Σε καθεστώς τακτοποίησης αυθαιρέτων το δημοτικό καφενείο Αγρινίου καθώς πρόκειται σύντομα να εκμισθωθεί

κατάλογος

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο είχε προαναγγελθεί ότι το δημοτικό καφενείο πρόκειται να μπει σε καθεστώς «τακτοποίησης» αφού πρόκειται σύντομα να εκμισθωθεί, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες όπως λένε στον δήμο Αγρινίου. Αυτή η τακτοποίηση δεν είχε γίνει αντιληπτό άμεσα ότι αφορούσε σε πολεοδομικά ζητήματα, κάτι που επιλύθηκε προ ημερών βάσει διαδικασιών που περιγράφει το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σύμφωνα με το οποίο ορίζονται πέντε υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου ως αρμόδιοι για την σύνταξη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του κτιρίου του Δημοτικού Καφενείου – Αναψυκτηρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων τις ανάγκες ορισμού Μηχανικών για την υπαγωγή του Κτιρίου Δημοτικού Καφενείου – Αναψυκτηρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο Ν.4178/13, περί αυθαιρέτων , προς ρύθμιση αλλά και τις ανάγκες ορισμού Μηχανικών για την σύνταξη φακέλου αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης του Κτιρίου Δημοτικού Καφενείου – Αναψυκτηρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Στο έγγραφο ανακοινώνεται σύσταση επιτροπής που πρόκειται να ελέγξει ζητήματα πολεοδομικά στο δημοτικό καφενείο και να τα τακτοποιήσει βάσει του νόμου 4178/13 περί αυθαιρέτων.

Επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου κ. Δημήτρη Τζιώλη σχετικά με το ζήτημα και μας ανέφερε ότι η άδεια του κτηρίου έχει βγει ήδη και πως θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που προβλέπονται από την καινούρια άδεια. «Το δημοτικό καφενείο όταν θα δημοπρατηθεί θα είναι όλα νόμιμα σε αυτό και όχι απλά νομότυπα», δήλωσε ο κ. Τζιώλης.

Πάντως σε ερώτηση του «Γ» σε τι ακριβώς αφορούσαν οι αυθαιρεσίες που υπήρχαν στην κατασκευή δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, γιατί, όπως ανέφερε, είναι κυρίως «τεχνικά ζητήματα και μικροκατασκευές» που είχαν γίνει πριν, εσωτερικά ή εξωτερικά.

Αυτό που συμπεραίνει κανείς πάντως είναι ότι για χρόνια το συγκεκριμένο δημοτικό κτήριο λειτουργούσε χωρίς να αποτυπώνονται στην άδειά του όσα είχαν φτιαχτεί πάνω του.

κατάλογος

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl