο πρόσωπο της Ελένης Τσικνιά, ότι  υπάρχουν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία τα οποία η θανούσα σκόπευε να δωρίσει στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως επρόκειτο για τιμαλφή και χρυσές λίρες. Όπως μας ανέφεραν τα τρία αυτά κοντινά πρόσωπα της Ελένης Τσικνιά, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος που ανέφερε την ύπαρξη των περιουσιακών στοιχείων στον τότε διοικητή,  σύστησαν μια επιτροπή που κατέγραψε αναλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της και σύμφωνα με τα όσα μας είπαν, τα παρέλαβαν οι ίδιοι με σκοπό να μην απολεσθούν», εξηγεί ο κ. Καμένος.

Στο ερώτημα του «Γ» γιατί μόλις πριν από έναν μήνα αναφέρθηκε αυτό στη διοίκηση, ο κ. Καμένος απαντά πως «ενδεχομένως ήθελαν να σιγουρευτούν πως η διοίκηση είναι τέτοια που να μπορεί να τα διαχειριστεί…»

Όπως εξηγεί από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου ο κ. Καμένος, επιδόθηκε στον άνδρα που ανέφερε την ύπαρξη των περιουσιακών αυτών στοιχείων αίτημα για μεταβίβασή τους στο νοσοκομείο, με τη μορφή επιστολής , από τον ίδιο τον Γ. Βλάχο.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης στο νοσοκομείο, κάτι όμως που αναμένεται σύντομα», αναφέρει ο ίδιος.

κατάλογος

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl