Κυριακή 3 Απριλίου στο Αγρίνιο «Τρέχω και χαμογελώ για καλό σκοπό» Η ΓΕΑ οργανώνει Παιδικούς Αγώνες Στίβου και με κοινωνικό σκοπό

gea-agones-696x515

Μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση οργανώνει η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου την  Κυριακή 3 Απριλίου. Πρόκειται για τους  1ους  Παιδικούς  Αγώνες  Στίβου  «RUN&FUN – τρέχω και χαμογελώ για καλό σκοπό», που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μιχάλης Κούσης». Οι αγώνες έχουν και κοινωνική στόχευση καθώς θα συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικές δομές.

Περίπου 400 μικροί αθλητές-αθλήτριες στίβου ηλικίας 6-15 ετών  από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα πάρουν μέρος στους αγώνες στίβου σε μία προσπάθεια ανάδειξης του παιδικού κλασσικού αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Για πρώτη φορά στο νομό μας θα  πραγματοποιηθούν παιδικοί αγώνες στίβου για τόσο μικρές ηλικίες. Σκοπός τους είναι, αρχικά να αναδειχτούν με τη συμμετοχή των παιδιών τα ιδεώδη του αθλητικού πνεύματος  , το ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά της συμμετοχής και έπειτα να τα ευαισθητοποιήσουμε σε αξίες  όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, αφού κάθε παιδάκι με μια συμβολική συμμετοχή  θα συμβάλλει στη συγκέντρωση ενός  ποσού  το οποίο θα δοθεί  εξολοκλήρου σε τέσσερις φιλανθρωπικές δομές, τις «Χαμόγελο του παιδιού»,  ΕΛΕΠΑΠ , ΕΨΥΠΕΑ και ΦΑΡΟΣ. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού , προάγει την αλληλοβοήθεια  και συνδέεται άμεσα με πανανθρώπινες αξίες» δηλώνει στο «Γ» η προπονήτρια στίβου στις ακαδημίες της ΓΕΑ και υπεύθυνη αγώνα Ελένη Νικολοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες αξίζουν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν αναλυτικότερα στοιχεία για τη διοργάνωση.

gea-agones-696x515

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Webcam Girl