ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ «Κάρφωσε» την Περιφέρεια για αυτοψία στο στρατόπεδο του Άγριλου Μήνυση κατ’ αγνώστων από τον δήμο Αμφιλοχίας για φορά ξένης περιουσίας

A

Η περίπτωση του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου «Ψαρογιάννη» στην περιοχή Άγριλος (βρίσκεται κοντά στη θέση Σαμάρι στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στα όρια των δήμων Αμφιλοχίας και Ακτίου- Βόνιτσας) ως χώρου που ενδέχεται να φιλοξενήσει μετανάστες-πρόσφυγες είναι διαρκώς στο προσκήνιο ωστόσο τις περασμένες ημέρες επανήλθε στην επικαιρότητα με παράδοξο τρόπο.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης αποκάλυψε αυτοψία από υπαλλήλους της Περιφέρειας στο χώρο του στρατοπέδου και μάλιστα από τον δήμο Αμφιλοχίας υποβλήθηκε για το περιστατικό μήνυση κατά αγνώστων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας  καθώς όποιοι εισήλθαν στο χώρο φέρονται προηγουμένως να  έσπασαν το λουκέτο.

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται  πως η Περιφερειακή Αρχή έχει κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό χώρων που πληρούν κριτήρια για τη φιλοξενία μεταναστών- προσφύγων. Αυτή η φήμη παίρνει λοιπόν άλλη διάσταση μετά την αποκάλυψη (στο  ραδιόφωνο του Αχελώου)  του Απόστολου Κοιμήση πως «εν κρυπτώ υπάλληλοι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αυτοψία»  στο εν λόγω στρατόπεδο  Ο χώρος έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αμφιλοχίας και για το λόγο αυτό η άτυπη αυτοψία της Περιφέρειας   προκάλεσε έντονη δυσφορία  στη δημοτική αρχή Αμφιλοχίας. Το συμβάν έγινε την περασμένη Τρίτη και κανείς δεν ενημέρωσε επισήμως τον δήμο Αμφιλοχίας που έμαθε για την αυτοψία συμπτωματικά από κτηνοτρόφο – εκμισθωτή  έκτασης στο χώρο.  Αναφορικά με την πληροφορία πως η παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο Αμφιλοχίας δεν έχει ολοκληρωθεί, ο κ.Κοιμήσης σημειώνει πως εκκρεμεί  μόνο μια τυπική διαδικασία,  έχει συσταθεί επιτροπή παράδοσης-παραλαβής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αναιρείται.  Σημειώνει εξάλλου πως ήταν   υποχρέωση του δήμου να προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης, διαφορετικά ενδέχεται να εγκαλούνταν ο ίδιος  παράβαση καθήκοντος…

Η υπόθεση του Άγριλου πάντως μόνο νέα δεν είναι. Πριν πέντε χρόνια  η τότε Κυβέρνηση είχε υποδείξει τον χώρο για προσωρινή φιλοξενία μεταναστών. Οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώθηκαν ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  Είχε τονιστεί εξάλλου πως  το στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» είναι απαρχαιωμένο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ανθρώπινων ψυχών και ιδιαίτερα των ταλαιπωρημένων μεταναστών.
Εξάλλου προκαλεί εντύπωση η σκέψη πως ο εν λόγω χώρος δύναται να φιλοξενήσει πρόσφυγες όταν στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  τονίζεται πως οι χώροι που θα προταθούν θα πρέπει να είναι εντός ή πλησίον αστικού ιστού ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση με ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρισμό.
Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη της αυτοψίας στον Άγριλο  προβληματίζει  για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση η Περιφέρεια και ενδεχόμενο να δρα εν αγνοία των τοπικών κοινωνιών. Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας μίλησε για το ζήτημα του Άγριλου με τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και πλέον αναφέρει πως το θέμα είναι λήξαν, έστω κι αν-όπως λέγεται- οι εξηγήσεις δεν τον κάλυψαν.

A

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl